Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Renatos Norvilės dukrai – jau 18-a: nepastebimai greitai užaugusi Vanesa rinksis kitą kelią nei mama

Sakoma, kad niekieno vaikai taip greitai neauga, kaip kitų. Na, šiuo klausimu atlikėja Renata Norvilė galėtų gerokai pasiginčyti, nes, kaip ji pati prisipažįsta, dar sunku suvokti, kad jos pirmagimė – jau pilnametė! Kartu su šeima paminėjusi tą įsimintiną progą, R.Norvilė pasineria į prisiminimus, kaip pati jautėsi sulaukusi 18-os, ir prasitaria, kokių gyvenimo planų šiuo metu turi jos dukra.
Renata Norvilė su dukra Vanesa
Renata Norvilė su dukra Vanesa / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Vienas iš R.Norvilės vaikų jau nebe toks ir vaikas: ketvirtadienį Renatos dukrai Vanesai suėjo 18-ika. 15min kalbinta Renata atskleidžia, jog šią progą jie visų pirma paminėję kartu su šeimyna.

„Dukters klausiau: kokio nori gimtadienio? Ji atsakė, kad būtinai pageidauja atšvęsti su šeima, o su draugais atšvęsti visada suspės. Pirmoje eilėje buvo tėvai, seneliai, artimiausieji“, – pasakodama negali atsidžiaugti žinoma moteris.

Išskirtiniam gimtadieniui Renata ruošėsi iš anksto. Štai staiga mamai toptelėjo, kad kažin kada dukra jau yra užsiminusi, jog per 18-iktą lauks balionų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra

„Tada sakiau: vaikeli, tu gi jau užaugai, kokie čia balionai. Tai va, bet vis tiek buvo balionai“, – juokiasi Renata.

O balionus papildė gėlės, tiesa, su šiom, panašu, tėvai gerokai prašovė.

„Rožės gražu, bet pagalvojau, kad gal per daug įprasta, reikia kažką įdomesnio nupirkti. Tai ką, mano vaikas, pamatęs gėles, pasakė: mama, aš taip norėjau rožių! Dieve, pagalvojau. Tai ir važiavome pirkti rožių“, – nusijuokia R.Norvilė.

Visa kita, rodos, ėjosi kaip per sviestą – šeima gimtadienį paminėjo restorane ir simboliškai prisidėjo prie svajonės, kurią Vanesa dabar bando realizuoti.

„Ji nori nusipirkti automobilį, nes netrukus gaus vairuotojo pažymėjimą. Sakė, kad jai apčiuopiamų dovanų ir nereikia, tik prisidėti prie automobilio. Dar norėjo kartu su manimi gražiai nusipaveiksluoti“, – šypsosi atlikėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra

Laikas praskriejo žaibiškai

Visgi kartu su tokiomis progomis ateina ir nepageidautinas šalutinis efektas – staigus susivokimas, kad, štai, tarsi mirksnis prabėgo ne vieneri metai. Žinoma, to neišvengė ir Norvilė. Renatai iki šiol sunku suvokti, kas čia atsitiko.

„Laikas labai greitai prabėgo. Kai atsiranda vaikai, jis taip greitai bėga, kad tu tiesiog jau nebespėji paskui juos. Pasižiūrėjusi į veidrodį galvoji – gi viskas tas pats, tu dar tokia pati, dar jauna širdyje. O pagal vaikus supranti, kad tie meteliai taip greitai prabėgo, kad Jėzau! Vos ne pusė amžiaus“, – šypsosi vaikų mama.

Be abejonės, dukra užaugo labai greitai, mano Renata. Kaip sako ji, atsiradus kitiems dviem vaikams laikas įgavo tokį pagreitį, kad šioks toks suvokimas atėjo tik dabar.

„Dieve, kaip greit bėga laikas, kaip greitai tie vaikai auga ir negaliu dar suvokti, kad mano dukrai jau 18!“ – tarsi dar kartą atsitoki moteris. Čia pati ji prisimena, kaip pačiai teko įžengti į suaugusiųjų pasaulį.

Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su dukra Vanesa
Asmeninio albumo nuotr./Renata Norvilė su dukra Vanesa

R.Norvilė mano, jog jos dukrą tą daro kur kas greičiau negu ji kadaise. Gal čia ir kartų skirtumai, pasvarsto ji. „Dabar viskas yra greičiau, technologijos jau daug pažengusios, vaikai daug daugiau žino.

Pagal save galiu spręsti, kad mes buvome kitokie, bent aš buvau tokia tundra, – nusijuokia atlikėja. – Pagal amžių 18-os aš dar nebuvau tokia suaugusi, atrodė, kad esu dar visiškas vaikas.“

O Norvilės dukra Vanesa jau ryžtingai žengia į pasaulį, turi tikslų, kurių netrukus sieks vis stipriau. Nors, kaip atskleidžia Renata, jos dukra tikrai neseks josios pėdomis – sako, bus visiškai atvirkščiai.

„Iš tikrųjų ji save atrado visai netyčia. Mokykloje teko rinktis dalykus, kuriuos turės mokytis. Aš tokiame amžiuje dar nebūčiau dar žinojusi, ko aš noriu ir kuo noriu tapti. Bet mano dukra žinojo, kad taps gydytoja. Aišku, dar nėra tikra, kokios srities, tam dar yra laiko pagalvoti“, – svarsto pašnekovė.

Tačiau gydytojos profesija – ne vienintelė, kuri ėmė suktis merginos galvoje. O prie to prisidėjusi pati Renata, nors tikrai nėra iš tų mamų, kurios savo vaikus verčia būtinai eiti vienu ar kitu keliu.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra Vanesa
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Renata Norvilė su dukra Vanesa

„Kai mokykloje reikėjo rinktis dalykus, ji manęs paklausė, ką dar šalia galėtų mokytis. Pasakiau, kad prie chemijos ir biologijos pasirinktų verslą, bet kokiu atveju – vis tiek tiks. Pridūriau, kad ji pati žino, ko nori. Na, ir žinote, kaip būna, kai sako, kad va, mama įpiršo kažką...

Bet aš jai tikrai nedraudžiau rinktis pagal tai, ką ji jaučia, ko ji nori. Visgi dėl verslo ji dabar labai džiaugiasi ir man sako: žinai, mama, turbūt aš būsiu verslininkė“, – apie tai, kaip prigijo jos pasiūlymas, pasakoja atlikėja.

Dabar Renata sako lauksianti ir žiūrėsianti, kur dukrą nukreips likimas. Juk visko atsitinka, kartais šauna netikėta idėja ir planai gali pasikeisti. „Be abejonės, gyvenimas nenuspėjamas, nežinia, kur tave nuneš srovė, kas tu būsi ir kuo“, – pokalbį užbaigia pašnekovė.

Renata Norvilė ir jos dukra Vanesa:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius