-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padažytomis lūpomis į sceną žengęs Gytis – atvirai: „Nebijau būti pavadintas „fryku“

Neseniai muzikiniame televizijos projekte nuskambėjęs Gyčio Jurgevičiaus pasirodymas toli gražu neliko nepastebėtas. Į sceną vaikinas žengė ryškiu lūpdažiu pasidažęs lūpas, apsivilkęs aptemptus marškinėlius, o savo judesiais viliojo ne tik Monique ir Moniką Liu, bet ir Donatą Montvydą. Po tokio žingsnio neabejotinai visada atsiranda ne tik giriančių, bet kritikuojančių ar net keikiančių. Kaip į tai reaguoja pats Gytis?
Gytis Jurgevičius
Gytis Jurgevičius / LNK ir asmeninio albumo nuotr.

O Gytis drąsiai užtikrina – dėl to, ką kalba žmonės, jis nė kiek nesijaudina. Mintimis apie reakcijas, kurių sulaukė, dalyvių juoką, provokuojančio pasirodymo detales ir įkvepiančią drąsą, kurios visa tai pareikalavo, jis mielai pasidalijo ir su 15min.

Tiesa, iš pradžių vertėtų paminėti, kad projekto „Lietuvos balsas“ aklosiose perklausose pasirodžiusį G.Jurgevičių žiūrovai matė visai kitokį. Jis jautriai atliko dainininkės Adele hitą „Turning Tables“ ir sužavėjo mokytojos kėdėje sėdinčią Moniką Pundziūtę-Monique, kuri vaikiną pasirinko į savo komandą. Mokytojai gyrė sodrų Gyčio balso tembrą, dėl jo jis net buvo palygintas su atlikėju Beissoul.

Gyčio pasirodymas aklosiose perklausose:

VIDEO: Gytis Jurgevičius - Turning tables | Aklosios perklausos | Lietuvos Balsas S7

Taigi, tąkart tamsiai raudonos spalvos kostiumu pasipuošęs dalyvis buvo palyginus kuklus ir nė iš tolo nepriminė to Gyčio, kurį televizijos žiūrovai vėliau išvydo nokautų etape – įvyko tikra transformacija. Tada Monique vaikinui skyrė Ricko Astley dainą „Never Gonna Give You Up“. O Gytis nusprendė ne tiesiog sudainuoti, bet ir išsiskirti savo išvaizda, – į sceną žengė ryškiai pasidažęs lūpas ir pademonstravo viliojančius judesius. Kaip 15min pasakojo vaikinas, tokia drąsi pasirodymo vizija buvo sugalvota jo paties.

„Reikėjo drąsos leisti sau scenoje elgtis laisvai ir pasirinkti kitoniškesnį įvaizdį. Tačiau jaučiau, kad jei neišdrįsiu išsiskirti ir parodyti daugiau savęs, mane tiesiog išmes. O ir gyvenu tik kartą, tai kodėl neišsikelti sau iššūkių?

Visas pasirodymas buvo visiškai intuityvus. Gavęs dainą mąsčiau, kaip noriu atrodyti, koks noriu būti scenoje, ir pamačiau tai, ką matė ir žiūrovas“, – paklaustas, kodėl ir ar sunkiai pasiryžo įgyvendinti tokią idėją, teigė G.Jurgevičius.

Tačiau besibaigiant kūriniui netikėta transformacija žiūrovus jau ir taip spėjęs nustebinti Gytis dar labiau nustebino Donatą Montvydą – viliojančiais šokio žingsneliais priėjo prie pat jo.

„Jis pasirinko mane! Jis pasirinko mane!“ – į tai audringai sureagavo Donatas.

Pats Gytis šio savo žingsnio teigė nesureikšminantis: „Tuo metu taip norėjau, tai taip ir padariau.“

Žiūrėkite drąsų Gyčio pasirodymą nokautuose:

VIDEO: Gytis Jurgevičius - Never gonna give you up | Nokautai | Lietuvos Balsas S7

Vis dėlto ne paslaptis, kad minėtais šou elementais nesunku sulaukti ir neigiamos žiūrovų reakcijos – galbūt ne visiems gali atrodyti normalu, jog vyras viešumoje pasirodys pasidažęs ar demonstruos tokius judesius, kokius pademonstravo Gytis, net jei tai tik pasirodymo dalis. Tačiau paklaustas, ar nebijojo kai kurių likti nesuprastas ir gauti kritikos strėlių, vaikinas griežtai tai paneigė.

„Nebijau būti pavadintas „pydaru“ ar „fryku“. Per daug metų bijota visko ir per daug patirta iki šiol, kad dar kartą paranojinčiau. Man tada buvo smagu, tas ir yra svarbiausia“, – dabar drąsiai kalba G.Jurgevičius.

Tiesa, žiūrovai pastebėjo, kad vos Gyčiui įžengus į sceną pora projekte dalyvaujančių merginų, tuo metu buvusių atskiroje patalpoje, kurioje sėdėjo antrą šansą gavę dalyviai, ėmė kikenti.

„Kas čia juokingo? Jūs ką – prieš lūpdažius ant vyro lūpų?“ – į merginų juoką sureagavo tada šalia jų buvęs kitas dalyvis.

O pats Gytis, 15min paklaustas apie šį eteryje parodytą momentą, teigė: „Dalyviai juokiasi patys iš savęs, tik turbūt dar to nesuvokia.“

Nepaisant to, kad internete po išplatintu pranešimu spaudai pasipylė įvairiausių komentarų, jis pridūrė, kad po pasirodymo jo ausis pasiekė daugiausia teigiamos reakcijos.

„Žmonės palaikė ir sveikino“, – tuo pasidžiaugė vaikinas. Šiltai dalyvio surengtą šou sutiko ir projekto mokytojai – jam dainuojant šoko, o vėliau negailėjo pagyrų.

O toks pasirodymas pasiteisino ir kalbant apie tolimesnį Gyčio kelią „Lietuvos balse“ – Monique pasirinko dalyvį į dvikovų etapą. Ir nors pastarasis jau nufilmuotas, o tai, ar vaikinui pavyko patekti ir į tiesiogiai transliuojamas finalines kovas, žiūrovai sužinos sekmadienio vakarą, 15min paklausė: ar ateityje iš jo galima tikėtis ir daugiau drąsių sprendimų?

„Mane pati ateitis intriguoja, tegul viskas jai ir lieka. Pagyvensim – pamatysim“, – su šypsena teatsakė G.Jurgevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Gytis Jurgevičius
Asmeninio albumo nuotr./Gytis Jurgevičius

Beje, minėtame projekte artistiškas vaikinas išdrįso pasirodyti tik iš trečio karto – nors anksčiau buvo pakviestas į perklausas, į jas taip ir nenuėjo. Dabar prakalbus apie ateitį, pozityvia gyvenimo filosofija besivadovaujantis Gytis neatmetė galimybės muzikinę karjerą vystyti ir ateityje, nors neslėpė tikrai nenorintis būti tiesiog dainininku.

„Turiu daug minčių. Labai daug. Ir visa ši patirtis, be abejo, yra naudinga, tačiau būtent pats dainavimas man nėra labai įdomus. Manau, kad tikras atlikėjas yra daugiau nei tik tai, nors gerą balsą ir vertinu.

Man labai įdomu yra scena. Tai manau, kad vienu ar kitu aspektu vis tiek joje liksiu“, – įsitikinęs G.Jurgevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius