Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

R.Ščiogolevaitė: apie į teismą paduotą anytą, kitą Rolando moterį, iš namų išneštus daiktus

Su sutuoktiniu Rolandu Damijonaičiu skausmingas skyrybas jau ne vienerius metus išgyvenanti garsi dainininkė Rūta Ščiogolevaitė (40) pagaliau nutraukė tylą. Moteris ne tik paaiškino, kodėl dėl vaikų išlaikymo į teismą padavė anytą, bet ir atvirai papasakojo apie tai, ką tenka patirti. Pasak R.Ščiogolevaitės, Rolandas jai paliko neapmokėtas skolas, iš namų išsinešė buitinę techniką, baldus, net vaikų rogutes, o į pasimatymą su atžalomis atsivedė moterį, kuri nereagavo į prašymą išeiti iš pačios Rūtos namų.
Rūta Ščiogolevaitė, Rolandas Damijonaitis
Rūta Ščiogolevaitė, Rolandas Damijonaitis / Asmeninio albumo, Žmonės.lt nuotr.

Atvira žinute Rūta Ščiogolevaitė neseniai pasidalijo savo feisbuko paskyroje, pridurdama, kad leidžia ją viešinti ir žiniasklaidoje. Visų pirma atlikėja paaiškino, kodėl priėmė sprendimą į teismą dėl vaikų išlaikymo paduoti savo vyro Rolando Damijonaičio motiną.

„Žurnalistams paskelbus straipsnį dėl to, kad aš į teismą padaviau Rolando motiną, iš kai kurių žmonių sulaukiau supratimo, tačiau iš kitų viešoje erdvėje sulaukiau pasmerkimo ir pažeminimo.

Pasipylus purvui, dėl patiriamo spaudimo norėčiau nurodyti porą faktų, tų, kuriuos galiu, nes daugumos jų viešai nurodyti negaliu dėl uždarų teismo posėdžių.

LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Galimybę kreiptis dėl išlaikymo priteisimo iš senelių anūkams numato LR Civilinio kodekso 3.237 str. 2 d. Taigi, turiu teisinį pagrindą kreiptis į teismą ir taip gindama savo vaikų interesus gauti tinkamą išlaikymą. Ir ne, tai nebuvo padaryta pasirodžius vyro melagienų straipsniui ar kaip atsakas į jį, o daug anksčiau. Matydama situacijos sudėtingumą, apie tokią galimybę mane informavo advokatė.

Klausimas yra tas, kodėl esant gyviems tėvams reikėtų į teismą paduoti senelius?

Todėl, kad esant gyviems tėvams vienas iš tėvų prie vaikų išlaikymo prisideda labai maža dalimi. Ir to, ką jis skiria, vaikų išlaikymui (net būtiniausiems poreikiams) nepakanka. Tai reiškia, kad didžiąja dalimi savo vaikų išlaikymu rūpinuosi aš ir mano mama, kuri padeda, kuo tik gali.

Turėjau du pasirinkimus – arba tylėti, arba pasinaudoti man įstatymo suteikta galimybe ir bandyti ginti savo vaikų interesus visomis įmanomomis priemonėmis.

Viena detalė iš vykdomosios bylos (ji nėra nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose) – 2021-05-12 antstolis informavo, kad Rolando (vaikų tėvo) išlaikymo įsiskolinimas tam momentui sudarė virš 11 000 Eur. Gal kam ši suma ir nepasirodys labai ženkli, bet man tai labai dideli pinigai, kuriuos Rolandas turėjo, bet neskyrė vaikų išlaikymui. Taigi, turėjau du pasirinkimus, arba tylėti, arba pasinaudoti man įstatymo suteikta galimybe ir bandyti ginti savo vaikų interesus visomis įmanomomis priemonėmis.

Dabar kyla klausimas, kodėl Rolandas yra tiek skolingas už vaikų išlaikymą?

Taigi, Rolandas palieka, mano manymu, labai gerai apmokamą darbą (susijusį su jo mama) ir pereina dirbti į įmonę, susijusią su jo mama (kaip susijusi, nedetalizuosiu, nes VĮ Registro centro duomenys yra vieši, kam įdomu, galima informaciją gauti ten), kur jam mokamas atlyginimas, iš kurio neįmanoma vaikams išieškoti viso išlaikymo. Pagal susidariusį įsiskolinimą vaikų išlaikymui, galima daryti išvadą, kad tai tęsiasi ilgai.

Be to, kiek suprantu iš susidariusios situacijos, klausimą dėl atsiskaitymo už santuokoje įgytus kreditus taip pat teks spręsti man (jau kuris laikas jokie man žinomi šeimos finansiniai įsipareigojimai nėra mokami iš vyro pusės)“, – paaiškino R.Ščiogolevaitė.

Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Neseniai paaiškėjo ir dar vienas sutuoktinių skyrybų vingis – R.Damijonaičiui iškelta nauja byla, dėl to į teismą kreipėsi anstolis. Kaip dabar paaiškino pati Rūta, tokia situacija susiklostė po to, kai vyras pažeidė bendravimo su vaikais tvarką.

„Beje, viename straipsnyje Rolandas kalbėjo apie tai, kaip jis vaikus absoliučiai visada pasiima. Ir ne tik tada, kai jam priklauso pagal teismo numatytą tvarką. Faktas – antstolis kreipėsi į teismą, kad Rolandui skirtų baudą už tai, kad nesilaiko vaikų lankymo grafiko. Ir teismas nusprendė skirti Rolandui įspėjimą už teismo nutarties dėl laikinos bendravimo su nepilnamečiais vaikais tvarkos nevykdymą. Rolandas, aišku, šį teismo sprendimą apskundė, žiūrėsime, kokį sprendimą priims apygardos teismas. Bet iš esmės niekas nesikeičia, nei Rolando bendravime su vaikais, nei vaikų išlaikymo klausimu“, – feisbukė rašė žinoma dainininkė.

Savo įraše ji atskleidė ir dar daugiau skyrybų su vyru detalių. Rūtos teigimu, Rolandas jai ne tik paliko neapmokėtas skolas, bet ir iš namų išsinešė daug daiktų.

„Rolandas straipsnyje nurodė, kad išsikraustė iš namų. Man susidarė įspūdis, kad jis norėjo pasakyti, jog išsikraustė ir geranoriškai man su vaikais užleido gyvenamąją vietą. Na, negaliu nurodyti aplinkybių, kurios paskatino Rolandą užleisti man ir vaikams namus, nes byla dėl santuokos nutraukimo yra nagrinėjama uždaruose teismo posėdžiuose (todėl negaliu viešai savęs tinkamai apginti) bet, mano įsitikinimu, tai nebuvo jo savanoriškas gestas.

Kodėl močiutė negalėjo savo anūkams palikti bent jau orkaitės?

Grįžusi gyventi į namą, daug ko pasigedau, pavyzdžiui, šaldytuvo (jų buvo du, dideli), orkaitės, indaplovės, kėdžių (liko tik dvi iš 8), brangių baldų (gautų už reklamą, suprantama, kad ne vyro veido). Juk vaikams išvis nereikia, todėl galima su žmona nesidalinti. Televizoriai, virtuviniai prietaisai.. vaikų rogutės.. Trūksta siurblio, dovanoto man taip pat už reklamą, bet turiu seną, ikisantuokinį, dar siurbia... Rolandas sakė, kad indaplovę ir orkaitę pirko jo mama, todėl ir pasiėmė. Kodėl močiutė negalėjo savo anūkams palikti bent jau orkaitės?

Skolų apmokėti jis nesiteikė, net tada, kai man išėjus iš namų, staiga „pardavė“ šeimos automobilį ir motociklą.

Beje, su vaikais grįžusi namo radau krūvas neapmokėtų sąskaitų, geras pusmetis nemokėta už elektrą, keli šimtai skola bendrijai, pasirodo, vyras net už šiukšlių išvežimą nemokėjo kelis metus. Tačiau tų skolų apmokėti jis nesiteikė, net tada, kai man išėjus iš namų, staiga „pardavė“ šeimos automobilį ir motociklą.

Čia norėčiau nuoširdžiai padėkoti nuostabiems žmonėms, kurie padėjo man, nors neprašiau už dyką... Vieni atidavė orkaitę, kiti indaplovę, treti – kėdes... O dar kaimynai, palikę dovanėlę po langais – šaldytuvui įsigyti.

Atskira padėka bičiuliui savivartis.lt ir jo šeimai už visokeriopą pagalbą, iki ašarų... Ir visiems kitiems, kurių nepaminėjau“, – dėkojo R.Ščiogolevaitė.

Prokadras nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Prokadras nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Rūta paminėjo ir kitą aspektą – anot jos, aplankyti vaikų į jos pačios namus R.Damijonaitis atėjo su, kaip spėja dainininkė, savo dabartine drauge. Atlikėja tai vadina psichologiniu smurtu.

„Dar momentas, kai atėjo lankyti vaikų, Rolandas į namus, kuriuose šiuo metu gyvenu aš su vaikais, atsivedė ir moterį, kiek supratau, jo dabartinė draugė. Man paprašius, kad moteris išeitų, Rolandas atsisakė tai padaryti. Kai į tavo namus ateina vyras su savo drauge, kurios tu nepageidauji savo namuose, ir moteris leidžia sau demonstratyviai būti tavo namuose. Be to, paprašius išeiti neišeina. O Rolandas yra tos situacijos iniciatorius, man buvo toks jausmas, kad santuoka baigėsi, o psichologinis smurtas – tęsiasi“, – apmaudo neslėpė Rūta.

Man paprašius, kad moteris išeitų, Rolandas atsisakė tai padaryti.

Dabar R.Ščiogolevaitė teigia trokštanti vieno – kad laimėtų teisingumas.

„Man nereikia nei gailesčio, nei dėmesio. Aš noriu teisybės. Paprastos. Elementarios. Aš tokia ne viena. Tokių moterų yra daugiau, nei galvojate. Tačiau jos labiau už mane bijo jūsų pasmerkimo, bijo spaudimo, bijo, kad jomis nepatikės, nes žino, kokie žavūs, iškalbingi, net nuskriausti moka pasirodyti tie, kurie, užsidarius namų durims, numeta avies kailį. Kokie kerštingi jie ir jų motinos. Kokie sudėtingi teisiniai procesai, ginant savo ir vaikų saugumą. Ir jei jūs toliau smerksite moteris, nežinodami visų skaudulių ir neteisybių, jos neatras jėgų išeiti, o jų vaikai matys, jaus, kad moteris gali / turi kentėti.

Tokių moterų yra daug, bet jos labiau už mane bijo jūsų pasmerkimo, bijo spaudimo, bijo, kad jomis nepatikės.

Aš esu žmogus, 5 vaikų mama, iki šiol žindanti, darau viską, kad vaikams nieko netrūktų, dar ir tempianti visus buvusios šeimos įsipareigojimus, tačiau sulaukiu už tai patyčių.

Taigi, reziumuojant, nežinau, ar laimėsiu bylą dėl alimentų priteisimo iš senelių, ar pralaimėsiu, tai nuspręs teismas. Tikiuosi, teismas aiškinsis, ar prie vyro įsiskolinimo vaikų išlaikymui neprisideda jo mama, vaikų močiutė (apie šios moters užimamas aukštas pareigas didelėje tarptautinėje bendrovėje užsimenu tik tam, kad išsklaidyčiau formuojamą įvaizdį, tarsi kažkas kėsinasi į senelių pensijas).

Kad ir kaip pasibaigtų teismas, būsiu rami galėdama pasakyti sau ir savo vaikams, kad aš padariau viską, kas mano jėgoms, kad maksimaliai ginčiau savo vaikų interesus“, – atvirą įrašą užbaigė R.Ščiogolevaitė.

15min primena, kad R.Ščiogolevaitė ir R.Damijonaitis santykių bei santuokos krizę sprendžia jau mažiausiai dvejus metus, garsi pora neišvengia viešumo, juolab į judviejų reikalus tenka įsitraukti tiek teisėjams, tiek policininkams.

2019 m. rugpjūtį dėl namuose kilusio konflikto R.Ščiogolevaitė kreipėsi į policiją net kelis kartus, o apie santykių krizę jau tada kalbėta ne pirmą sykį.

Informaciją apie nesklandumus garsios poros namuose buvo patvirtinę ir policijos atstovai. Jų duomenimis, pirmasis iškvietimas į Vilniaus miesto rajoną gautas rugpjūčio 8-ąją. Pranešta, kad policija kviesta sutuoktiniui neįsileidus į namus. Tą pačią dieną į policiją kreiptasi dar kartą.

Vis dėlto po kelių dienų policijai skambino ir R.Ščiogolevaitės sutuoktinis Rolandas. Anot policijos atstovų, pranešta, kad vyras su dviem mažais vaikais užsidarė namuose, o žmona kartu su savo mama esą bandė laužtis į vidų.

Tąsyk tyrimas policijoje nepradėtas, nes namuose smurto atvejų nebuvo užfiksuota.

Oficialią poros ištuokos bylą 2021 m. vasarį ėmėsi nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismas, nuo pradžių ir atrodė, kad procesas bus ilgas, klampus, nes pora neturėjo galimybės prašyti santuokos nutraukimo bendru sutarimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius