Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Retai interviu dalijanti A.Petravičienė – atvirai: apie „falšyvus“ žmones, praradimus ir tvirtą šeimos sieną

Retai interviu dalijanti Agnė Petravičienė-Gansauskienė (43) šiomis dienomis mėgaujasi kasdienybės idile – nebesidažo plaukų, trumpą laiką augino katę vardu Malka ir toliau kuria muziką. Moteris neslepia besidžiaugianti ir nauju kūriniu, kuris, pasirodo, turėjo būti išleistas per Kalėdas. Tačiau Agnės pokalbis su 15min buvo ir kitoks – ji nepabūgo paatvirauti apie pažintis su kitais žmonėmis, neramią širdį bei kiekvieno žmogaus gyvenimo knygą.
Agnė Petravičienė-Gansauskienė
Agnė Petravičienė-Gansauskienė / Asmeninio albumo nuotr.

Praeityje bene žinomiausioje Lietuvoje televizijos laidoje „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjusi Agnė gyvenime patyrė ne vieną skaudulį, tačiau moteris visada atsikeldavo, eidavo į priekį ir laukdavo geresnės dienos. Ne išimtis ir dabartis, kuri ne juokais sujaukė atlikėjos kelionių planus, tačiau net ir čia ji rado teigiamą pusę – atostogauti juk galima ir Lietuvoje.

„Žinoma, kad buvo norų pavasaroti kažkur šiltuose kraštuose, kaip ir daugelis žmonių apie tai svajojo, tačiau yra, kaip yra. Juolab kad naujus metus teko praleisti šiltoje šalyje, tad nusiraminau ir užskaičiau žiemos atostogas kaip vasaros. Visgi turiu pripažinti, kad Lietuvos orai šiais metais, matyt, pagailėjo užsikarantinavusių Lietuvos žmonių ir pasiuntė mums visai neblogus orus“, – šypteli Agnė ir priduria, kad šįmet vasara išties karšta, o lietus ne toks dažnas svečias, kaip jau esame įpratę.

O ir ilgųjų atostogų metu atlikėja laiko veltui neleido – užsiėmė, kaip juokaudama sako, vieninteliu hobiu, kuris taip pat pagyvenęs, kaip ir ji pati. Tai – kūryba, iš kurios dar prieš 7 mėnesius gimė sarkazmu ir linksmumu persmelkta daina „Vienas milijonas“.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė

„Kiek save pamenu, aš kuriu dainas, nesvarbu kokias ir nesvarbu, kad jos neturi ypatingos reikšmės muzikinėje Lietuvos padangėje. Kuriu ne dėl reikšmės ar kitų dalykų, o tiesiog dėl to, jog man patinka mintyse skambančią melodiją sudėti į natas, sugalvoti žodžius ir įrašyti kaip visumą dainoje – man tai sukelia didelį psichologinį pasitenkinimą, euforiją, laimės jausmą, taip pasikraunu teigiamos energijos. Na, sunku paaiškinti, mane galėtų suprasti tik tie, kurie patys rašo dainas“, – nuoširdžiai apie savo hobį kalbėjo Agnė.

Atlikėja vasaros metu net kalėdinę dainą išleido, kuri seniausiai sukurta, tačiau pasirodė tik dabar: „Šiomis paskutinėmis dienomis man smagu, nes pagaliau įrašiau naują kalėdinę dainą. Išleidimas buvo užtrukęs dėl visiems žinomos priežasties – karantino. Džiugu, kad spėjau iki sekančios bangos, jeigu ji, žinoma, bus, ir kurios mes tikrai nelaukiame.“

Ir jei kam nors kiltų klausimas, ką dar per šį laiką nuveikė atlikėja, ji tikina, kad paprasčiausiai nėra linkusi visko pasakoti, todėl ir naujienų skaičius internete apie ją ribotas. Tačiau 15min vis tiek išsiaiškino, kad šokių tokių pokyčių įvyko Agnės gyvenime. Pasirodo, ne vienus metus dažiusi, kirpusi ar kokias nors kitas šukuosenas besidariusi moteris nusprendė atsisukti į natūralumą.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė

„Jau metus nebesidažau tamsiai plaukų ir žiūriu, kas čia bus. O, pasirodo, nieko gero (juokiasi). Jie nuo saulės šviesėja ir dideliu grožiu čia net nekvepia. Esu iš prigimties šviesiai pilkų plaukų, kuriuos, kiek save atmenu, gadinau su dideliu įkvėpimu – dažiau, sukau, tiesinau, garbanojau, kol supratau – laikas stabdyti arklius ir leisti jiems pailsėti. Per šiuos metus ir metais pasenau, o laikas tiksi, tad jaunatviškam maksimalizmui pasitraukus ima viršų sveikas protas, o madų vaikymasis pamažu traukiasi“, – 15min sakė Agnė.

Moters gyvenime kuriam laikui buvo atsiradusi ir augintinė – ją atlikėja atrado netikėtoje vietoje: „Turėjau gražią katytę, kurią radau malkinėje ir pavadinau Malkos vardu. Tačiau eilinį kartą, išleista į lauką, ji dingo... Labai ilgai dėl jos išgyvenau ir ilgėjausi, prisipažinsiu, net verkiau. Visgi ji neatsirado, matomai kažkas ją nusavino, nes buvo tikrai graži, rami, meili katytė. Kitos jokios dabar nenoriu, tiesiog kitos nebus...“

Agnė prakalbo ne tik apie širdį veriantį atradimą bei netikėtą praradimą, bet ir apie tvirtus santykius namuose. Tuo metu, kai per karantiną dalis lietuvių iškėlė klausimą, kokie šeimyniniai santykiai vyraus po draudimų, moteris su šia užduotimi lengvai susidorojo. Anot jos, nelengvu laikotarpiu ji turėjo tvirtą užnugarį.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė

„Jeigu nutikus bėdai, nelaimei, atsiradus ypač sudėtingoms psichologinėms sąlygoms žmonės siautėja, pradeda nesusikalbėti vienas su kitu, ištisai konfliktuoja, dar daugiau – nekenčia, manau, jie yra visiškai netinkami vienas kitam, psichologiškai neatsparūs ir nepatikimi, pučiant „blogiems“ vėjams. Jeigu kas nors tai išgyveno, tai buvo puiki parodomoji versija, kad jiems kartu būti, gyventi ir apskritai eiti vienu keliu nėra daugiau jokios prasmės.

Tai tik laiko švaistymas, nes blogų dienų gyvenime gali kartotis ir niekam nereikia šalia perpučiamos ir skersvėjų sulaužytos sienos – už jos nei pasislėpsi, nei į ją atsiremsi. Kol kas mano siena tvirta, tad neigiamų išgyvenimų kaip kai kurie neturėjau, o kaip bus ateityje, pasakyti nesiimčiau, nes ateities nežinome niekas“, – atviravo Agnė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Eteryje nebematoma Živilė Vaškytė – apie naujus iššūkius televizijoje ir kodėl retai eina iš namų

TAIP PAT SKAITYKITE: Po 7 metų – šou pasaulyje besisukusios R.Karalienės interviu: pareigūnės darbą iškeitė į naują veiklą

Tiesa, atlikėja atsidūsta, nes per gyvenimą ir pati yra sutikusi įvairiausio plauko žmonių. Šios pažintys jai tapo gera patirtimi, kuria gali naudotis ir šiandien. Agnei sutikus žmogų ir pamačius, kad jam kažkas joje nepatiko, ji nesielgs taip, kaip elgėsi anksčiau, o atvirkščiai – bendraus formaliai.

„Turėjau tokią, sakyčiau, kvailą madą, jeigu sutinku žmogų, tenka su juo bendrauti ir aiškiai jaučiu, matau, kad jam nepatinku, na, netinka jam mano aura, jaučiasi jo kažkoks išankstinis nusistatymas, tai aš kaip naivuolė vis tiek stengdavausi kalbėti maloniai, su humoru, tiesiog apsimesdavau, kad to nepastebiu ir t.t.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Petravičienė-Gansauskienė

Ir kas iš to? Jie vis tiek elgiasi kaip besmegeniai, falšyvai šypsosi ir nieko gero apie tave negalvoja. Dabar taip nedarau. Nenori, kaip nori. Kaip aš sakau – nenori normaliai, bus tik formaliai, tiesiog stengiuosi tokių žmonių vengti ir net neiti į tolimesnius pokalbius, pažintis, man jie nereikalingi jokia prasme, kaip ir aš jiems“, – apie susitikimus su naujais žmonėmis kalbėjo Agnė.

Pasiteiravus, ar galbūt toks požiūris į žmogų reiškia ir jos ramesnę širdį, atlikėja nesutinka – ji sako, jog jos širdis visada šiek tiek nerami, nes yra tiesiog gyva.

„Nežinau net ką atsakyti... Esu linkusi nerodyti, kaip stipriai išgyvenu, nes suvokiu, jog niekam svetimam nerūpiu, tad ir visko rodyti nereikia ir net negalima, o ir kitiems to nepatariu“, – pabrėžia Agnė.

Tad nenuostabu, jog per daugelį metų atlikėja gavo bei išmoko ne vieną pamoką, kaip ji pati įvardija – suvokimą. Agnės manymu, tokiais gyvenimo atvejais ji supranta, kad nieko išskirtinio neišgyvename, nepatiriame ir neatrandame.

„Visi be išimties išgyvename meilę, nusivylimus, pakilimus ir nuopuolius, tinkamus gyvenimo partnerius ir ne visai, džiugias akimirkas ir slogias nuotaikas, sveikatą ir ne visai gerą savijautą – visi mes vienodi. Yra žmonių, kurie sako, kad jų gyvenimas vertas knygos. Manau, kiekvieno žmogaus gyvenimas vertas knygos, tik ar kam nors būtų įdomu ją skaityti, ne tik jam pačiam? Tad ir mano atradimas yra tas, kad nereikia rašyti savo gyvenimo knygos – lai ją rašo pats gyvenimas apie tave“, – šypteli Agnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius