-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romo Zabarausko filme „Streikas“ vaidmenį sukūrė ir teatro režisierius Oskaras Koršunovas

Kuo toliau, tuo garsiau žmonės ima šnekėti apie Romo Zabarausko streiką. Ne, režisierius tikrai nenusprendė boikotuoti prieš kino industriją, aktorius, kino kritikus ar kitus režisierius. Rugsėjo pabaigoje režisierius surengs maištauti prieš nusistovėjusią kasdienybę siūlančio filmo „Streikas“ premjerą. O jame be galybės garsių aktorių nusifilmavo ir savo netradiciniu požiūriu į vaidybą garsėjantis teatro režisierius Oskaras Koršunovas.
Ebeneezer Nii Sowah ir Oskaras Koršunovas
Ebeneezeris Nii Sowahas ir Oskaras Koršunovas / Filmo „Streikas“ stop kadras.

„Oskaras Koršunovas prieš kelerius metus yra viešai pasakęs, kad teatras jį gelbsti nuo alkoholizmo. Pamaniau, būtų ironiška, jei jis suvaidintų baro lankytoją ir džiaugiuosi, kad Oskaras iššūkį priėmė“, – portalui Žmonės.lt sakė režisierius.

R.Zabarauskas pripažino, kad jam buvo labai malonu iš tikro režisūros vilko sulaukti malonių žodžių ir palaikymo. „Man yra didžiulė garbė, kad šis režisierius palaiko „Streiką“. Aš užaugau žiūrėdamas jo spektaklius. Mano tėvams jis buvo naujos istorinės epochos, demokratiškos Lietuvos simbolis“, – savo pasirinkimą komentavo režisierius.

Filmo „Streikas“ stop kadras/Ebeneezer Nii Sowah ir Oskaras Koršunovas
Ebeneezer Nii Sowah ir Oskaras Koršunovas

Dramą, kurioje susipina meilė, muzika ir draugystė kūrė ne tik pradedantys aktoriai ar mažai kam žinomi muzikos kūrėjai, bet ir pripažinimą pelnę žmonės. Tarp jų filmo garso takelio režisierius, britas Markas Splinteris, didžėjus Vitalijus Puzyriovas-Vaiperis, dainininkės Justė Arlauskaitė-Jazzu ir Erica Jennings, kostiumų dailininkė Agnė Jagelavičiūtė, aktorius Sakalas Uždavinys ir amerikietis aktorius Ebeneezeris Nii Sowahas.

Režisierius pripažino, kad kurdamas šį, kol kas pirmąjį, savo ilgo metro filmą (pirmasis jo darbas buvo trumpametražis filmas „Pornomelodrama“ – red. past.) jautėsi siurrealiai.  Mat su juo kartu dirbo ir filmu tikėjo ne vienas pramogų pasaulio atstovas.

„Filmuodamas šią sceną jaučiausi lyg kosmose: režisuoju Oskarą Koršunovą, mano filme vaidina Erica Jennings, šalia laksto ir drabužius sagsto Agnė Jagelavičiūtė... Trumpai tariant, su manimi dirbo žmonės, kuriuos metų metus mačiau per televizoriaus ekraną ir, kurie, vienaip ar kitaip, padarė įtaką mano gyvenimui“, – džiaugsmo ir pasididžiavimo kolegomis neslėpė R.Zabarauskas.

Na, o kol laukiate filmo premjeros Lietuvos kino teatruose, siūlome pirmiesiems pamatyti tuojau pat televizijos ekranuose suktis pradėsiantį filmo „Streikas“  TV anonsą:

VIDEO: Filmo „Streikas“ TV anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius