-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pripsas surengė parodą prie susprogdintų JAV dangoraižių

Fotomenininkas Rolandas Vilkauskas-Pripsas JAV surengė mobilią parodą prie 2001 m. rugsėjo 11 d. teroristų susprogdintų Pasaulio prekybos centro (PPC) dangoraižių dvynių, kur buvo pagerbiamas prieš dešimtmetį žuvusių aukų atminimas.
Pripsas
Pripsas / Asmeninio archyvo nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad paroda, pavadinta „Prisiminimas apie dvynius“, sudaryta iš menininko darbų, kuriuos jį sukurti įkvėpė apsilankymas tragedijos vietoje dar 1997 m., bei vaizdai, kaip vieta, dabar pavadinta „Ground zero“ vardu, atrodo dabar. Ši paroda pirmą kartą buvo pristatyta 2002 m. vienu metu Lietuvos parlamente ir JAV konsulate, Milane.

Paroda, skirta pagerbti rugsėjo 11-osios sprogdinimų aukas, buvo mobili – autorius parodos vietą keitė, demonstruodamas savo darbus skirtingose Manheteno vietose. Pasak Pripso, viskas buvo labai neįprasta – daug žmonių, daug policijos, ir jo darbai, skirti aukoms atminti, kuriuos autorius pats ir pristatė publikai. „Iš tiesų ne visi niujorkiečiai buvo tokie drąsūs – kai kurie šią dieną vengė būti miesto centre, nes buvo pasigirdę gandų, kad teroristai gali suorganizuoti naujus teroro aktus.

Buvusių PPC dangoraižių vietoje dar daug kas neužbaigta, minint tragedijos dešimtmetį aplankyti aukų žūties vietą buvo įleidžiami tik aukų artimieji“, – pasakojo kūrėjas. Pasak lietuvio fotomenininko, jausmas buvo išties keistas  – jam, atvykėliui iš Europos, teko pristatyti darbus, primenančius vieną didžiausių sukrėtimų JAV istorijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius