Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Po Oksanos Pikul kaltinimų Simui Jasaičiui – netikėta atomazga: jokio smurto nebuvo?

Prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl rezonansinės istorijos, kurioje krepšininkas Simas Jasaitis (35) buvo įtariamas dėl smurto prieš savo žmoną, grupės OMG lyderę Oksaną Pikul-Jasaitienę (34). Skandalingai prasidėjusi byla subliuško. Tyrėjai konstatavo, kad fizinis kontaktas tarp sportininko ir jo žmonos buvo, tačiau ne toks, už kokį S.Jasaitį galima būtų teisti.
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė
Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė / 15min ir TV3 nuotr.

Jau ne sykį viešai aptarinėtoje, tačiau teisiškai iki šiol neįvertintoje Jasaičių konflikto istorijoje – esminis postūmis.

Vilniaus apylinkės prokuratūros sprendimu, ikiteisminis tyrimas šioje byloje yra baigtas. Ketvirtadienį tyrimą nutarta nutraukti, bylos neperduodant į teismą.

Tarp S.Jasaičio ir jo žmonos buvęs fizinis kontaktas nekėlė grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai.

Vilniaus apylinkės prokuratūra skelbia, kad įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, liudytojų apklausas, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl S.Jasaičio galimo fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo šeimos nariui.

Atlikus visus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, išanalizavus ir ištyrus visus byloje surinktus duomenis konstatuota, kad š. m. sausio 21 d. tarp S.Jasaičio ir jo žmonos buvęs fizinis kontaktas nekėlė tokios grėsmės ir pavojingumo nukentėjusiosios sveikatai, dėl kurios S.Jasaičiui turėtų kilti baudžiamoji atsakomybė.

Tyrimo metu surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad, be nukentėjusiosios prieštaringų parodymų, galimo smurtavimo objektyviai nepatvirtino kiti faktiniai duomenys.

Nutarime, kuriuo nutrauktas ikiteisminis tyrimas, konstatuojama, kad nesant faktinių duomenų, kurie leistų pagrįsti, jog S.Jasaitis padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d., t. y. tyčia, naudodamas fizinį smurtą, sukėlė nukentėjusiajai fizinį skausmą ar nežymiai sutrikdė sveikatą, baudžiamosios atsakomybės klausimas negali būti keliamas, o ikiteisminis tyrimas turi būti nutrauktas.

Dar gali skųsti

Pats S.Jasaitis apie laimingą jo veiksmų tyrimo pabaigą ketvirtadienio pavakarę pirmiausia sužinojo iš 15min. Regis, sportininkas negalėjo patikėti tokiu istorijos posūkiu. Krepšininkas teigė, kad kol kas neturi rankose jokių oficialių dokumentų, todėl nieko komentuoti dar nenorėtų.

S.Jasaičio advokatas Albertas Bandžius pabrėžė, kad šis prokuratūros nutarimas dar neįsiteisėjo, formaliai nukentėjusioji O.Pikul-Jasaitienė su savaisiais teisininkais dar gali jį skųsti. Teisininkas A.Bandžius mano, kad jei moteris objektyviai įvertins ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą ir prokurorų padarytas išvadas, jokios apeliacijos O.Pikul-Jasaitienė rašyti tikriausiai nematys prasmės.

Simas Jasaitis niekada ir neneigė, kad tą dieną buvo apkabinęs savo žmoną ir paėmęs ją už rankos. Tačiau, advokato teigimu, nei skaudinti, nei žaloti žmonos Simas nesiekė.

Tuo pačiu S.Jasaičio atstovas pagyrė teisėsaugininkus, kad jie „išskirtinai kruopščiai“ įsigilino į visas subtilios bylos aplinkybes ir padarė, jo vertinimu, teisingas ir teisėtas išvadas.

„Ponas Simas Jasaitis niekada ir neneigė, kad tą dieną buvo apkabinęs savo žmoną ir paėmęs ją už rankos. Bet jo ir jos vertinimas, kokio pobūdžio tai buvo kontaktas, nuo pat pradžių skyrėsi“, – 15min teigė A.Bandžius. Advokatas pakartojo, kad kitokios šio tyrimo baigties, esant objektyviam požiūriui, ir nebuvo galima tikėtis.

Tuo metu su O.Pikul-Jasaitiene po prokuratūros verdikto paskelbimo 15min ketvirtadienį susisiekti telefonu nepavyko.

Suprasti akimirksniu

  • Sausio 21 d., apie 9 val. Bendrasis pagalbos centras (BPC) sulaukė vilnietės Oksanos Pikul-Jasaitienės skambučio. Garsi moteris sekmadienio rytą šaukėsi pagalbos dėl smurto artimoje aplinkoje.
  • Į Jasaičių namus išskubėjo policijos patruliai. Netrukus praeityje garsus Lietuvos rinktinės krepšininkas, šiuo metu Panevėžio „Lietkabelio“ klubui atstovaujantis vilnietis Simas Jasaitis, vedęs vizažistę, grupės OMG („Olialia Music Group“) lyderę, buvo išvežtas į komisariatą.
  • S.Jasaičiui buvo nustatytas 0,94 promilės girtumas.
  • Tuo pačiu išryškėjo Jasaičių konflikto kontekstas: išvakarėse, šeštadienio vakarą, sostinėje vyko krepšinio rungtynės, kuriose jėgas išbandė Panevėžio „Lietkabelis“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Šiuo metu kito miesto komandoje žaidžiantis S.Jasaitis praeityje yra buvęs vienu „Lietuvos ryto“ lyderiu. Po nelengvų šeštadienio varžybų S.Jasaitis, tą vakarą pelnęs 8 taškus, turėjo progą ir kompaniją, su kuria nuvyko atsipūsti bei pasilinksminti.
  • Komisariate krepšininkas apklaustas, jam pareikštas įtarimas pagal pagal Baudžiamojo kodekso 140-ojo straipsnio „Fizinio skausmo sukėlimas“ 2-ąją dalį.
  • Iš policijos būstinės garsus sulaikytasis ištrūko tik maždaug po 5 valandų. Apie 15.10 val. vyras išėjo iš Vilniaus miesto 1-ojo policijos komisariato būstinės Žirmūnų gatvėje, sėdo į bendrovės „Biurteksa“ firminį automobilį ir buvo išvežtas.
  • S.Jasaičio atstovaujamas klubas netrukus pranešė, kad „Lietkabelis“ yra socialiai atsakinga organizacija, kuri pasisako prieš bet kokį smurtą ar alkoholio vartojimą, todėl Simui skirta piniginė bauda (jos suma liko konfidenciali).
  • Nors tikėtasi, kad Jasaičių konflikto aplinkybės bus išnarpliotos per keletą savaičių, ikiteisminis tyrimas užsitęsė bemaž du mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius