-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie lietuvės svajonės motociklu apkeliauti Kolumbiją prisidėjo Dž.Butkutė su vyru: „Man buvo šokas“

„Noriu tiesiog pabėgti nuo kasdienybės, apie nieką negalvoti ir patirti nepamirštamų įspūdžių“, – apie svajonę motociklu apkeliauti Kolumbiją kalba 36-erių Lina Chaladauskaitė. Autobuso vairuotoja Norvegijoje dirbanti moteris apie tokią avantiūrą svajojo jau seniai, tad gavusi pasiūlymą nedvejojo ir iš karto jį priėmė. Tačiau čia moteris susidūrė su finansiniais iššūkiais – kelionė brangi, tam savų santaupų nepakako. Jau beveik praradusi tikėjimą svajone, ji sulaukė netikėtos paramos iš Elegijaus Strasevičiaus ir Džordanos Butkutės.
Džordana Butkutė, Elegijus Strasevičius ir Lina Chaladauskaitė
Džordana Butkutė, Elegijus Strasevičius ir Lina Chaladauskaitė / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

Svajoti Lina tikrai mėgsta – dar vaikystėje ji norėjo vairuoti motociklą, o karinės tarnybos metu išsipildė noras pavairuoti šarvuotį. Pasvajojusi ir apie autobusus, ji dabar džiaugiasi svajonių darbu – vairuoja didelį turistinį autobusą ir turistus iš įvairių pasaulio šalių vežioja po Šiaurės Norvegiją bei kitas Skandinavijos šalis. Tačiau, kaip pati sako, motociklai jos gyvenime visada buvo didžiausia aistra.

„Motociklais susidomėjau dar visai vaikas būdama. Mane visada traukė tas pojūtis, kad gali važiuoti, skrieti visiškai vienas. Tas vėjas, vaizdai, kurie atsiveria, ir mintys, kurios tuo metu sukasi galvoje, yra kažkas neapsakomo. Kelionė motociklu yra savotiška meditacija“, – sako L.Chaladauskaitė.

Asmeninio albumo nuotr. /L.Chaladauskaitės svajonė – motociklu apvažiuoti pasaulį.
Asmeninio albumo nuotr. /L.Chaladauskaitės svajonė – motociklu apvažiuoti pasaulį.

Tad ne vienerius metus didelę aistrą kelionėms su motociklu jaučianti Lina, sulaukusi pasiūlymo gyvenimo išvykai, ilgai nedvejojo. Taip iki šiol po Kolumbiją yra keliavusi ne viena moterų grupė, o Lina po Pietų Ameriką keliaus su dar trimis lietuvėmis. Tiesa, visos supranta, kad lengva tikrai nebus.

„Iššūkių bus nemažai, nes mes ne tik keliausime bekele, bus ir kalnų, ir temperatūrų pokyčių, bus ir ledynų, akinančios saulės. Keliausime po kaimus, reikės bendrauti su vietiniais, tikimės kaip nors susikalbėti“, – 15min sako L.Chaladauskaitė.

Lina sako, kad ši kelionė neturi konkretaus tikslo, ji nesiekia ir rezultato. Skatina noras kartu su gera kompanija pasisemti įspūdžių ir pamatyti šalį.

Savo svajonių kelionę Lina turėtų pradėti lapkričio pradžioje Kolumbijos sostinėje Bogotoje, ten pat žygis ir baigsis. Numatoma kelionės trukmė – 15 dienų.

Tiesa, tai nebus pirmoji Linos kelionė motociklu. Moteris jau yra viena motociklu nuvažiavusi į Norvegiją. Iš Lietuvos vyko į Latviją, keltu kėlėsi į Švediją, o iš jos važiavo į Norvegiją. Pakeliavusi po šios šalies kalnus, moteris pasuko atgal į Lietuvą.

Asmeninio albumo nuotr./Lina Chaladauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Lina Chaladauskaitė

Tačiau to, pasak Linos, negalima lyginti su kelione po Kolumbiją. Ši šalis, anot jos, reikalauja kitokios technikos ir aprangos.

„Tai, kokią įrangą turiu, su kuo važinėju Lietuvoje, visiškai netinka, Kolumbijoje, nes aš, tiesiogine to žodžio prasme, ten išvirčiau“, – sako Lina ir priduria, kad visa tai kainuoja nemažus pinigus. O kur dar maistas ir apgyvendinimas.

Bet sunkumų ji nesibaido. Būtent tos paieškos ir bandymas suktis iš padėties Linai ir yra įdomiausi: „Ieškant išeičių, susipažįsti su įvairiais žmonėmis. Jie tau pataria, kur nors nukreipia.“

Vis dėlto draugai L.Chaladauskaitei savo svajonių kelionės istorija patarė pasidalyti socialiniame tinkle, esą taip ji galėtų sulaukti ne tik patarimų, bet ir rėmimo pasiūlymų.

„Į šį pasiūlymą žiūrėjau skeptiškai – juk niekas manęs nepažįsta, nesu įdomi, tik kažkokia pilka pelytė. Bet norom nenorom feisbuke aprašiau savo situaciją ir juoko forma pasakiau, kad už paramą galiu kokį nors darbą padaryti. Tu pinigų man reikia greitai, nes už kelionę turiu padaryti pirminį įnašą. Man pačiai tai yra didoka suma“, – pasakoja Lina.

Ir nors Lina pripažino nesitikėjusi, kad vienas įrašas socialiniuose tinkluose gali kažkas pakeisti, netrukus teko pripažint suklydus. Kaip pati sako, tokio stebuklo ji nesitikėjusi, bet pirmasis žmogus, pasisiūlęs jai padėti finansiškai, buvo Džordanos Butkutės sutuoktinis Elegijus Strasevičius. Jis su Lina nebuvo pažįstamas, tačiau jiedu buvo draugai feisbuke.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Elegijus Strasevičius ir Džordana Butkutė
Ryčio Šeškaičio nuotr./Elegijus Strasevičius ir Džordana Butkutė

„Iš tos nuostabos aš net nugriuvau nuo kėdės. Juos žino visa Lietuva ir jie atsiliepė į mano prašymą. Elegijus man tiesiog parašė: „Mums nereikia jokių išskirtinių reklamų, mes norime, kad tavo svajonė išsipildytų.“ Man buvo šokas“, – apie savo reakciją, sulaukus netikėtos paramos, pasakojo Lina.

Sudėjusi asmenines santaupas ir Džordanos bei Elegijaus paramą dabar L.Chaladauskaitė savo svajonės išpildymui jau turi surinkusi daugiau kaip 60 procentų reikiamos sumos.

15min susisiekė ir su E.Strasevičiumi, jis sakė, kad apie Liną sužinojo perskaitęs mūsų portalo straipsnį, kuriame pasakojama Linos gyvenimo istorija. Įkvėptas istorijos, jis L.Chaladauskaitę socialiniame tinkle pasikvietė į draugus.

„Skaičiau, kaip ji tarnavo kariuomenėje, vėliau pasirinko vairuoti autobusą – tokią moteriai gana neįprastą specialybę. Žinojau, kad ji gyvena kažkur šiaurės Norvegijoje, kur tikrai sudėtingos vairavimo sąlygos. Susidraugavome feisbuke ir prieš kelias dienas perskaičiau jos įrašą, kad ruošiasi važiuoti į Kolumbiją motociklais“, – sakė E.Strasevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Elegijus Strasevičius
Asmeninio albumo nuotr./Elegijus Strasevičius

Jis sakė puikiai suprantantis Linos aistrą, nes ir pats yra motociklų entuziastas – dažnai pats jais važinėja ir keliauja: „Su Lina esame pomėgio sielos draugai, aš puikiai suprantu, ką jai tai reiškia.“

Sprendimą paremti Liną jis priėmė su Džordana. Žmonos Elegijui ilgai įtikinėti nereikėjo – sprendimą padėti priėmė per kelias minutes.

„Pakalbėjome su Džordana, sakau jai, gal paremkime ją, ji visais būdais ieškosi papildomo uždarbio, kaip galėtų susitaupyti iki rudens reikiamą sumą. Kelionė į Kolumbiją nėra pigi, o kur dar išlaidos kelias savaites truksiančiai kelionei, aprangai ir technikai. Sprendimą padėti priėmėme greitai“, – sakė E.Strasevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius