-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po plaukų dažymo – moteris panaši į dramblį

38-erių Paula Pratt po plaukų dažymo vos galėjo kvėpuoti, nes jos kaklas išsipūtė „kaip regbio kamuolys“, o ištinęs veidas taip užspaudė akis, jog moteris laikinai liko akla, rašo „The Telegraph“.
Gražūs ir sveiki plaukai
Gražūs ir sveiki plaukai / A. Ufarto nuotr. / BFL

Tokią reakciją sukėlė plaukų dažai, kuriais moteris siekė savo pražilusiems plaukams suteikti šokoladinį atspalvį.

Paula teigė, kad ji laikėsi instrukcijų, ir atliko 48 valandų reakcijos testą prieš dažymą.

Gydytojai tinimą sugebėjo sustabdyti steroidų ir antihistamininių vaistų pagalba. Paula sako, kad šis įvykis ją pažeidė emocionaliai.

Ji pasakojo: „Aš nuėjau tiesiai pas gydytoją, atrodžiau kaip ateivis, viena mano veido pusė buvo panaši į regbio kamuolį. Vėliau aš jau nebegalėjau matyti savo ausų, abi veido pusės ištino apie septynis centimetrus. Tai buvo baisu.“

Nusidažiusi plaukus kaip įprastai kitą dieną ji nuėjo į darbą, bet vakare moters galva, veidas ir kaklas pradėjo pūstis kaip balionas. Jos akys užsivėrė, gerklė ištino taip, kad buvo sudėtinga kvėpuoti.

Ji sakė: „Aš padariau viską, kas buvo parašyta ant dėžutės, atlikus 48 valandų testą, jokios reakcijos nebuvo, todėl mano sesuo atėjo ir nudažė plaukus. Tačiau kitą dieną atrodžiau sumo imtynininkas ar į dramblį panaši moteris.“

Nepaisant šalutinių poveikių, kuriuos patyrė Paula, moteris sakė, kad ji nesiekia kompensacijos iš plaukų dažų gamintojo. Dabar ji laukia dermatologų atsakymo, kokia sudedamoji dalis dažuose sukėlė reakciją.

Moteris primygtinai siūlė moterims prieš dažymą atlikti įvairius alergijos testus. Taip pat ji pridūrė: „Aš tik noriu žmones įspėti apie reakcijas, kurios laukia dažant plaukus. Jie ne visada tokie saugūs, kaip galvoja. Mano gydytojas man pasakė, kad aš nebegalėsiu dažyti savo plaukų, tačiau aš iš tikrųjų ir nebenoriu“.

Moters, nukentėjusios nuo plaukų dažų, nuotraukų galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius