-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Lietuvos šaulių sąjungos prisijungė žinomi veidai: tarp jų – ir J.Jarutis

Penktadienį Lietuva šventė 32-ąsias nepriklausomybės atkūrimo metines, o kartu su jomis įvyko ir kitas svarbus renginys – Nepriklausomybės aikštėje Vilniuje priesaikas davė nauji Lietuvos šaulių sąjungos nariai. Įdomu tai, kad tarp šių naujų narių buvo galima pamatyti ir žinomus veidus – Agnę Grigaliūnienę, Karoliną Liukaitytę, Justiną Jarutį, Ingridą Šimonytę ir Viktoriją Čmilytę-Nielson.
Agnė Grigaliūnienė, Justinas Jarutis, Ingrida Šimonytė ir Viktorija Čmilytė-Nielson.
Agnė Grigaliūnienė, Justinas Jarutis, Ingrida Šimonytė ir Viktorija Čmilytė-Nielson. / 15min nuotr.

Priesaikas davė ir Šaulių sąjungos vėliavos pabučiavimu į šaulių gretas įstojo dešimtys žmonių, tapusių broliais ir sesėmis.

Prisiekusių šaulių gretose buvo ir žinomi žmonės: renginių ir komunikacijos agentūros bendraturtė Agnė Grigaliūnienė, žurnalistė Karolina Liukaitytė, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir atlikėjas Justinas Jarutis.

Akimirkomis iš priesaikos feisbuke pasidalijo Agnė Grigaliūnienė. Ji kartu su žurnaliste Karolina Liukaityte įsiamžino amsenukėje ir pasidalijusi nuotrauka skyrė jautrius žodžius.

„Vakar migdžiau Jonytę ir apsiašarojau... dėl minties... „kas jei“ Šiandien, po ilgų galvojimų, paskatinta paskutinių įvykių pasaulyje, apsisprendžiau. Ir prisiekiau. Ginsiu savo tėvynę net ir gyvybės negailėdama. Iš meilės gyvenimui ir laisvei. Iš pagarbos tėvams, kurie už mūsų laisvę jau kovojo. Iš noro, kad mūsų vaikai augtų laisvi, sveiki ir nepriklausomi pasaulio žmonės. O su miela bičiule ir kaimyne Karolina Liukaityte mes apsitarėm „kas jei“. Ir prisiekėm šiandien kartu – su tūkstančiais sesių ir brolių ŠAULIŲ“, – rašė A.Gigaliūnienė.

Akimirkomis iš ceremonijos socialiniame tinkle pasidalijo ir Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Po priesaikos su broliais ir sesėm šauliais“, – pasidalijusi nuotrauka rašė V.Čmilytė-Nielsen.

O štai Ingrida Šimonytė dar penktadienį žurnalistams teigė, jog sprendimas prisidėti prie šaulių brendo ne vienerius metus.

„Buvau apsisprendusi tą padaryti, tiesiog šiais metais turbūt atėjo tas momentas, kai parašiau prašymą ir šiandien prisieksiu“, – sakė premjerė.

Kadru iš Nepriklausomybės aikštės pasidalijo ir ką tik šaulio priesaiką davęs atlikėjas Justinas Jarutis.

„Tėvynės labui“, – po nuotrauka rašė jis.

Priesaikos metu į šaulius kreipėsi krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. „Šiandien ne tik jūsų priesaikos diena. Šiandien – Šaulių sąjungos stiprėjimo šventė. Jūs prisidedate ne tik prie atgrasymo, grėsmių atrėmimo, bet ir prie Lietuvos klestėjimo. Prisidedate skirtingai, bet svariai“, – sakė jis.

Po naujų narių priesaikos šaulių gretos kartu su jaunaisiais šauliais sudarys apie 12 tūkst. narių.

Nuo karo Ukrainoje pradžios Šaulių sąjunga per keletą dienų vien sostinėje sulaukė 1700 pareiškimų tapti nariais. Didelis aktyvumas juntamas ir Kaune. Anksčiau sąjungos gretos per metus pasipildydavo maždaug 1000 narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius