-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie „Darom“ prisijungusi Monika Šalčiūtė stebėjosi: „Koks nevisprotis gali prie upės palikti klozetą?“

Šeštadienį Lietuvoje vykusi aplinkos švarinimo akcija „Darom“ subūrė daugiau nei 200 tūkst. dalyvių. Prie gražios savanoriškos iniciatyvos prisijungė ir Monika Šalčiūtė. Jau ne vienerius metus šiukšles drauge su bendraminčiais iš miškų ir kiemų renkanti mergina akcijos nepraleido ir šįkart.

„Tai jau turbūt koks šeštas kartas, kai dalyvauju. Prie švarinimo akcijų prisijungdavau dar tuomet, kai buvau mažytė, mokykloje, su klase, su draugais ne kartą rinkome šiukšles. Tokios iniciatyvos yra labai reikalingos“, – Žmonės.lt sakė Monika.

Mergina džiaugiasi, kad kiekvieną pavasarį „Darom“ suburia vis daugiau gamta besirūpinančių žmonių. Pasak jos, tokių aplinkos švarinimo dienų labai reikia ir jų galėtų būti daugiau.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

„Visuomet sakau, kad problemą reikia spręsti iki jos atsiradimo. Tuos šiukšlintojus reikia bausti. Mes tokių radinių radom! Baisu. Net klozetą. Koks nevisprotis gali prie upės palikti klozetą? Nejaugi jis pasidaręs remontą išnešą šiukšles į parką? Tai tiesiog nesuvokiama“, – sakė ji.

Šiemet Monika su drauge prisijungė prie tvarkančių parką Antakalnyje. Ji įsitikinusi, kad kiekvienas turėtų pakelti šiukšlę, net jie ji nėra paties numesta – tik taip galėsime turėti švarią ir gražią aplinką.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Monika Šalčiūtė

Ji ir pati nesigėdija pakelti numestos šiukšlės, paragina tai daryti ir draugus. „Juk jei šiukšlė mėtosi ir niekas jos nepakels, ji ir toliau taip mėtysis. Aš noriu, kad miestas būtų švarus, kad parkai būtų švarūs. Noriu, kad vasarą leisti laiką gamtoje būtų malonu. Todėl visus raginu – apsikuopkime bent aplink save“, – Žmonės.lt kalbėjo Monika.

„Darom“ – tai pirmasis masinis renginys Lietuvoje, po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo. Nuo 2008 metų vykstantis renginys per aštuonerius veiklos metus akcijose subūrė daugiau, kaip 1 mln. žmonių, kurie bendromis jėgomis surinko apie 35 00tūkst. tonų atliekų. Valstybei šis judėjimas padėjo sutaupyti daugiau kaip 10 mln. eurų. Pasaulinis judėjimas „Let‘s Do It World“ („Darom“), 2013 metais, buvo pripažintas Jungtinių Tautų organizacijos.

VIDEO: Neries pakrantę švarino ir premjeras A.Butkevičius su žmona Irena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius