-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Projekto „Lietuvos perlai“ dalyvės aplankė vaikų globos namų auklėtinius (nuotraukos)

Šį trečiadienį Vilniaus I vaikų globos namuose viešėjo TV3 projekto „Lietuvos perlai“ dalyvės. Moterys ne tik šoko ir dainavo su vaikais, bet ir kartu klausėsi paskaitos apie ekologiją.
Vaikų globos namų auklėtiniai klausėsi paskaitos apie atsakingą kasdienių prekių vartojimą, ekologiją bei bendravo su projekto „Lietuvos perlai“ dalyvėmis.
Vaikų globos namų auklėtiniai klausėsi paskaitos apie atsakingą kasdienių prekių vartojimą, ekologiją bei bendravo su projekto „Lietuvos perlai“ dalyvėmis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vaikų globos namų vidiniame kieme damos su globos namų auklėtiniais kartu pasodino dekoratyvinį medelį. Gelbėdamiesi nuo žvarbaus oro, vaikai su „Lietuvos perlų“ damomis šoko ratelius, dainavo ir liaudies dainelę „Bitutė pilkoji“, ir atlikėjos Gintarės Karaliūnaitės kūrinį „Boružėlė septyntaškė“.

„Išsipildymo akcijos“ organizuojamame renginyje apsilankė ir VšĮ „Aplinkosaugos valdymo ir technologijų“ centro atstovė Audronė Alijošiūtė. Audronė vaikams papasakojo apie aplinkosaugos problemas, kasdienio vartojimo ir pirkinių poveikį aplinkai, ekologinių prekių ženklinimą bei pirkinių ir atliekų sąryšį.

Vaikai buvo pakviesti iš kelių rūšių prekių išsirinkti labiausiai patinkančią ir pagrįsti, kodėl pasirinko būtent tą prekę. Taip pat buvo skiriamas dėmesys vaikų mitybai, vaikai paraginti maitintis sveikiau. Paklausti, ką perka parduotuvėje, vaikai neslėpė, kad dažniausiai renkasi saldumynus ir „čipsus“.

Po paskaitos „Mokomės tausoti aplinką“, vaikai toliau bendravo su „Lietuvos perlų“ dalyvėmis. Moterys vaikus pavaišino pačių keptomis bandelėmis ir spurgomis, kartu žaidė iš anksto sugalvotus žaidimus ir atliko įvairias užduotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius