-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partizano mylimąją islandų klipe suvaidinusi Aistė Diržiūtė pravirkdė grupės „Low Roar“ lyderį

„Visada mylėjau istoriją, visada galvojau ir tebegalvoju, kad tik pažindamas savo, savo šeimos, savo šalies ir pasaulio istoriją pažinsi save“, – sako aktorė Aistė Diržiūtė. Naujame, Lietuvoje filmuotame islandų grupės „Low Roar“ dainos „Nobody Loves Me Like You“ vaizdo klipe ji įkūnijo partizano Juozo Lukšos-Daumanto žmonos Nijolės Bražėnaitės prototipą, partizano mylimąją Aną.
Aistė Diržiūtė ir Paulius Markevičius
Aistė Diržiūtė ir Paulius Markevičius / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Nors savo vaidmenį Aistė vadina „ne N.Bražėnaitės prototipu, o jos aidu“. Aną ji prisijaukino gilindamasi į J.Lukšos-Daumanto atsiminimus, laiškus, lietuviškas dainas.

Apie galimybę vaidinti „Low Roar“ klipe Aistė sužinojo dar praėjusių metų vasarą, būdama viename iš filmo „Sangailės vasara“ pristatymų Paryžiuje. Tuomet pasiūlymo filmuotis sulaukusią aktorę sužavėjo Sauliaus Baradinsko rašytas vaizdo klipo scenarijus.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Aistė Diržiūtė
Ryčio Šeškaičio nuotr./Aistė Diržiūtė

„Mano prosenelis buvo savanoris, brolis nuo jaunų dienų dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos veikloje, tėvai visada domėjosi savo istorija, o aš nuo pat jaunų dienų turėjau puikiausią istorijos mokytoją, kuri vedžiojo istorijos keliais ir takeliais, skatino dalyvavimą olimpiadose. Augimas tokioje aplinkoje įskiepijo pagarbą praeičiai, klipas buvo galimybė savu būdu prisidėti prie įamžinimo“, – Žmonės.lt pasakojo Aistė.

Pasak jos, tapti dalimi Lietuvos istorijos įamžinimo ir įprasminimo yra didelė garbė.

Lietuvoje filmuotą vaizdo klipą žiūrėkite čia:

VIDEO: Low Roar - "Nobody Loves Me Like You" Official Music Video

Scenarijus sužavėjo ir grupės lyderį, lietuvių kilmės amerikietį Ryaną Karaziją. Jis pats ne kartą viešėjo Lietuvoje, koncertavo šalies festivaliuose. Deja, šįkart pats filmavimo aikštelėje nedalyvavo. Tuo metu R.Karazija buvo išvykęs į gastroles drauge su airių atlikėju Hozier.

„Aikštelėje Ryanas buvo tik morališkai. Dirbti kartu neteko, tačiau iki šiol palaikom lengvą draugišką ryšį ir kontaktą socialiniuose tinkluose“, – sakė Aistė.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Aistė Diržiūtė
Ryčio Šeškaičio nuotr./Aistė Diržiūtė
Ryčio Šeškaičio nuotr./Filmavimo užkulisiai
Ryčio Šeškaičio nuotr./Filmavimo užkulisiai

Filmavimas vyko praėjusių metų lapkritį, kai lauke jau nebuvo itin šilta. Tačiau Aistė sako, nustebinti ją sunkumais nėra lengva – aktorė pripratus ir prie pačių ekstremaliausių sąlygų. „Tokia profesija. Reikia išmokti būti tanku“, – šypsosi ji.

Vis dėlto, pabaigus darbą, beliko tik atsipūsti. „Gerai atsimenu tą pojūtį. Vidury miškų, nevalgius visą dieną, laksčius plikom kojom, išgyvenus, mylėjus, raudojus ir – viskas! – vienas žodis ir visi ima pakuotis daiktus. Visada ne itin lengva ir ne itin norisi grįžti į šią realybę po tokių mažų stebuklų išgyvenimo“, – prisiminė Aistė.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Saulius Siparis
Ryčio Šeškaičio nuotr./Saulius Siparis

Aktorei itin įsiminė darbas su aktoriais Paulium Markevičium, Saulium Sipariu ir visa, kaip ji vadina, „svajonių komanda“.

Ji sulaukė gražių žodžių ir iš R.Karazijos. „Jis verkė. O po to paklausė, kodėl ne jis vaidino Juozą“, – juokėsi Aistė. Gal planuose ir kokie nauji projektai su „Low Roar“ nusimato? „Pagyvensim – pamatysim“, – šyptelėjo.

Daugiau išskirtinių kadrų iš filmavimo užkulisių – nuotraukų galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius