-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žmonos mirties

Laba diena. Esu našlys. Su žmona išgyvenome 10 metų, tačiau ji susirgo vėžiu ir mirė. Visko būdavo, bet bendrai mūsų santykiai buvo geri, o tokio seksualinio gyvenimo, kokį turėjome, turbūt pavydėtų ne vienas.
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.
Temos: 1 Meilė

Po žmonos mirties praėjo vieneri metai, sutikau moterį, tačiau mylintis nieko nejaučiu, kartais išvis nebūna erekcijos. Nesuprantu, kas yra – moteris tikrai patinka, labai patraukli, seksuali, tačiau aš kaip nesavas. Kaip ir susitaikiau su žmonos mirtim, nors dažnai pagalvoju apie ją, prisimenu mūsų laimingus metus, kartais palyginu savo naują draugę su žmona. Nejau aš kartu su ja netekau ir savo potencijos? Sigitas

Laba diena, Sigitai. Greičiausiai jūs vis dar gedite savo žmonos. Kadangi jūsų santuoka buvo darni, jūs mylėjot savo žmoną, gerai sutarėt, o taip pat ir seksualinis gyvenimas buvo puikus, jūs galit jaustis tarsi išduodantis savo mirusią žmoną, mylėdamasis su kita moterimi. Kartais gedėjimas užtrunka ilgiau nei to norėtume.

Dėl išgyvenamo nežmoniško skausmo gali ilgam laikui pradingti noras mylėtis. Patyrus netektį gali būti sunku vėl pamilti, prisileisti kitą žmogų, nes tampa baisu (net nesąmoningai), kad ir vėl gali prarasti. Kol žmogus pilnai atsistato ir vėl gali džiaugtis gyvenimu, megzti naujus santykius kartais gali praeiti daug laiko, o gedėjimas gali tęstis ilgai ir skausmingai.

Galbūt jumyse dar liko daug neišreikštų jausmų - pykčio, kaltės, nerimo, liūdesio, neišverktų ašarų ir neišsakytų žodžių. Padėti gali tikri draugai, supratingi artimieji, su kuriais galėtumėt pasidalyti savo išgyvenimais, prisiminimais, taip pat - laiškas mirusiai žmonai ar nuoširdus pokalbis su ja vaizduotėje.

Išsikalbėkite netekties tema

Neretai taip atsitinka, kad šeimos nariai ar artimi giminės bijodami skaudinti vienas kitą vengia, apeina netekties temą. Ji tampa tarsi koks tabu, kas tik dar labiau apsunkina padėtį. Atvirkščiai kuo daugiau kalbėsitės, išreikšite įvairius jausmus, susijusius su mirusia žmona, tuo lengviau ir greičiau galėsite vėl sugrįžti į gyvenimą, užmegzti naujus santykius, o taip pat - vėl džiaugtis seksualiniais santykiais.

Žmona tikrai neišsinešė jūsų potencijos kartu su savim Anapilin. Žmona mylėjo jus ir, nors nežinome kas atsitinka po mirties, ji kaip tik turėtų džiaugtis, jei jūs būsite laimingas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius