-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija kelia bylą dėl rasistinio išpuolio prieš „Gaspar's“ virtuvės šefą Gasparą Fernandesą

Vilniuje veikiančio restorano „Gaspar's“ savininko Gasparo Fernandeso nusivylimas Lietuvos policininkais buvo išgirstas. Surinkę daugiau duomenų apie savaitgalio incidentą ir įvertinę visą turimą medžiagą, antradienį sostinės pareigūnai nutarė iškelti baudžiamąją bylą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.
Gasparas Fernandesas
Gasparas Fernandesas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį 15min pasakojo apie incidentą, kai sekmadienį indų ir portugalų kilmės virtuvės šefui Gasparui Fernandesui sostinės centre teko ginti garbaus amžiaus kaimynę nuo girtų įsibrovėlių, tačiau juos pareigūnai paleido, o nuskambėjusius rasistinius įžeidimus tarsi praleido pro ausis.

Antradienį 15min sužinojo, kad Vilniaus apskrities policijoje dėl šio rasistinio išpuolio pradėtas oficialus tyrimas.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis naujienų portalui teigė, kad toks sprendimas priimtas pasikvietus į apklausą ir tiesiogiai išklausius patį restorano „Gaspar's“ savininką.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

LR Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d. numato, kad tas, kas viešai kurstė smurtauti, fiziškai susidoroti su žmonių grupe ar jai priklausančiu asmeniu dėl lyties, seksualinės orientacijos, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų arba finansavo ar kitaip materialiai rėmė tokią veiklą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

27 metų G.Fernandesas šioje byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

„Gaspar's“ šeimininkas savajame „Facebooko“ profilyje buvo paskelbęs, kad nusivylė Lietuvos policija, kai pareigūnai, jo požiūriu, netinkamai išsprendė keistoką sekmadienio incidentą. G.Fernandesui buvo nesuprantama, kodėl policija tiesiog paleido du neblaivius vyrus, kurie įsibrovė į garbaus amžiaus vilnietės namus, o vienas jų ten net ir privėmė. Lėbautojams pakako patrulių akivaizdoje sumokėti G.Fernandeso kaimynei 20 eurų, ir jie buvo paleisti.

Į virtuvės šefo pastabas ir nuoskaudas, kad chuliganai išvadino jį nigeriu ir įžeidė kitais rasistiniais pasakymais, pareigūnai iš pradžių, kol nebuvo įsigilinę į situaciją, niekaip aktyviai nereagavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius