Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olimpinė prizininkė Donata Vištartaitė Trakuose ištekėjo už Jono Karaliaus

Rudens pradžia olimpietei, bronzos medalio laimėtojai irkluotojai Donatai Vištartaitei (27) nuo šiol taps ypatinga. Rugsėjo 3-iosios popietę Donata irklavimo treneriui, aviacijos specialistui Jonui Karaliui (25) tarė vieną svarbiausių gyvenimo „taip“. Po beveik dvejų draugystės metų Trakų Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčioje jiedu tapo vyru ir žmona.
Donata Vištartaitė ir Jonas Karalius
Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvės / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Jausmas – nuostabus. Tai geriausia diena gyvenime. Kitaip nelabai gali ir būti“, – iškart po ceremonijos emocijomis dalijosi jaunavedžiai.

2016-uosius Donata Vištartaitė gali nedvejodama vadinti svajonių išsipildymo metais. Ne tik sportiniame, bet ir asmeniniame gyvenime.

Rugpjūčio 11 dieną iš Šilalės kilusi irkluotoja kartu su Milda Valčiukaite iškovojo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių bronzos medalį, o jau po mėnesio ryžosi kitam svarbiam žingsniui – nusprendė sukurti šeimą.

VIDEO: Olimpinės prizininkės D.Vištartaitės vestuvėse – tradicinė irklų arka

Paklausta, kada viduje jautė daugiau jaudulio, ar prieš olimpinį finalą, ar žengdama prie altoriaus, sportininkė šyptelėjo: „Labai panašus.“

Tuo tarpu Jonas prisipažino, kad šįkart jaudinosi labiau, nei prieš Donatos olimpinį startą Rio de Žaneire.

Su Jonu Donata susipažino kone prieš 11 metų. Tuomet, kaip pati sako, juos suvedė meilė sportui. „Kartu sportavome, važiuodavome į treniruočių stovyklas bei varžybas. Jis nuolat buvo kažkur netoliese, bet taip jau susiklostė, kad pora tapome tik praėjus 9 metams nuo pažinties pradžios“, – Žmonės.lt sakė Donata.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitė ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donata Vištartaitė su tėčiu

Paklausta, ar tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, Donata šypteli – Jonas jai imponavo nuo pažinties pradžios, tačiau abu jie turėjo savo gyvenimus. Galiausiai iš naujo susibendravę 2014-ųjų rugsėjį suprato, kad vienas kitam jaučia šį tą daugiau. Taip prasidėjo jų romantiška draugystė, o dar po metų, 2015-ųjų rugsėjį, ir sužadėtuvės.

„Nujaučiau, kad Jonas planuoja man pasipiršti, nes nemažai apie tai kartu svajodavome. Tai įvyko likus dviem dienom prieš draugų vestuves, kuriose dalyvavome kaip svečiai. Jonas juokavo, kad nori, kad gerai jausčiausi draugų vestuvėse, nes pati jau būsiu su žiedeliu. Apskritai, pačioje draugystės pradžioje jautėmės labai užtikrinti vienas dėl kito. Todėl vestuvės buvo tik laiko klausimas“, – Žmonės.lt sakė Donata.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitė ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka

Jai, kaip ir daugeliui moterų, vestuvės – vienas reikšmingiausių bei džiugiausių įvykių gyvenime, todėl jam Donata sako kruopščiai besiruošusi.

„Šeima man visada buvo vertybė ir visa ko esmė. Be abejo, apie jas svajojau ir galvojau jau ilgai“, – sakė olimpietė.

Pasak jos, vestuvės nebus didelės, jose dalyvauja tik artimiausi šeimos nariai ir geriausi poros draugai, vakarinėje dalyje laukiama maždaug 45 svečių.

Šventės dieną Donata pasirinko vilkėti dizainerės Viktorijos Jakučinskaitės kurtą suknelę. „Neįsivaizduoju savęs su modernia, ekstravagantiška suknele, todėl kartu su Viktorija išsirinkome gana klasikinį derinį – daug nėrinių ir pūstą sijoną“, – sakė sportininkė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitė ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka

Tuo tarpu Jonas nusprendė nedėvėti klasikinio kostiumo ir pasirinko originalų įvaizdį – jos aprangos akcentu tapo irklavimo klubo „Academia Remigum“ švarkas.

Sportininkų vestuvėse, kaip ir buvo galima tikėtis, didelis dėmesys buvo skirtas irklavimui – ši sporto šaka tapo pagrindine šventės tematika. Tiek Donata, tiek Jonas – aistringi irklavimo gerbėjai, irkluoti ne vienerius metus teko ir Jonui.

Šis sportas nesvetimas ir visai jaunikio šeimai, irklavo ir jo seneliai, ir tėvai, ir jų broliai, seserys, ir šių vaikai. Iš viso nuo 1949-ųjų – apie 30 trijų kartų giminaičių. Be to, Jono mama Rima Karalienė – Lietuvos irklavimo federacijos viceprezidentė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitė ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvių akimirka

J.Karalius irgi ne vienerius metus irklavo. Tačiau prieš porą metų metė profesionalų sportą ir dabar dirba pagal specialybę aviacijos srityje. Jis ketverius metus studijavo Floridos technologijos institute aeronautikos mokslus, irklavo instituto aštuonvietę. 2011-aisiais Bostone Jonas su aštuonvietės draugais laimėjo vieną didžiausių pasaulyje „Head Of The Charles“ regatų. Į Lietuvą jis grįžo 2013-aisiais.

„Visos vestuvės – „irkluotojiškos“. Visos dekoracijos, akcentai – viskas pasirinkta būtent šia tema“, – pasakojo Donata. Vienas kitam įžadus davę jaunieji sugalvojo ir simbolinių akcentų – jie turėjo praeiti pro „irklų koridorių“, vėliau jų laukė fotosesija valtyje ir irkluotojų muziejuje.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvės
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Donatos Vištartaitės ir Jono Karaliaus vestuvės

Po oficialios ceremonijos jaunavedžiai pakvietė svečius paplaukioti garlaiviu po Galvės ežerą. Vakarinę šventės dalį ves Tadas Rimgaila – žmogus orkestras, kuris porą pamokė ir šventinio šokio žingsnelių.

Poros santuokos liudytojais tapo Donatos brolis dvynys Darius bei Jono sesuo Agnė. Po vestuvių Donata pasirinko vyro pavardę ir tapo Karaliene. Savo santuoką pora simboliškai įprasmino geltono aukso vestuviniais žiedais, juos spontaniškai išsirinko viename juvelyrinių dirbinių salone.

Kalbėdami apie povestuvinę kelionę jiedu kūrė planus pakeliauti po Lietuvą, tačiau galiausiai nusprendė išvykti į Italiją ir aplankyti Toskaną. Tai nebe pirma jų kelionė į saulėtąją šalį, Pasak Donatos, Italija juos žavi savo nepakartojamai gražia gamta ir dvelkiančia ramybe.

Donata prasitarė, kad šeimos sukūrimas įtakos jos sportinei karjerai kol kas neturėtų turėti. Ji jau svarsto ir apie kitą, 2020-aisiais Tokijuje vyksiančią Olimpiadą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius