-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pasirodymą „Eurovizijoje“ į neįgaliojo vežimėlį sėdęs Alen Chicco: „Noriu sukelti diskusiją“

Dalyvaudamas „X faktoriuje“ ekstravagantiškasis Alen Chicco – Tomas Alenčikas kiekvieną savaitgalį žiūrovams dovanodavo nepamirštamus pasirodymus. Ryškus makiažas, išskirtiniai kostiumai ir visas padorumo ribas peržengiantis šou – taip trumpai galima apibūdinti „Club Kids“ subkultūros atstovo Tomo stilių. Kurį laiką dingęs iš televizijos ekranų, vaikinas grįžo su trenksmu – pasirodė nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.
Alen Chicco
Alen Chicco / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į didžiąją sceną Alen Chicco grįžo su daina „Your Cure“, tačiau ne tik tam, kad primintų apie save, bet ir su didesniu tikslu – atstovauti Lietuvai didžiausiame pasaulyje muzikiniame televiziniame konkurse „Eurovizijoje“.

Atlikėjas pasakoja, kad dalyvauti konkurse norėjo jau kurį laiką, tačiau tam vis neatsirasdavo laiko ir drąsos, tačiau Alen Chicco įsitikinęs – dabar tam tinkamiausias metas.

Ir štai jis čia – LRT Didžiosios studijos scenoje: purpurinės spalvos kostiumas, jį puošiančios barokinio stiliaus apykaklė ir rankovės, juodai peroksidinės spalvos perukas bei ryškus makiažas. Tačiau čia ne viskas – pasirodymą Alen Chicco pradeda sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje. Kaip pats sako – scenoje tapo belyte dievybe.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco

Po pasirodymo atlikėjas sulaukė ir pirmųjų reakcijų – komisijos narių dėmesys iš karto pakrypo minėto vežimėlio link.

„Vaizdas traukė dėmesį, tačiau ar vežimėlis gera idėja – nežinau, „Eurovizijoje“ atlikėjų, kurie pasirodė sėdėdami vežimėlyje buvo ne vienas, tačiau jie iš tikrųjų buvo neįgalūs. Ar jūsų idėją supras Europos žiūrovai – abejoju. Ir pats jūsų ekstravagantiškas įvaizdis vargu ar didžiojoje „Eurovizijoje“ būtų kam nors naujiena“, – atlikėją kritikavo Ramūnas Zilnys.

Pats Alen Chico 15min sakė, kad tokių komentarų jis ir tikėjosi, esą tik taip galima sukelti visuomenėje diskusiją. Esą vežimėlis – vaizdinė aliuzija į pagijimą.

„Aš ir noriu, kad žmonės pradėtų kalbėti ir tai aptarinėti. Tam tikslui pasirinkau labai drastišką priemonę – neįgaliojo vežimėlį. Bet tai viso labo vaizdinė aliuzija į staigų pagijimą.

Jokio neigiamo konteksto savo pasirodyme nematau – aš turėjau aktorinę užduotį, kaip įprastam vežimėliui suteikti daugiau nei vieną prasmę“, – 15min sakė Alen Chicco.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alen Chicco

Komisijos nariai pastebėjo, kad pasirodymui dar išskirtinumo pridėjo ir pats atlikėjo bei šokėjo duetas. Scenoje kartu su Alen Chicco pasirodė juodaodis šokėjas, taip esą tarsi sukurta skirtis tarp tamsaus ir šviesaus.

Dainą „Your Cure“ Alen Chicco sukūrė kartu su Faustu Venckumi – jis aranžuotės autorius.

„Tai lyg kito žmogaus šauksmas man pačiam atsiverti meilei ir sugriauti sienas, kurios užtveria kelią mylėt kitą dėl aplinkinių nuomonės ir nusistovėjusių stereotipų. Daina yra vaistas, skatinantis būti atviru sau ir nebijoti meilės, kad ir kokia ji būtų nepriimtina visuomenei“, – apie dainą kalbėjo Allen Chicco.

Jis sakė, kad savo kūriniu noriu paskatinti homoseksualius žmones nebijoti mylėti tai, ką jie myli iš tikrųjų. Esą tai Lietuvoje iki šiol yra tabu.

Paklaustas, ar sulaukęs kritikos, jis ketina papuolęs į sekantį etapą atsisakyti vežimėlio, Alen Chicco sako, kad dar nėra iki galo apsisprendęs, bet žada, jog pasirodymas bus visai kitoks – laukia siurprizų.

Įvertinkite eurovizinį Alen Chicco kūrinį:

VIDEO: Alen Chicco - Your Cure (Audio)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius