Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Režisieriaus Aleksandro Broko žmona Gretė pagimdė dukrą: davė baltų deivės įkvėptą vardą

Praėjusį rudenį tapę šeima, režisierius Aleksandras Brokas ir jo žmona, „Intimissimi“ komercijos vadovė Lietuvoje Gretė Smičiūtė-Brokienė (27) į ją priėmė dar vieną narį. Porai sekmadienį gimė vaikelis.
Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė
Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė / Eglės Jociūtės nuotr.

Aleksandro ir Gretės istorijoje, atrodo, viskas klojasi tobulai. Staiga įsižiebusi meilė, po metų, rugsėjį vestuvių šventė, o dabar – ir atžala.

Prie jųdviejų šeimos prisijungė mergytė, kurios sulaukti pora nekantravo – viskas planuota, nuoširdžiai norėta ir pačiu laiku.

„Sekmadienio vakarą, birželio 17-ąją mums gimė dukra. Visa diena buvo labai graži... Jau žinojome, kad viskas turi įvykti. Ryte nuvažiavome į Antakalnio ligoninę, kurioje Gretė lankėsi. Gydytojai sakė: vakare bet kuriuo atveju būtumėte pas mus atvažiavę. Tai turėjome visą ramią dieną pasiruošimo“, – 15min šypsodamasis džiugią žinią pranešė Aleksandras Brokas.

Pasak režisieriaus, mama tapusi Gretė nėštumą atlaikė tiesiog nepriekaištingai: „Viskas praėjo puikiai, iš gydytojų gavome 10 balų. Jaučiamės labai gerai.“

Aleksandras Brokas ir pats dalyvavo gimdyme. Režisierius tikina, kad pirmą kartą išvydus vaikelį jį užplūdo didžiulis džiaugsmas.

„Jausmai patys gražiausi, giliausi... Fantastika tiesiog. Dabar daug miegam, daug valgom, matuojamės, daromės visokius tyrimus ir trečiadienį jau važiuosime namo!“ – šypsojosi laimingasis tėtis.

Didžiausia šventė pagaliau išvydus ir į rankas paėmus anūkę buvo seneliams. Grėtės tėvai – „AAA Holdingas“ vadovas Algimantas Smičius ir žinoma šalyje šampano ekspertė Jolanta Smičienė – jais juk tapo pirmą kartą.

„Gretės mamos pirmoji profesija – akušerė-ginekologė, ji pati yra dirbusi Antakalnio ligoninėje. Čia prieš 27 metus gimė ir Gretė. Labai smagu, nes kolektyvas atsimena ją, tos pačios gydytojos, kurios dabar prižiūri mūsų vaikelį, atsimena, kaip Gretė gimė“, – pasakojo Aleksandras.

Pora jau spėjo mažylei išrinkti ir vardą. Aleksandras sako, kad jųdviejų su Grete dukra jį pati atsinešė į gyvenimą – tėvai jau buvo apsisprendę prieš jos gimimą.

„Pavadinome dukrą Leyla. Labai įdomi šio vardo kilmė. Senovinis, lietuviškas vardas yra Lela, ji – baltų deivė. O Leyla – viena iš vardo modifikacijų. Visokie istoriniai šaltiniai rašo, kad šis vardas nutekėjo į Arabų šalis, jiems jis labai patiko. Todėl vardas dažniau sutinkamas Rytuose, o Lietuvoje – vos kelios tokios. Mes rinkomės retą vardą, norėjome, kad jis nesikartotų. O kai radome, kad šis dar turi senas lietuviškas šaknis, dar labiau apsidžiaugėme“, – 15min pasakojo A.Brokas.

Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė
Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė

Dar nėštumo metu Gretė 15min pasakojo, kad jaučiasi tiesiog puikiai – nėštumas lengvas ir ramus. O mylimas vyras Aleksandras yra tikra varomoji jėga, šalia kurios ji jaučiasi be galo gerai.

„Aleksandro reakciją, matyt, atsiminsiu dar ilgai. Kai paskambinusi pranešiau žinią, o jis atsakė: „Brangioji, taigi aš jau viską žinojau, juk toks ir buvo planas.“ Neabejoju, kad jis bus puikus tėtis, koks yra ir sutuoktinis: mylintis, rūpestingas, saugantis, o svarbiausia – nuolat įkvepiantis įvairiapusiškai tobulėti“, – sakė Gretė.

Visgi ilgai namuose užsisėdėti moteris nežada – vos 25-erių metų puikią karjerą turinti Gretė galvoja į darbus greit sugrįžti.

„Ambicijos visuomet buvo mano varomoji jėga, todėl sakyti, kad karjera palauks – nėra iki galo apie mane, tačiau šeima vis tik mano prioritetas, buvimas žmona – vienas malonumas. Neabejoju, kad pavyks suderinti ir motinystę, ir karjerą – juk tai tik nusiteikimo ir plataus požiūrio klausimas“, – šypsojosi ji.

Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė
Eglės Jociūtės nuotr./Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė

15min primena, kad Aleksandras ir Gretė susituokė praėjusių metų rugsėjį. Šventę jiedu iškėlė Vilniuje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po metų draugystės susituokė režisierius Aleksandras Brokas ir Gretė Smičiūtė: „Buvo ideali diena“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius