Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Radinys miške suerzino: „Kriuksintys menininkai, gal išsivežtumėt savo šiukšles po filmavimo?“

„Švaru ne ten kur valo, o ten kur nešiukšlina“, – teigia liaudies išmintis. Vilnietė Indrė vedžiodama šunis prie Nemenčinės plento esančiuose miškuose savaitgalį rado šiukšlių maišą, kuris liko po filmavimo darbų. Sugėdintas filmavime dalyvavęs režisierius Jurgis Matulevičius, pažadėjęs susirinkti šiukšles, pažado vis dėlto netesėjo.
Skaitytojos rastos šiukšlės prie Nemenčinės plento esančiuose miškuose
Skaitytojos rastos šiukšlės prie Nemenčinės plento esančiuose miškuose / Asmeninio albumo nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi vilnietė Indrė, kuri, vedžiodama šunis, miške netoli Šilo ir Tapelių ežerų rado pilną maišą šiukšlių. „Tame maiše buvo ir scenarijus. Ir toje vietoje aiškiai matyti, kad buvo filmuota, visokių dar virvių primėtyta. Pagalvojau, žmonės tiesiog toliau kažkur paėjo, tęsia darbą, bet greitai grįš ir susitvarkys“, – 15min teigė ji. Vis dėlto šiukšlės iš minėtos vietos nedingo – moteriai teks jomis pasirūpinti pačiai.

Asmeninio albumo nuotr./Skaitytojos rastos šiukšlės prie Nemenčinės plento esančiuose miškuose
Asmeninio albumo nuotr./Skaitytojos rastos šiukšlės prie Nemenčinės plento esančiuose miškuose

Pažadėjo, bet pažado netesėjo

Moteris teigė, kad pasitelkusi paieškos sistemą nustatė, kas yra paliktų scenarijų autorius, ir susisiekė su juo: „Net ir asmeniškai kreipusis į režisierių, jis ir toliau ieško kaltų, vietoj to, kad dar sekmadienį imtų ir susitvarkytų.“

Tuomet Indrė nusprendė radinius paskelbti ant savo feisbuko sienos. „Nagi, kriuksintys menininkai, gal išsivežtumėt savo šiukšles iš miško po filmavimo? Dalinamės! Gal sąžinė prabils“, – apeliavo į režisieriaus sąžinę ji.

Pasipylė pasipiktinimai šiukšlintojais, o netrukus komentarą paliko ir juostos „Izaokas“ filmavime dalyvavęs režisierius Jurgis Matulevičius: „Labai atsiprašau už tai. Šiukšlių tvarkymas – ne mano asmeninis reikalas, o mano žmogaus, kuris yra atsakingas už lokaciją: jos tvarkymą ir priežiūrą. Labai šlykštu, kad taip atsitiko, pasirūpinsiu, kad būtų sutvarkyta. Dar kartą atsiprašau žmonių ir miško.“

Pažadėjęs, kad pasirūpins šiukšlėmis, režisierius vis dėlto duoto žodžio netesėjo.

Imsis darbo pati

Po savaitgalio į mišką išėjusi pasivaikščioti Indrė plastikinį maišą, paliktą po filmavimo, rado nepajudintą. Nuvažiuosiu automobiliu, išvešiu tas šiukšles, nes rytais pėsčiomis vedžioju šunis. Kiek jos ten gali būti“, – pati imtis darbo nusprendė Indrė. Moteris pasakojo, kad maišas nėra sunkus, tačiau jį nešti 4 kilometrus iki kelio nėra lengva.

Tvirtino, kad šiukšlės surinktos

Režisierius Jurgis Matulevičius šiuo metu dirba Ukrainoje. Paprašytas pakomentuoti skaitytojos pasipiktinimą sukėlusį radinį teigė jau viską pakomentavęs socialiniame tinkle.

„Vyko filmavimas, buvo tamsu, palikom tiesiog maišą, į kurį buvo sukrautos šiukšlės. Komanda nuvažiavo kitą dieną ir sutvarkė viską“, – 15min tvirtino režisierius, nors pasak vilnietės Indrės, šiukšlės kitą dieną nebuvo surinktos. Tokią informaciją pateikus J.Matulevičiui, jis pasakė, kad išsiaiškins situaciją ir pokalbį baigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius