Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Robbie Williamso pakviesti Į UNICEF misiją Malavyje vyksta Jazzu ir Donatas Montvydas

Garsūs atlikėjai jungiasi prie UNICEF Lietuva jau septintą kartą rengiamos gerumo misijos „Už kiekvieną vaiką“, prie kurios šiemet lietuvius prisidėti kviečia UNICEF Geros valios ambasadorius dainininkas Robbie Williamsas, trečiadienį koncertuojantis Lietuvoje.
Robbie Williamsas
Robbie Williamsas / UNICEF nuotr.

Misijos dalyviai ruošiasi į Malavį, kuriame maždaug pusei šalies vaikų yra neprieinami trys minimalūs jų išgyvenimą galintys užtikrinti dalykai: maistas, skiepai ir gydymas. Į Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą gerumo misiją šiemet vyksta atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, dainininkas Donatas Montvydas, kunigas Ričardas Doveika ir UNICEF Geros valios ambasadorė, aktorė Virginija Kochanskytė.

Savaitę truksiančios misijos tikslas – surinkti kuo daugiau lėšų Malavio vaikams, jos bus skirtos mažųjų gyvybėms išgelbėti.

„Daugiau nei milijonas vaikų Malavyje (maždaug 1 iš 6) yra našlaičiai. Net pusė vaikų mirčių Malavyje yra susijusios su nepakankama, prasta mityba. Maisto trūkumas išlieka bene didžiausia šios šalies problema. Kūdikių mirtingumas – vienas didžiausių iššūkių. Šalyje 89 proc. kūdikių miršta dėl trijų paprastų priežasčių – neišnešiotumas, infekcija ir deguonies trūkumas“, – pagrindines šalies problemas įvardina UNICEF Lietuva vykdomoji direktorė Jovita Majauskaitė-Staniulėnė.

UNICEF nuotr./Robbie Williamsas
UNICEF nuotr./Robbie Williamsas

Vilniuje trečiadienį koncertuojantis UNICEF Geros valios ambasadorius R.Williamsas savo pavyzdžiu nori įkvėpti ir kitus, todėl kviečia nelikti abejingais bei tapti nuolatiniais UNICEF rėmėjais.

„Tu turi du pasirinkimus: nieko nedaryti arba padaryti kažką. Aš nuoširdžiai tikiu, kad Tu prisijungsi prie manęs ir padėsi UNICEF išgelbėti vaikų gyvybes. Prašau, paimk telefoną ir tapk pastoviu UNICEF rėmėju jau dabar. Ačiū“, – kreipdamasis į Lietuvos žmones sako R.Williamsas.

UNICEF negauna jokio finansavimo iš Jungtinių Tautų ir visiškai priklauso nuo savanoriškų aukų. „Siekiant apsaugoti vaikus, pagerinti jų gyvenimus ir kurti saugesnį ateities pasaulį, tokių garsių ir autoritetingų žmonių kaip R.Williamsas paskatinimas UNICEF yra labai svarbus. Kviečiame žmones prisidėti ir kartu gelbėti vaikų visame pasaulyje likimus. Vos 10 centų per dieną (3 eurai per mėnesį) jau gali išgelbėti vaiko gyvenimą. Tereikia numeriu 1469 siųsti žinutę su tekstu „VAIKAMS“, – kviečia J.Majauskaitė-Staniulėnė.

UNICEF nuotr./Donatas Montvydas
UNICEF nuotr./Donatas Montvydas

Jazzu: „Visi pasaulio vaikai – mūsų visų“

Jazzu ir D.Montvydas į UNICEF misiją leidžiasi pirmąjį kartą. Jiems tai – visiškai nauja patirtis. Kunigas R.Doveika pernai su UNICEF vyko į Svazilandą, tad tai – antroji jo misija, o V.Kocahnskytė – „misijų veteranė“. Kaip UNICEF Geros valios ambasadorė, ji jau yra aplankiusi Kambodžą, Svazilandą, Mozambiką, Haitį, Tanzaniją.

„Dalyvauju misijoje, nes tikiu, jog būtina priminti žmonėms, kad absoliučiai visi pasaulio vaikai yra mūsų – mūsų visų. Ir jais reikia rūpintis, jų visų ateitis turi būti šviesi, ir mes visi esame už tai atsakingi. Tikiuosi, kad ši kelionė bus dar vienas žingsnis tobulesnio rytojaus link – tobulesnio mūsų vaikams, jų svajonėms ir viltims. Tikiu, kad subursime daug gerų žmonių, kurie supranta, kad žodis, auka, prisilietimas, apkabinimas ir išklausymas yra tai, ko iš tikrųjų reikia žmogui. Padeda šypsena ir pažadas, kad viskas bus tik geriau“, – sako pernai UNICEF šou „Už kiekvieną vaiką“ dainavusi atlikėja Jazzu, šiemet vykstanti į misiją Malavyje.

UNICEF nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
UNICEF nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

D.Montvydas tiki, jog svarbiausia skleisti pagalbos kitiems ir aukojimo svarbą: „Matau prasmę įkvėpti kitus, skleisti žinią apie aukojimo ir pagalbos kitiems svarbą. Juk savaime suprantama, jog negalėsime su savimi pasiimti begalės maišų maisto – keliaujame su tikslu įkvėpti žmones nebūti abejingais, pagalvoti, pažadinti jų jausmus. UNICEF projektai turi išliekamąją vertę ir visiškai atliepia mano vertybes. Pasaulis yra vienas ir viskas sujungta, mes visi esame pasaulio dalis.“

Į misiją dalyviai, drauge su UNICEF Lietuva vykdomąja direktore, išvyksta šeštadienį, rugpjūčio 19-ąją, o dainininkė Jazzu prie kitų prisijungs rugpjūčio 23 d.

UNICEF Geros valios ambasadoriaus Robbie Williams kreipimasis į Lietuvos žmones:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius