-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų dramos teatre – išskirtinis LGBT renginys: švęsti lygybę kvietė ir žinomi veidai

Vasara į Vilnių atpūtė ne tik šiltus vėjus, bet ir „Baltic Pride“ 2019 – didžiausią LGBT bendruomenės renginį. Penktadienio vakarą į „Lietuvos rusų dramos teatrą“ rinkosi žinomi žmonės ir bendruomenę palaikantys svečiai. „Pasididžiavimo balsai“ suteikė unikalią galimybę išgirsti LGBT bendruomenės narių istorijas, švęsti įvairovę bei lygybę.
Tomas Vytautas Raskevičius, Donalda Meiželytė, Erica Jennings su drauge
Dominykas Vaitiekūnas su drauge, Donalda Meiželytė, Erica Jennings su drauge / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Renginio metu kviestiniai svečiai dalinosi atviromis, nuoširdžiomis ir bendruomenei artimomis savo gyvenimo istorijomis apie atsiskleidimą, kovą už lygias teises, šeiminius santykius, pergales ir iššūkius. Jaukioje aplinkoje visi jautėsi laukiami, buvo skatinami aktyviai įsitraukti į LGBT bendruomenės ateities vizijos formavimą.

„Pasididžiavimo balsų“ šventėje svečiai išgirdo LGBT bendruomenės narių Lordo Michaelo Cashmano (Jungtinė Karalystė), Jeanette Solstad Remø (Norvegija) ir Latvijos Respublikos Saeimos Pirmininkės pavaduotojos Marijos Golubevos istorijas bei stebėjo kerintį ir rafinuotą pasirodymą su Europos drag scenas užkariavusiomis divomis La Diva Live (Prancūzija), Sharonne (Ispanija) ir Catherine d’Oex (Šveicarija).

Renginio akimirkos – galerijoje:

Vakaro pradžioje, kol raudonuoju kilimu žengė Lietuvos įžymybės, svečius į Rusų dramos teatrą savo muzika kvietė elektroninės muzikos kūrėjas iš Izraelio DJ Daniel Mariuma.

Donalda Meiželytė teigė palaikanti LGBT bendruomenę ir jos narių meilę. Moteris prisipažino mananti, kad žmonės jausis pripažinti ir laimingi tik tada, kai visuomenė taps pakanti ir supratinga.

„Nuo 1994 metų dirbau Lietuvos „Aids“ centre, viešųjų ryšių skyriuje, rašiau straipsnius žurnalui. Vedžiau laidas „Myli, nemyli“. Esu buvusi netradicinės orientacijos žmonių bute. Išklausiusi begalę istorijų, kai moterys iš provincijos prarasdavo darbus, patirdavo didžiulį patyčių pliūpsnį. Jaučiau neteisybę, nes ir pati nebuvau standartas, patyčių auka dėl kitoniškumo. Aš esu už žmogaus teises.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donalda Meiželytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donalda Meiželytė

Tolerantiškumas – labai gudrus žodis. Man artimesnis pakantumas, supratimas. Kito žmogaus priėmimas tokio, koks jis yra, tai yra supratimas, pakantumas, geras, normalus , žmoniškas požiūris į kitus. Aš pažįstu žmonių su negalia, jie yra mūsų šeima. Lygiai taip pat, kaip ir tą pačia lytį mylintys žmonės. Kokią teisę turime jiems aiškinti, kad jie negali to, negali ano, jie taip pat yra visuomenės dalis. Kai kiekvienas visuomenės narys jausis gerai, jis daugiau sukurs, daugiau padarys, neemigruos, O Lietuva bus draugiška šalis“, – 15min sakė Donalda.

Atlikėja Erica Jennings teigė palaikanti LGBT bendruomenę ir tos pačios lyties žmonių meilę. Visgi ji atkreipė dėmesį į šiomis dienomis garsiai nuskambėjusią 17-metės istoriją ir teigė, kad kai kurių dalykų visuomenė toleruoti neturėtų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Erica Jennings
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Erica Jennings

„Aš palaikau LGBT. Manau, kad visiems turi būti suteiktos lygios teisės, aš esu už meilę. Labai daug žmonių vartoja šį žodį ir mano, kad mes turėtume toleruoti viską, pavyzdžiui, istoriją tos mergaitės, kuri buvo žiauriai sumušta. Manau, kad tokių dalykų nereikia toleruoti“, – sakė Erica Jennings.

„Baltic Pride“ 2019 – renginys, kuriame dalyvauja LGBT bei juos palaikantys asmenys iš Lietuvos, Baltijos šalių bei visos Europos. Šiais metais „Baltic Pride“ vyksta birželio 4-9 dienomis Vilniuje. Jūsų laukia įvairūs LGBT tematikos renginiai, o renginio kulminacija taps Gedimino prospekte birželio 8 dieną vyksiančios eitynės „Už lygybę!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius