-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per dukros vestuves Viktoras ir Irena Pranckiečiai paminėjo ir savo 34-ąsias santuokos metines

Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio šeimoje pastarasis savaitgalis – kupinas gražių progų. Birželio 10-oji nuo šiol jam primins nebe vieną, o dvi gražias šventes: šeštadienį prie altoriaus žengė jo vyresnioji dukra Viktorija, o tą pačią dieną, tik prieš 34-erius metus, jis vedė žmoną Ireną – tai ir 34-osios jų vestuvių metinės.
Viktorija Pranckietytė ir Mantvidas Žalėnas su nuotakos tėvais Irena bei Viktoru Pranckiečiais
Viktorija Pranckietytė ir Mantvidas Žalėnas su nuotakos tėvais Irena bei Viktoru Pranckiečiais / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kasmet santuokos metines prisimenanti pora šios sukakties nepraleido ir šiemet. Tačiau šįkart ši proga buvo nustumta į antrą planą, daug svarbesnė tapo dukros Viktorijos šventė – Tabariškių Kristaus Karaliaus bažnyčioje ji ištekėjo už mylimojo Mantvido Žalėno.

Nepaisant to, Pranckiečiai rado progą vienas kitą pasveikinti ir dukros vestuvėse, o esą jei vaikai savo santuokai pasirinko tą pačią datą, vadinasi, ji kažkuo ypatinga.

„Netikiu nei ženklais, nei skaičiais, tačiau džiugu, kad mūsų su vyru pavyzdys tiko ir vaikams. Jei jiems patiko mūsų pasirinkta data, gal bus laimingi, gal gyvens taip pat, kaip ir mes – juk mums pavyko sukurti puikią, darnią šeimą“, – 15min pasakojo ponia Irena.

Įprastai Irena su Viktoru vestuvių metines pamini šventine vakariene su artimiausiais šeimos nariais. O jų – ne taip ir mažai, įskaitant sūnaus Vaidoto ir dukrų Viktorijos bei Monikos šeimos narius, prie vieno stalo dažniausiai susėda 12 žmonių.

„Išskirtinai paminėjome 25-ąsias, taip pat – 30-ąsias vestuvių metines. Esame ir porą kartų į keliones leidęsi, aplankėme Ispaniją, Graikiją, kartais ta proga į kokį koncertą nueiname. O kai progos ne jubiliejinės – dažniausiai tiesiog pasveikiname vienas kitą, vaikai pasveikina, pavakarieniaujam kartu ir tiek, kaip ir daugelis turbūt“, – kalbėjo Irena.

Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai
Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai
Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai
Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai

Pasak jos, kai Viktorija tėvams prasitarė, jog vestuves planuoja tą pačią birželio 10-ąją, Irenos ir Viktoro pirma mintis buvo – nejaugi jie specialiai derino? Nors pati Viktorija 15min sakė sąmoningai šios datos nestrategavusi, tai – tiesiog smagus sutapimas.

„Mudu su Viktoru džiaugiamės, kad susitikome, kad tiek metų mums pavyko pragyventi kartu. O vaikams visuomet sakome – galite gyventi taip, kaip mes, arba dar geriau“, – kalbėjo pašnekovė.

Irena prasitarė su tuomet dar būsimu vyru Viktoru susipažinusi universitete, tąkart vienas kitą jiedu pastebėjo iškart, nors romantiški jausmai tarp jų įsižiebė tik praėjus porai metų.

Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai su anūkais
Asmeninio albumo nuotr./Irena ir Viktoras Pranckiečiai su anūkais

„Ten pat mokėmės, buvau pirmakursė, jis – vyresnis. Žinau, kad užsukau į dekanatą ir susitiko mudviejų žvilgsniai. Nors pora iškart netapome, praėjo kokie dveji metai, o vėliau kažkaip tiesiog sulipome. Pusantrų metų padraugavome ir nusprendėme – laikas tuoktis“, – prisiminė ji.

Kalbėdama apie piršlybas ponia Irena šypsosi – tais laikais, daugiau nei prieš 30 metų, tokių sužadėtuvių, kaip kad vyksta dabar, nebuvo.

„Tuomet Viktoras su kurso draugais nusprendė surengti tokį inscenizuotą spektaklį, sugalvojo teatrališką pasipiršimą“, – linksmai kalbėjo ji.

Asmeninio archyvo nuotr. /Irena ir Viktoras Pranckiečiai su vaikais
Asmeninio archyvo nuotr. /Irena ir Viktoras Pranckiečiai su vaikais
Asmeninio albumo nuotr./Irenos ir Viktoro Pranckiečių šeima
Asmeninio albumo nuotr./Irenos ir Viktoro Pranckiečių šeima

Pasak Irenos, jos ir Viktoro laimingos santuokos receptas – noras vienas kitą suprasti, išklausyti. „Išklausymas, įsiklausymas, kantrybė – tai mums svarbiausia, stengiamės visuomet vienas kitą girdėti. Kiekvienoje situacijoje, kokia ji bebūtų, iš pradžių ramiai viską aptariame, niekada nekeliame balso. Nesame karštakošiai, nė vienas neužsidegame, todėl visus konfliktus sprendžiame ramiai. Šiandien galvoju, kad mudu vienas kitam tiesiog tikome, o ar tai gamta, ar Dievulis, ar kokia chemija – net ir pati nežinau. Mums tie metai neprailgo, todėl kiekvienam linkiu turėti tokią šeimą, kaip mūsų“, – kalbėjo ponia Irena.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seimo pirmininko vyresnėlė dukra Viktorija Pranckietytė ištekėjo už Mantvido Žalėno

TAIP PAT SKAITYKITE: Seimo pirmininko dukra Monika Pranckietytė Kaune ištekėjo už Žygimanto Petraičio

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius