-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Peršalimo simptomų nejutusiai Eleonorai Sebrovai – koronavirusas: izoliavosi pajūryje

Koronavirusu susirgo ir šiuo metu Klaipėdoje gyvenanti Eleonora Sebrova. Žinoma moteris pasakojo, kad prieš savaitę pajuto lengvus siaučiančio viruso simptomus, todėl nieko nelaukusi nusprendė pasidaryti testą. Jis buvo teigiamas.
Eleonora Sebrova
Eleonora Sebrova / Mila Nova, Martyno Galdiko nuotr.

15min atlikėja pasakojo, kad prieš 10 dienų pajuto labai lengvus koronavirusui būdingus simptomus. Tačiau šiandien ji jaučiasi beveik pasveikusi.

„Nepraradau nei skonio, nei kvapo, manęs nekankino pakilusi temperatūra. Tai atrodo kaip lengvo peršalimo forma – truputį sloguoju, maudžia raumenis. Kadangi turiu gerą imunitetą, nejaučiu ryškių simptomų. Mano organizmas yra stiprus, nes visada vartoju vitaminus, labai rūpinuosi sveikata, sportuoju“, – pasakojo E.Sebrova.

Mila Nova nuotr./Eleonora Sebrova
Mila Nova nuotr./Eleonora Sebrova

Eleonora sakė simptomus pajutusi labai netikėtai. Kiekvieną dieną moteris stengiasi nueiti 10 tūkst. žingsnių. Vaikščiodama gruodžio 2 dieną, ji staiga pajuto raumenų skausmą. Tuomet ji pasakojo supratusi organizmo signalą ir nusprendė nieko nelaukusi pasidaryti testą.

Paskambinus karštosios linijos telefonu, ją kitą dieną užregistravo tyrimui: „Atsiliepusi moteris labai maloniai bendravo, jei jaučiu koronaviruso simptomus, patarė iš karto izoliuotis. Pasakė, kad nekviesčiau taksi, nevažiuočiau viešuoju transportu, o išsikviesčiau specialų automobilį, kuris veža galimai koronavirusu sergančius žmones pasidaryti testo. Tai mane labai nustebino, džiaugiuosi, kad yra tokios galimybės.“

Anot E.Sebrovos, viskas vyko labai saugiai. Testas buvo atliktas per 15 minučių. Atsakymo sulaukė labai greitai.

„17 val. man buvo atliktas testas, o 6 ryto jau gavau atsakymą“, – prisiminė Eleonora.

Žinoma moteris sakė neturėjusi jokių kontaktų su sergančiaisiais, todėl nenutuokia, kur galėjo užsikrėsti koronavirusu. Atlikėjos teigimu, tikėtina, kad parduotuvėje galėjo užsikrėsti, nejučiomis palietusi veidą. Jos manymu, tokiu būdu virusas ir pateko į jos organizmą.

Martyno Galdiko nuotr./Eleonora Sebrova
Martyno Galdiko nuotr./Eleonora Sebrova

Atlikėja sako, kad dabar ją neramina tik viena – daug žmonių, nejausdami simptomų, nešioja virusą, vaikšto po parduotuves, susitinka su draugais ir artimaisiais. Anot jos, toks nesąmoningumas yra didelė problema.

„Valdžia stengiasi daryti viską, kad visi ir vėl būtume sveiki, ligoninėse nebūtų tokio krūvio. Kai instagrame darau apklausas, daug sekėjų sako, kad koronavirusas yra tik sąmokslas, nesąmonė. Tai mane labai stebina. Žmonės nepagalvoja, kad visa planeta tikrai nepultų į paniką be jokios priežasties. Tai yra rimta problema, kurią galime spręsti kartu. Dėvėkime kaukes, planuokime, kada eiti į parduotuves, užsisakykime maistą internetu“, – kalbėjo moteris.

Nors pati E.Sebrova juto tik labai silpnus simptomus, pasitikrinti, ar neserga koronavirusu, nusprendė ir dėl mamos.

„Aš negalėčiau sau atleisti, jei būčiau užkrėtusi savo mamą. Ji turi gretutinių ligų. Kai gavau teigiamą atsakymą, izoliavausi namuose, Klaipėdoje, o mama turėjo reikalų Vilniuje, todėl ten ir liko kuriam laikui“, – 15min sakė atlikėja.

Ir nors nuo gauto teigiamo atsakymo jau praėjo 10 dienų, Eleonora izoliacijoje planuoja būti šiek tiek ilgiau dėl kitų sveikatos. Moteris sako nenorinti nieko užkrėsti, ypač rizikos grupėje esančių senyvo amžiaus žmonių. Todėl tik pasidariusi pakartotinį testą ir gavusi neigiamą rezultatą, vėl grįš į įprastą gyvenimo ritmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius