Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Renatos Šakalytės-Jakovlevos šeimos mėgstamiausias pyragas – su konservuotais ananasais

Šeštadienį, TV3 laidoje „Beatos virtuvė“ kvepės pyragais. O kaip kitaip, juk lapkričio 6 dieną TV3 kviečia švęsti „Išsipildymo akcijos“ įkvėptą ir tradicija jau tapusią „Pyragų dieną“. Tądien visi yra kviečiami kepti pyragus, neštis juos į darbą ar mokslo įstaigą, pyragų gabalėlius raginami pardavinėti kolegoms, o surinktas lėšas aukoti „Išsipildymo akcijai 2014“. Taip originaliai ir su meile kiekvienas galės padėti sunkiai sergantiems, likimo nuskriaustiems vaikams.
Beata Nicholson ir Renata Šakalytė-Jakovleva
Beata Nicholson ir Renata Šakalytė-Jakovleva / TV3 nuotr.

„Pyragai yra tas kepinys, nuo kurio prasideda mūsų pirmieji bandymai virtuvėje dar vaikystėje. Štai aš, paskelbusi mažųjų šefų, kurie norėtų dalyvauti mano laidoje, konkursą, sulaukiau beveik 400 laiškų. Ir ką jūs manote – didžioji dauguma vaikų kepa keksiukus arba pyragus! Tikrai ne tik todėl, kad vaikai mėgsta saldumynus. Pyragai – tai yra šventė, kurią savo namuose gali kiekvienas sukurti vos per vieną valandą“, – pasakoja „Beatos virtuvės“ vedėja Beata Nicholson. 

Kad TV3 žiūrovams nepritrūktų idėjų, kuo nustebinti kolegas ir namiškius „Pyragų dieną“, šio šeštadienio laidoje „Beatos virtuvė“ Beata keps keturis labai skirtingus pyragus: „Kepsiu ne viena – mano virtuvėje svečiuosis TV3 laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva“.

Renata pasidalins jos šeimoje labai populiariu pyragu su konservuotais ananasais, kurio skoniui, pasak jos, neatsispiria net vyrai, kreivai žiūrintys į saldumynus... Po šio šeštadienio laidos Renatos pyragas, gražiu pavadinimu „Havajietiška svajonė“, galės kvepėti žiūrovų namuose – jį išmoks išsikepti kiekvienas.

TV3 nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva iškepė pyragą
TV3 nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva iškepė pyragą

„Beatos virtuvės“ laidoje bus gaminamas ir kvapnusis alyvuogių aliejaus ir obuolių pyragas su varškės kremo pertepimu. „Obuoliai ir varškė pyraguose yra vienas sėkmingiausių duetų, o šis pyragas sėkmingai ir tortą pavaduoti galėtų“, – sako šypsodamasi Beata. O skeptiškai vertinantiems baltus miltus ir baltą cukrų bus pateiktas moliūgų, migdolų ir rudojo cukraus pyrago receptas – išeina itin turtingo skonio kepinys.

Vaikų rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ šeimininkaus iš Paryžiaus parvykusi egzotiškos išvaizdos trejų metukų Ieva. Ji keps pyragą, kurį prancūzų vaikai išmoksta kepti dar būdami darželyje – tai vieno jogurto indelio pyragas. 

„Aš šioje pyragų pilnoje laidoje dar spėsiu nulėkti į Zarasų rajone esantį Šlyninkos vandens malūną, kur jo šeimininkas Stasys papasakos, kokių būna miltų ir kada kam geriausia juos naudoti“, – apie šio šeštadienio laidą pasakoja Beata, kviesdama jau rytoj 10.30 val. įsijungti „Beatos virtuvę“ per TV3.

TV3 nuotr./Beata Nicholson
TV3 nuotr./Beata Nicholson

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius