Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Romantika Trakuose: muzikai neabejingos žvaigždės klausėsi kanadietės Feist dainų

Jau tapo įprasta, kad Trakų pilies kiemas kasdien dūzgia nuo judesio – visą vasarą čia vyksta gausybė renginių, spektaklių, koncertų, ypatingą vietą pasirodymams renkasi ryškiausi Lietuvos atlikėjai ir užsienio žvaigždės.
Toma Vaškevičiūtė,  Ignas Krupavičius ir Vaida Kazakauskytė, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Ugnė Skonsmanaitė
Toma Vaškevičiūtė, Ignas Krupavičius ir Vaida Kazakauskytė, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas, Ugnė Skonsmanaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Viena tokių – pirmą kartą Lietuvoje koncertuojanti kanadiečių muzikos žvaigždė Feist. Pirmadienio vakarą Trakuose ji surengė vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse.

41-erių Feist, kurios tikrasis vardas – Leslie Feist, į Lietuvą atvyko neatsitikinai, šis jos koncertinis turas dedikuotas naujam, dar šių metų birželį išleistam jos albumui „Pleasure“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Feist koncerte Trakuose – komplimentai svetingai publikai ir lietuvių kalbos pamokos

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Feist koncertas Trakų pilyje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Feist koncertas Trakų pilyje

Pasiklausyti naujausių Feist dainų ir garsiausių jos hitų į Trakų pilies kiemą susirinko būrys melomanų, tarp jų – ir daugybė žinomų žmonių.

Daugelis jų dar iki koncerto likus kelioms savaitėms džiaugėsi kanadietės vizitu Lietuvoje. Feist vadino viena subtiliausių, itin geru skoniu ir muzikalumu pasižyminčia atlikėja, sugebančia užburti tiek muzika, tiek svajingomis dainomis, tiek savo pačios charizma.

Koncerto Trakuose nepraleido aktorė Toma Vaškevičiūtė, dizaineris Aleksandras Pogrebnojus, „New!“ kūrybos direktorius ir kūrybingumo mokytojas Tomas Ramanauskas, laidų vedėjai Gerūta Griniūtė, Gabrielė Martirosianaitė, Ignas Krupavičius, Ugnė Skonsmanaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Belaukiant Feist koncerto – žinomų žmonių mintys apie atlikėją

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grūta Griniūtė ir Valdas Petreikis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grūta Griniūtė ir Valdas Petreikis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Pogrebnojus
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aleksandras Pogrebnojus

Čia buvo galima sutikti ir mados kūrėją Aušrą Haglund, festivalio „Midsummer“ iniciatorių Valdą Petreikį su žmona, balerina Simona Paciukonyte, dainininkę Justę Starinskaitę, poetę Indrę Valantinaitę ir daugelį kitų.

Likus vos kelioms minutėms iki koncerto pradžios su mylimuoju Donatu Ivanausku čia atskubėjo ir dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Donatas Ivanauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė

Šiuo metu Feist keliauja per įvairius festivalius bei atlieka solinius koncertus, kuriuose pristato naujausią savo albumą „Pleasure“.

Naujausiame jos albume – 11 intensyvių, introspekcinių dainų, kurios kaip istorija pamažu atskleidžia albume besislepiantį grožį ir jo lobius. Jose telpa visi Feist išgyvenimai, dabarties apmąstymai ir žvilgsnis į ateitį.

Pastarasis albumas jos diskografijoje jau penktasis. Kiekvienas jų atspindi skirtingus Feist gyvenimo etapus, kuriuose keičiasi ir jos muzikinis stilius.

Vis dėlto, atlikėjos populiarumo viršūne galima laikyti trečiąjį jos albumą „The Reminder“, su kuriuo atėjo ir netikėta pasaulinė šlovė. Prieš dešimtmetį pasirodžiusiame albume skamba ir lig šiol žinomi hitai „1234“, „I feel it all“ bei „My moon my man“. Šie ir kiti kūriniai skambėjo ir koncerte Trakuose.

VIDEO: Feist - My Moon My Man
VIDEO: Feist - How Come You Never Go There
VIDEO: Feist - Mushaboom

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius