-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orijus Gasanovas – apie taupymą: „Esu finansiškai neraštingiausias žmogus, bet taupau pirkdamas“

Kiekvienas turime savų taupymo būdų: vieni vos gavę atlyginimą, tam tikrą procentą atsideda taupymui, kiti po eurą kitą nuolat pildo kiaulę-taupyklę, dar kiti - investuoja. Tačiau, ką daryti, kai nei vienas iš šių triukų neveikia?
Orijus Gasanovas
Orijus Gasanovas / Video stop kadras

Žurnalistas Orijus Gasanovas save vadina vienu tų, kuriems sutaupyti – itin sunkiai pavyksta. Tačiau net būdamas labiau emocinis nei racionalus pirkėjas jis atrado būdų, padedančių atsidėti tam tikrą pinigų sumą malonioms išlaidoms. Ėmęs naudotis išmania „Swedbank“ elektronine taupykle jis sako net pats nepastebėjęs, kaip piniginė ėmė pilnėti.

„Esu finansiškai neraštingiausias žmogus, kuris nemoka taupyti – tai man niekada gyvenime nesisekė. Mane sunku priversti kažkur kažkokią sumą atsidėti – jei prie mano lovos ar spintos stovi taupyklė ir joje yra pinigai, kuriuos galiu panaudoti, juos ir panaudosiu. Kad sutaupyčiau, mane tam tikra prasme reikia apgauti“, – 15min pasakojo O.Gasanovas.

Video stop kadras/Monika Svėrytė ir Orijus Gasanovas
Video stop kadras/Monika Svėrytė ir Orijus Gasanovas

Toks savęs „apgavimo“ būdas – elektroninė taupyklė: apmokant už pirkinius kortele, suma suapvalinama, todėl kaskart atsiskaitant dalis centų papildo sąskaitą.

„Su programėle – labai paprasta: pasižymi, kaip nori taupyti ir pamiršti, kad taupai. Tai geriausias būdas, nes taupymas vyksta neskausmingai, centai po truputį kapsi į sąskaitą, ji pildosi. Dažnai atsiskaitau kortele, todėl toks būdas man labai priimtinas“, – sakė pašnekovas.

Ir nors elektronine taupykle jis pats naudojasi dar palyginti neseniai, sako jau girdėjęs gerų atsiliepimų – tokiu būdu laikui bėgant daugeliui pavyksta sukaupti nemažas pinigų sumas.

„Taip pirkdamas taupai“, – šypsosi jis.

O pirkti O.Gasanovas mėgsta. Kaip pats sako, ramiai praeiti pro prekybos centrą jam – tikras iššūkis, neretai užsukęs į kokią parduotuvę iš jos jis neišeina tuščiomis.

„Turėjau skurdžią vaikystę, kai trūko pinigų: kai kažko nori, kai visi turi, o tu – neturi. Todėl kai pradėjau dirbti, pradėjau pirkti tai, ko noriu ir neribotai“, – pasakojo jis.

Neretai piniginę O.Gasanovas mėgsta patuštinti ir keliaudamas – vykdamas į svečią šalį jis sako su savimi besivežantis pustuštį lagaminą, o į Lietuvą grįžta su pilnu. O keliauti tenka nemažai – vidutiniškai per mėnesį žurnalistas į užsienį išvyksta bent du kartus.

„Vaikystėje taupiau ir susitaupydavau. Atsimenu, kad daugiausia esu sutaupęs 80 litų, bet mamai trūko pinigų, ji sako valgyt reikia pirkti, tu turi susitaupęs? Sakau, taip ir atidaviau 60 litų. Dviese su mama gyvenime, jaučiausi šeimos galva, labai prisidėjęs prie finansinio gerbuvio“, – pasakojo O.Gasanovas.

Video stop kadras/Orijus Gasanovas
Video stop kadras/Orijus Gasanovas

Iš savo pirmų santaupų jis sako pirkęs juostinį fotoaparatą, taip vadinamą „muilinę“, taip pat – ausinuką. Tokie pirkiniai esą nedideli, turint omenyje, kad kitiems pavyksta sutaupyti automobiliui, būstui. Tačiau viena iš žurnalisto svajonių – nekilnojamas turtas šiltuose kraštuose, toks noras jį motyvuoja taupyti.

„Norėčiau nusipirkti butą kur šiltą ir gražu – Barselonoje, Romoje. Ten, kur daug turistų, kur jei nesi pats, galėtum nuomoti, kad jis neštų pinigus“, – prasitarė O.Gasanovas.

Visą pokalbį su Orijumi žiūrėkite čia:

VIDEO: Orijus Gasanovas – apie efektyvius taupymo triukus ir iš pirmų santaupų nusipirktą „muilinę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius