Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po netikėtos pažinties Vilniaus vicemeras V.Benkunskas Arkikatedroje vedė operos solistę V.Vasaitytę

Po dvejų su puse metų draugystės Vilniaus miesto vicemeras, TS-LKD partijos narys Valdas Benkunskas (35) žengė prie altoriaus drauge su jo mylimąja, operos soliste Vismante Vasaityte (24). Pora penktadienio pavakarę amžinąją meilę prisiekė Vilniaus Šv. vysk. Stanislovo ir šv. Vladislovo arkikatedros bazilikoje.
Ceremonijos akimirka
Ceremonijos akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Koronaviruso pandemija neatgrasė mylimųjų Valdo ir Vismantės nuo šventės, kuri jiems abiems – be galo svarbi. Paženklinti meilę, nors ir kuklesnėje kompanijoje, nei norėtųsi, jie pasiryžo rugpjūčio 7-ąją Vilniaus arkikatedroje.

15min dar diena prieš ceremoniją susisiekė su V.Benkunsku ir šis papasakojo, kokie jųdviejų su Vismante keliai porą atvedė į santuoką.

Ceremonijos akimirkos – galerijoje:

Iš pradžių mergina pakerėjo balsu

Žengdamas metais atgal, kuomet pirmą kartą pamatė Vismantę, Valdas visų pirma prisimena jam įstrigusį operos solistės talentą, dėl kurio, beje, juodu ir suvedė pažintis.

„Susipažinome prieš daugiau nei 2,5 metų, tai yra 2018 metų sausio 7 dieną, per Tris karalius ir per mano organizuotą partijos renginį, Trijų karalių šventę. Vismantė ten buvo atlikėja, dainininkė, kuri dovanojo savo koncertą mūsų bendruomenės nariams. Taip ir susipažinome, po to dar nuėjome kavos, pašnekėti ir užsimezgė draugystė“, – šypsosi Vilniaus vicemeras.

Kaip sako vyras, dar dabar juodu su Vismante juokais prisimena tą akimirką, kai po koncerto, per furšetą, vienas kitą šaudė akimis. Matyt, jau tuo metu tarp poros degė daugiau nei simpatija.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka

Visgi netrukus, laikui bėgant, V.Benkunskas sako pažinęs mylimąją vis geriau. Vismantė jį nustebinusi bendru požiūriu į daugelį dalykų, o lemtinga korta, rodos, sužaidęs panašus požiūris į šeimą.

„Tas yra labai svarbu, nes abu esame iš šeimų, kuriose šeimos samprata ir jos vertybės yra labai didelės. Apskritai, tų gražių jos savybių turbūt yra ne viena, o žmogus kaip asmenybė yra visapusiška. Turbūt tai ir sužavėjo, o vienas kitą pamažu pažinus, atsirado meilė, kuri ir lemia tai, kad nusprendėme sujungti savo gyvenimus“, – kalba pašnekovas.

Tiesa, dar prieš metus, liepos 7 dieną, poros santykiuose įvykęs dar vienas taip pat labai svarbus etapas – sužadėtuvės. Anot V.Benkunsko, jos buvo neišvengiamos, mat jam, kaip konservatoriui, privalu laikytis tradicijų.

„Pasipiršau prie jūros kranto, buvo stiprus vėjas, nors saulė švietė, bet buvo vėsoka. Visa tai įvyko sėdint kopose mums dviese, kai leidosi saulė. Po to iš karto pradėjome planuoti vestuves“, – romantišką akimirką prisimena Vilniaus vicemeras.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka

Vestuvės artimiausiųjų apsuptyje

Pasirinkusi vestuvių datą dar praeitą rugsėjį, pora savo planų šiemet keisti nebeketino, nepaisant to, kad daugumą jaunavedžių išgąsdino koronaviruso pandemijos apribojimai.

„Kai viskas prasidėjo pavasarį, apsitarę nusprendėme, kad tuoksimės bet kokiomis aplinkybėmis, net jeigu viskas bus uždaryta, negalėsime pakviesti svečių ar vestuves rengti viešumoje. Vis tiek būtume tuokęsi tik tarp artimiausių žmonių ir kunigo“, – paaiškina V.Benkunskas.

Visgi vyras neslepia džiaugsmo, jog reikalavimų šiuo metu nėra per daug ir yra galimybių pasikviesti pačius artimiausius žmones ar tuos, kurie iš tiesų nori porą pasveikinti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka

„Kaip tik vakar su vyskupu apie tai pašnekėjome. Taigi, kol dar leidžia aplinkybės, matyt, kai bus daromos privačios mišios ir privati ceremonija iš artimiausių žmonių, didelių reikalavimų nebus.

Vis tiek turbūt bus laikomasi atstumų, viskas dezinfekuojama, bet iš esmės turbūt tuo ir apsiribosime, o kadangi šventė nėra didelė, kviestinių svečių, artimiausių žmonių ir draugų ratas taip pat nėra didelis, tai kažkokių ypatingų saugumo reikalavimų mums nereikės laikytis“, – spėja V.Benkunskas.

Paklaustas apie tai, kodėl tuoktis renkasi bažnyčią, politikas neslepia, kad tokia mintis jų poroje nebuvo kvestionuojama dėl stiprių įsitikinimų.

„Abu su Vismante esame iš religingų šeimų, kur krikščioniškos tradicijos yra puoselėjamos ir perduodamos iš kartos į kartą. Jokių svarstymų dėl to nebuvo. Be to, Vismantė kaip atlikėja yra daug kartų giedojusi per žmonių jungtuves, tai ir pati, matyt, įsivaizdavo, kad jos santuoka turi būti tokia. Man lygiai taip pat šeima pirmiausia siejasi su Bažnyčios palaiminimu kunigui liudijant“, – sako pašnekovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šventės akimirka

Medaus mėnesį gaubia nežinia

Po bažnytinės ceremonijos pora turinti planų kartu su artimiausiais asmenimis dar pasilinksminti. Anot V.Benkunsko, tai tebus vienos vakarienės šventė, tad santuoką pora atšvęs gana kukliai.

Tiesa, po to, kaip daugeliui jaunavedžių įprasta, pora neketina vykti į medaus mėnesį. Na, bent kol kas. „Pandeminė situacija labai greitai keičiasi, tai apie tai pradėsime galvoti tik šeštadienį arba sekmadienį“, – sako pašnekovas ir priduria kol kas dėl viso to galvos sau nesukantis.

Net ir dėl pačios vestuvių ceremonijos jaudintis kol kas yra sudėtinga, nes prieš atostogas kybo daugybė nepabaigtų darbų. „Kol kas dar nėra laiko jaudintis, nes net ir dabar esu darbuose, tvarkomės paskutinius dalykus prieš mano atostogas su kolegomis, o jaunoji, žinau, to jaudulio turi kiek daugiau. Jaudulys, natūralu, bus prieš ceremoniją, – juokiasi jis. – Bet tai yra ne bauginantis, o smagus jaudulys ir, matyt, tai kažkas gyvenime, ko neteko ir neteks daugiau patirti. Tad viskas labai smagu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius