Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po abiejų tėvų netekties „žemaitukas“ L.Vaitkevičius išvyko į Italiją: „Tai padėjo trumpam užsimiršti“

Grupės „Žemaitukai“ nariui Linui Vaitkevičiui praėję metai buvo sunkiausi gyvenime, tačiau padėjo prisiminti vieną svarbų aspektą – kai likimas toks nenuspėjamas, būtina įvertinti ir išnaudoti kiekvieną akimirką. Tad ilgai nesvarstęs ir į parankę pasigriebęs grupės kolegą bei antrąsias puses, visi kartu savaitę praleido Italijoje.
„Žemaitukų“ Lino ir Ovidijus viešnagė Italijoje su širdies draugėmis
„Žemaitukų“ Lino ir Ovidijus viešnagė Italijoje su širdies draugėmis / Asmeninio albumo nuotr.

Vienoje populiariausių šalių pasaulyje Linas Vaitkevičius lankėsi trečią kartą, tačiau šįsyk svarbiausia buvo ne kelionės vieta, o pats faktas – po intensyvaus gruodžio mėnesio grupei norėjosi pabėgti į svečią šalį, bent trumpam pakeisti aplinką.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tėvų netekęs „Žemaitukas“ L.Vaitkevičius: „Nesuvokiu, kaip jie galėjo mirti beveik tuo pačiu metu“

Į kelionę kompanija leidosi keturiese – grupės „Žemaitukai“ nariai kartu pasiėmė savo antrąsias puses. Linas Vaitkevičius keliavo su sužadėtine Rūta, o Ovidijus – kartu su nauja širdies drauge. Tad kelionė draugams tapo ir puikiu draugystės išbandymu.

„Grįžome visi kartu, tai tikriausiai viskas gerai pasisekė, – kalbėdamasis su 15min šypsosi Linas. – Aš esu tas, kur burba, mėgsta pasinervinti. Bet reikia tik mane užglostyti ir viskas būna gerai. Bet mes nebijojome pabūti atskirai vieni nuo kitų, poromis, todėl nepavargome.“

Asmeninio albumo nuotr. /Linas Vaitkevičius ir Ovidijus Petrauskas
Asmeninio albumo nuotr. /Linas Vaitkevičius ir Ovidijus Petrauskas

Pirmiausia kompanija atskrido į Romą, čia pasisvečiavę kelias dienas, keliavo aplankyti Pizos bokšto, vėliau į Florenciją, galiausiai užsuko ir į romantiškąją Veneciją.

„Italijoje pirmą kartą lankiausi prieš dešimt metų ir ši šalis man paliko neapsakomą įspūdį. Būtent todėl prieš pusmetį nusprendžiau su drauge nukeliauti į Milaną ir jai parodyti šalies grožį, tačiau likome nusivylę. Tad šį kartą sau išsikėlėme tikslą vėl atrasti visą grožį ir džiaugsmą“, – pasakoja Linas.

Asmeninio albumo nuotr. /Kelionės po Italiją akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Kelionės po Italiją akimirka

Ir jiems pavyko – Italija kompaniją pakerėjo architektūra, įkvepiančiu žmonių atsipalaidavimu. Linas neslepia – jei tik turėtų galimybę, savo gyvenimą ar bent jau senatvę tikrai praleistų Venecijoje: „Žmonių ramuma įkvepia, atrodo, kad nei jie nervinasi, nei jiems kas sunku, o ir aplinka tokia romantiška, neįpareigojanti.“

Nesklandumų kelionėje netrūko

Tiesa, nors Venecija užbūrė nuo vietinių sklindančia ramybe, patiems teko gerokai patampyti nervus. Ir nors šiuo metu atmintyje išlikę tik gražūs prisiminimai, Linas sako, kad kelionėje nesklandumų išties netrūko. O viskas prasidėjo nuo to, kad, vėluodama į oro uostą, ketveriukė buvo priversta savaitei palikti automobilį oro uosto aikštėje. Tai jiems kainavo daugiau nei šimtą eurų.

Teko papildomai sumokėti ir už neteisingai pasirinktas datas rezervuojant kambarių nuomą. „Prisidarėme šiokių tokių kliurkų (juokiasi). Niekada kartu keturiese nesame keliavę, tai taip ir išėjo.“

Atvykusius taip pat nustebino nemažos kainos. Nors jie tikėjosi apsisukti pigiau, teko susidurti su skaudžia realybe – Italija, o ypač Roma, yra vienas brangiausių miestų. „Manėme, kad galėsime leisti sau pasilepinti, tačiau atvykę buvome nemaloniai nustebinti. Išties kainos didelės. Už tiek, kiek išleidome, galėjome Egipte savaitę praleisti, bet įspūdžiai yra neišsemiami. Gailėtis neverta“, – pripažįsta Linas.

Asmeninio albumo nuotr. /Kelionės po Italiją akimirka
Asmeninio albumo nuotr. /Kelionės po Italiją akimirka

Keblumų kėlė ir kompaniją nustebinęs oras. Prieš užsisakant lėktuvo bilietus prognozės skelbė net apie keliasdešimt laipsnių siekiančią šilumą, tačiau teko apsirūpinti ne tik kepurėmis ar pirštinėmis, bet net ir ieškoti žieminės striukės.

„Nuvažiavę su paltukais ir batukais, buvome priversti staigiai ieškotis šiltesnių drabužių. Vieną dieną temperatūra siekė net du laipsnius šalčio“, – dabar juokiasi Linas.

Kelionės akimirkos – galerijoje:

Leido pasimiršti

Praėjusiais metais abiejų tėvų netekęs Linas pripažįsta, kad skausmas nesumažėja nė akimirkai, tačiau tokios išvykos išties padeda bent sekundei užsimiršti.

„Neapsakomai sunku, neapsakomai. Laikas bėga, bet nėra dienos, kad nepagalvočiau apie juos. Tačiau tokios kelionės yra labai geras momentas bent trumpam užsimiršti, būna akimirkų, kai gali pagalvoti, kad viskas gerai. Kaip sakoma, šiek tiek prapučia smegenis. Na, bet kitaip ir būti negali – tai natūralu, po trijų mėnesių skausmas negali praeiti“, – pripažįsta atlikėjas.

Linas sako supratęs, kad negalima gyventi kita diena, reikia gyvenimą srėbti šaukštais. „Mano tėtis toks buvo, kad vis žadėjo pradėti gyventi, veikti, tačiau kai kada būna per vėlu. Tad mane tai labai motyvavo daryti.“

Dabar grupės „Žemaitukai“ nario planuose daugybė koncertų, naujo albumo įrašymas, taip pat suplanuota ir nauja kelionė. Dar neišvykę į Italiją draugai žinojo, kad vasario mėnesį skris į Londoną.

„Atlikėjas Bryanas Adamsas yra mūsų dievaitis, todėl negalime praleisti jo koncerto. Jautrus momentas, nes ir mano šeimoje šis atlikėjas buvo labai mėgstamas, vis planavome į jo koncertą vykti. Tad supratome, kad dabar pats laikas – užteks taupyti, užteks gyventi kita diena, reikia pradėti pozityviau viską vertinti“, – sako L.Vaitkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius