-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Radistas“ Rolandas Mackevičius nugalėjo aukščio baimę ir ryžosi šuoliui parašiutu

Aukščio baimę turintis radijo stoties „Zip FM“ laidų vedėjas Rolandas Mackevičius savaitgalį pajūryje ryžosi stoti į akistatą su baime ir šokti parašiutu. Geromis emocijomis vis dar gyvenantis Rolandas jau planuoja kitą šuolį.
Rolandas Mackevičius
Rolandas Mackevičius / Asmeninio albumo nuotr.

„Labai bijau aukščio ir sakiau, kad niekada nešoksiu parašiutu. Maniau, kad tik kvailiai tai daro, tačiau mane supa daug pažįstamų ir draugų, kurie užsiima tuo. Kartą pasikvietėme gerai žinomą parašiutininką Gytį Skučą. Laidoje jis ramiai ir gražiai pasakojo, kad su parašiutu jau yra iššokęs 2 tūkst. kartų, aiškino, kaip viskas yra daroma, kad tai yra saugu, viską išaiškino pateikdamas statistiką. Gytis taip įdomiai papasakojo, kad aš užsimaniau išbandyti. Jis pasiūlė kokį kartą man su Jonu atvažiuoti į Klaipėdos parašiutininkų klubą, o aš ir pasinaudojau tuo pasiūlymu. Be Klaipėdos parašiutininkų klubo tai nebūtų įvykę, todėl labai ačiū jiems“, – portalui Žmonės.lt pasakojo R.Mackevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Rolandas Mackevičius
Asmeninio albumo nuotr./Rolandas Mackevičius

Rolandas teigė, kad sunku apibūdinti potyrius, mat reikia kiekvienam pačiam tai išgyventi. R.Mackevičius juokėsi, kad prieš šuolį  „parašė“ testamentą – užpildė reikiamą formą ir parašė, į ką reikia kreiptis nelaimės atveju. Vėliau sekė trumpas instruktažas. 10 žmonių kompanija šoko tandemu ir iš 3 kilometrų aukščio. „Prieš lipant į lėktuvą buvo papasakota, kur laikyti rankas. Viską už tave padaro kitas asmuo, o tu tiesiog turi mėgautis ir reikšti emocijas: rėkti ir šaukti šuolio metu (juokėsi). Išeina, kad tu esi kaip kokia tašytė ant pilvo, o instruktorius, su kuriuo šoki, būna kaip kokia kengūra“, – prisiminė radijo laidų vedėjas.

Anot Rolando, baisiausia dalis buvo ne laukimas, o pakilimas, nes lėktuvas buvo toks lėtas, kad kylama buvo apie pusvalandį. „Pakilus bandžiau nusiraminti ir pasakojau anekdotus. Netrukus Gytis mane prisiveržė. Išgirdau aliarmą, atsidarė durys ir pirmas žmogus opa ir iššoko. Labai išsigandau, pradėjau keiktis, bet kažkaip atlošiau galvą, Gytis pasakė, kad laikyčiausi ir net nepaklausė, ar pasiruošęs“, – prisiminimais dalijosi Rolandas. Vaikinas pasakojo, kad krentant 30-40 sekundžių, jie net sugebėjo susimojuoti su drauge šokusiais bičiuliais Mangirdu ir Dovile.

Paklaustas, ar dar kartą ryžtųsi šuoliui, R.Mackevičius prisipažino, kad jau derinosi tai su Gyčiu ir teigė, kad nugalėjo aukščio baimę. Rolandas juokėsi, kad iš tikro baisumas slypi ne pačiame šuolyje, o ryžte, mat daug kas tik pakalba, o daugiau ir nesiryžta.

Asmeninio albumo nuotr./Rolando Mackevičiaus diplomas
Asmeninio albumo nuotr./Rolando Mackevičiaus diplomas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius