Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Ščiogolevaitei – 40: karjera nuo paauglystės, pagaliau pelnyta 1 vieta ir vaikai

Birželio 25-ąją – scenos divos, ne vieną apdovanojimą ir didelį būrį klausytojų pelniusios dainininkės Rūtos Ščiogolevaitės 40-asis gimtadienis. Per šiuos metus jos gyvenime buvo visko – nuo koncertų, naujų kūrinių, albumų, konkursų, teisėjavimo projektuose iki gausios šeimos. Tad jubiliejaus proga 15min surinko gražiausias atlikėjos gyvenimo akimirkas.
Rūta Ščiogolevaitė
Rūta Ščiogolevaitė / 15min klijuotė

Muzikinę karjerą pradėjo paauglystėje

Iš Šiaulių kilusi atlikėja muzikinę karjerą pradėjo būdama dar visai jauna – vos 17-os metų išleido pirmąjį solinį albumą „Rūta. Kelionė tolyn“.

Muzikos žinias ji gilino ir krimsdama įvairius su tuo susijusius mokslus – dar gyvendama Šiauliuose mokėsi vaikų muzikos mokykloje, vėliau Šiaulių konservatorijoje, netrukus baigė Vilniaus konservatorijos fortepijono klasę, studijavo ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur įgijo klasikinio dainavimo bakalauro diplomą.

Dainininkė buvo grupės „Funkadelix“ solistė, 2002 m. buvo pakviesta į klaipėdiečių grupę „Studija“, su kuria koncertavo dvejus metus. Vis dažniau ant scenos lipdavusi, savo naujais kūriniais žavėjusi stipraus balso savininkė sulaukdavo ir vis daugiau pasiūlymų.

Ne tik pasiūlymų, bet ir įvertinimų – sėkmingai pasirodė įvairiuose konkursuose, festivaliuose. Išleido keturis albumus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Griežtoji komisijos narė, bet gyvenime – kur kas jautresnė

R.Ščiogolevaitė žinoma ir kaip įvairių televizijos muzikinių bei šokių projektų dalyvė.

Tačiau daugybę kartų buvo atsidūrusi ir kitoje barikadų pusėje – ne viename projekte atsisėdo į komisijos narės kėdę. Ji teisėjavo tokiuose šou kaip „Muzikos akademija“, „Lietuvos talentai“, „Chorų karai“, „X faktorius“, „Lietuvos balsas“, „Žvaigždžių duetai“ ir kituose. Juose atlikėja sudarė griežtos ir savo tvirtą nuomonę turinčios profesionalės įvaizdį, tačiau ne kartą yra minėjusi, kad už kamerų yra labai jautrus žmogus.

„Mane apskritai labai lengva pravirkdyti, aš esu iš tų žmonių, kurie būtent taip „nuleidžia garą“, išreiškia emocijas ir jausmus. Esu labai emocionali ir scenoje, ir gyvenime. Anksčiau aš bandydavau pakeisti žmonių nuomonę, esą esu šalta moteris, bet dabar jau supratau, kad neverta.

Tą, ką žmonės nori matyti, tą jie ir mato, nepriklausomai nuo to, kiek apie save ir ką apie save deklaruoji jiems. Bet tai ne taisyklė, yra žmonių, kurie mato daugiau spalvų, bet čia priklauso nuo paties žmogaus. Žmonių nuomonės apie save nepakeisiu ir, tiesą sakant, neturiu noro jos keisti“, – prieš penkerius metus kalbėjo Rūta.

Antros vietos prakeiksmas

Rūtą ištikimiausi jos gerbėjai matė tiek Lietuvos, tiek tarptautiniuose konkursuose. Pavyzdžiui, Lietuvos „Eurovizijos“ dainų konkurse ji pasirodė kelis kartus. Iš pradžių 2004 m. su daina „Over“, 2007 m. – su kūriniu „If I Ever Make You Cry“. Abu kartus dainininkė užėmė antrąją vietą. Savo jėgas ji išbandė ir 2015 m.

R.Ščiogolevaitė dainavo ir konkurse „Fizz Superstar“, ir Vitebsko mieste vykusiame jubiliejiniame 20-ajame festivalyje „Slavianskij Bazar“, kuriuose užėmė taip pat antrąją vietą.

Beje, ši vieta jai tapo tam tikru fenomenu, nes toks pats likimas moterį ištiko beveik dešimt kartų. Kai kurie net juokavo, kad tai – Rūtos prakeiksmas. Ir jis pasitaikė ne tik muzikiniuose, bet ir šokių projektuose – antroji vieta jai atiteko ir „Lietuvos šokių dešimtuko“ konkurse.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė 2011 m.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė 2011 m.

Laimėjimų maratonas ir išvaizdos pokyčiai

Galiausiai prieš penkerius metus R.Ščiogolevaitė tam tikra prasme atsikratė vadinamojo antros vietos prakeiksmo. Po ilgos ir įnirtingos kovos penktojo įsikūnijimų šou „Muzikinės kaukė“ sezono nugalėtoja tapo būtent Rūta.

Savo sėkme moteris galėjo džiaugtis ir neseniai pasibaigusio šou „Kaukės“ pirmajame sezone. Paslaptingiausias viso projekto metu išliko Vienaragis, jis ir tapo projekto nugalėtoju, o po jo kauke slėpėsi talentingoji dainininkė.

LNK nuotr./„Kaukių“ finalo akimirka
LNK nuotr./„Kaukių“ finalo akimirka

„Buvo labai sunku slapstytis. Mano kaimynas pianistas, kaskart išgirdęs laidoje dainuojant Vienaragį, šaukdavo per kiemą, kad ten aš. Neslėpsiu, šiek tiek stengiausi slapstytis, man pavyksta keisti savo balsą, todėl bandžiau kiekvieną kartą dainuoti kitaip. Nors, įdomiausia, kad ten, kur man atrodė, kad balso paslėpti nepavyko – niekam net nekilo mintis, jog ten aš“, – tada juokėsi atlikėja.

Gerbėjus tada nustebino ją slėpusi Vienaragio kaukė, o dar prieš tai – pasikeitusi R.Ščiogolevaitės šukuosena. Daugelį metų ilgus, šviesius plaukus turėjusi dainininkė prieš porą metų juos nusikirpo iki pat ausų. Tuomet atlikėja sulaukė gausių komplimentų. Ir tikrai – Rūta su nauja šukuosena atrodo nepriekaištingai!

Stiprybe deganti penkių vaikų mama

R.Ščiogolevaitė laimėjimais gali džiaugtis ne tik scenoje – namie ją supa vaikų klegesys, o jų atlikėja iš viso turi penkis: vyriausią Adomą, sūnus Aroną ir Agnarą, dukras Anabelę ir neseniai gimusią Aretą.

Deja, pastaruoju metu asmeniniame moters gyvenime netrūksta dramų – vyksta skyrybų procesas, ji yra pasakojusi ir apie iššūkius siekiant išmaitinti penkias atžalas, ypač per karantiną. Tačiau Rūta iš visų jėgų stengiasi nepalūžti.

„Apie savo visus sunkumus, kuriuos turiu, pasakysiu labai paprastai: geroji pusė ir yra turėjimas mažų vaikų ir mažų rūpesčių, nes neturi kada galvoti, neturi kada turėti depresyvios nuotaikos... Nėra kada, tam nėra laiko, visada yra ką veikti“, – yra sakiusi R..Ščiogolevaitė.

Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su dukra
Rimvydo Riaubos nuotr./Rūta Ščiogolevaitė su dukra

Visgi pastaruosius kelerius metus apie savo asmeninį gyvenimą jubiliatė kalba ne taip jau dažnai – ji saugo savo privatumą, vaikų gerovę ir yra ne iš tų pramogų pasaulio atstovų, kurie prieš visą Lietuvą pasakoja kiekvieną savo gyvenimo smulkmeną.

Tiesa, kartais moteris atveria širdį. Viena tokia proga pasitaikė prieš pat 2021-uosius metus, į kuriuos, kaip Rūta tada pasakojo 15min, ji žengė su viltimi.

„Aš tikiuosi išmokti savo pamokas, nebekartoti klaidų, kurios dažniausia kartojasi tada, kai jų neišmoksti. Taip pat norėčiau išmokti atleisti sau už tas klaidas. Esu linkusi sau ant pečių užsidėti labai daug atsakomybių, o atsakomybės perteklius irgi nėra gerai. Taip pat man reikėtų tiesiog priimti tai, kaip atsitiko gyvenimas.

Yra labai daug dalykų, kurių tu nekontroliuoji ir net negali kontroliuoti. Labai skaudu būna matyti, kad mūsų visuomenėje yra atsakomybę užkrauti ant vieno žmogaus: esą pats kaltas. Dabar yra nauja mada sakyti, kad visos problemos yra tavo kaltė, esą nekaltink kitų. Tai labai pavojingas kelias, nes tame yra tiesos, bet tame yra ir labai daug netiesos. Geriausias būtų vidurys“ , – kalbėjo Rūta.

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė - „LEISK PASIDALINTI"

Prieš Kalėdas atlikėja su vaikais įsiamžino muzikiniame savo šventinės dainos „Čia ir dabar“ klipe. „Kažkada galbūt turėjau baimių, kad gal geriau vaikų nerodyti, gal energetiškai iš tikrųjų tai nelabai sveika... Tokios mintys tikrai sukosi mano galvoje. O kartais pagalvodavau: kas dar gali blogiau nutikti?“ – tada juokėsi R.Ščiogolevaitė.

Rūto Ščiogolevaitės ir jos vaikų dainą galite išgirsti čia:

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė - kalėdinė daina „Čia ir dabar“

Vis dėlto gavusi kokius nors su muzika susijusius pasiūlymus, Rūta dabar pirmiausia galvoja, ar nenukentės šeima. Būtent todėl dainininkė prisipažino taip ir neišvykusi koncertuoti į JAV, nors tokių pasiūlymų sulaukė.

„Esu daug paaukojusi, ir situacija negerėja. Tikėjausi, kad vaikams paaugus, galėsiu aktyviau įsijungti į tą veiklą, bet atsitiko priešingai“, – LNK laidai „Nuo... Iki...“ yra kalbėjusi R.Ščiogolevaitė.

Gausi šeima pakoregavo ir gimtadienio tradicijas

Dar pernai, minėdama savo 39-ąją sukaktį, Rūta 15min pasakojo, kad gimtadienius mėgsta. Taip buvo visuomet, nors gimusieji vasarą puikiai supranta, kaip sudėtinga kartais būna rasti tų, kurie žvakutę nuo torto pūstų kartu.

„Gimtadienis man visada buvo šventė ir niekuomet nesibodėdavau savo amžiaus. Nesuprasdavau ir tų, kurie sako, kad yra nemandagu klausti moters amžiaus. Tai man atrodydavo labai keista, nes tokio komplekso neturiu. Mėgdavau švęsti su tais, kurie nebūdavo išvažiavę, tai ir atsiminimai tokie, kad mokyklos laikais gimtadienius minėti nelabai pavykdavo, bet užaugus švęsdavau gamtoje, ką aš labai mėgstu“, – pernai sakė Rūta.

Ji iki šiol prisimena prieš dešimt metų minėtą galingą dvigubą gimtadienį, kurį šventė kartu su tuomet 25-ą gimtadienį minėjusia bičiule Indre Stonkuviene. Du jubiliejai buvo paminėti taip, kad, kaip juokiasi Rūta, būtų vargiai galima viešai dalytis nuotraukomis. Vis dėlto būtent tokio griausmo, laisvės ir nutrūktgalviškumo atlikėja labai ilgisi.

Mat dabar Rūtos gimtadieniai jau kitokie – turėdama penkis vaikus, ji turi juos prižiūrėti, tad ir švęsti nelabai yra kada.

Daugiau R.Ščiogolevaitės gyvenimo akimirkų – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius