Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinę širdies dieną Vilniuje vainikavo garsių atlikėjų koncertas

Rugsėjo 29-ąją, minint Pasaulinę širdies dieną, Vilniaus Katedros aikštė miesto gyventojus ir svečius pasitiko neeiliniu renginiu. Susirinkusieji galėjo ne tik pasitikrinti sveikatą, sudalyvauti didžiausios Lietuvos širdies kūrybos procese, bet ir pasiklausyti žinomų šalies atlikėjų nemokamo koncerto.
Scenoje (iš kairės) – Lietuvos širdies asociacijos atstovai docentas Pranas Šerpytis ir profesorė Žaneta Petrulionienė bei koncerto vedėjai Žygis Stakėnas ir Eglė Skrolytė.
Scenoje (iš kairės) – Lietuvos širdies asociacijos atstovai docentas Pranas Šerpytis ir profesorė Žaneta Petrulionienė bei koncerto vedėjai Žygis Stakėnas ir Eglė Skrolytė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Popietę prasidėjęs renginys pirmiausiai dėmesį skyrė vilniečių edukacijai. „Kardiologų sąjungos atstovai, Lietuvos širdies asociacijos vadovai susirinkusiesiems papasakojo apie širdies ligų problematiką ir, žinoma, skatino labiau rūpintis savo sveikata. Taip pat buvo įdomių paskaitų apie sveiką gyvenseną, sveiką mitybą, rūkymo žalą. Žmonės galėjo patys išbandyti muzikos terapiją, šiaurietiškų lazdų sportą ir kitus užsiėmimus, padedančius kovoti už gerą savijautą“, – pasakojo renginio organizatorė Birutė Pečkytė.

Anot UAB „Veikli grupė“ vadovės, didelės eilės nusidriekė prie palapinės, kurioje buvo nemokamai tikrinamas cholesterolio kiekis kraujyje, kraujospūdis bei nustatomas kūno sudėties indeksas ir kiti duomenys.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pavakarę Katedros aikštėje buvo kuriama „gyva“ širdis - šio „flashmobo“ metu žmonės sustotojo į širdies figūrą. Pasaulinės širdies dienos renginį aikštėje vainikavo populiarių Lietuvos atlikėjų labdaringas koncertas, kurį vedė Eglė Skrolytė ir Žygis Stakėnas.

Savo dainomis scenoje džiugino ir į kovą su širdies ligomis skatino stoti dainininkės Eva ir Taja, Vytautas, Eglė ir Ieva Juozapaičiai, šeimyninis Edmundo Seiliaus ir Kristinos Zmailaitės duetas, atlikėja Sigutė Trimakaitė, grupė „El Fuego“ bei kiti Lietuvos atlikėjai. Koncerto pabaigoje susirinkusieji stebėjo įspūdingą gondo dūžių, šviesos ir muzikos šou.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius