Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per „Baltic Pride“ tradicinių šeimų eitynes surengęs Kristupas Krivickas: „Kol kas saugu ir ramu“

Šeštadienio popietę, kai Vilniaus gatves užplūdo LGBT bendruomenė ir ją palaikantys bei lygybę skatinantys žmonės, „Bernardinų sode“ televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas su šeima kvietė visus į savas „Tradicinių šeimų“ eitynes. Tiesa, ši jo iniciatyva persikėlė ir į kitus miestus – Kauną, Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Alytų, Marijampolę, Druskininkus, Palangą.
K.Krivicko organizuojamos šeimų eitynės
K.Krivicko organizuojamos šeimų eitynės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Renginio metu šeimos su savo atžalomis džiaugėsi klouno Vytuko pasirodymu ir pūtė muilo burbulus kartu su milžiniškų vaivorykštinių burbulų pūtėjais. Šeimas „Bernardinų sode“ prižiūrėjo keli policijos pareigūnai, bet pats Krivickas džiaugėsi: „Kol kas renginys saugus ir ramus.“

15min primena, kad Kristupas Krivickas socialiniame tinkle prieš savaitę pasidalijo kvietimu, kuriame piktinosi birželio 8-ąją vyksiančiomis „Baltic Pride“ eitynėmis „Už lygybę!“. Televizijos laidų vedėjas, bandantis save ir politikoje, sugalvojo atsaką – „Tradicinių šeimų eitynes“. Jis kvietė dalyvauti vaikus auginančias šeimas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./K.Krivicko organizuojamos šeimų eitynės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./K.Krivicko organizuojamos šeimų eitynės

K.Krivickas teigė, kad tokias eitynes jis jau rengė prieš trejus metus – tą kartą jis su Lietuvos vėliava rankose žingsniavo Kauno Ąžuolyno parke.
„Birželio 8 dieną Vilniuje vyks lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir interseksualų (LGBTI) eitynės... Jie eis ir bandys atkreipti dėmesį į save ir savo teises. Prieš trejus metus, kai jųjų eitynės vyko Vilniuje, mes su šeima buvome Kaune (Augustas vis dar buvo klinikose). Pasiėmiau vėliavą į rankas ir tuo pačiu metu surengiau savo tradicinės šeimos eitynes Kauno Ąžuolyno parke“, – rašė K.Krivickas.

Pasak K.Krivicko, dėl per vėlai paskelbto laiko į jo eiseną tą kartą daug žmonių nesusirinko. Tačiau socialiniuose tinkluose jis sulaukė apie 50 tūkst. žmonių paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius