Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų tapytoja Svetlana Ovinova aukcione už paveikslą gautus daugiau nei tūkstantį litų skirs Vilniaus vaikų namams

Ketvirtadienį Vilniuje savo parodą „Elegant Style“ pristatė dailininkė iš Sankt Peterburgo Svetlana Ovinova. Su akvarele ir aliejumi dirbančios menininkės kūriniuose matyti ir Vilniaus vaizdai.
Arvydas Vaičiūnas ir Svetlana Ovinova
Arvydas Vaičiūnas ir Svetlana Ovinova / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 2 Menas Aukcionas

„Jums labai pasisekė, kad jūs gyvenate Vilniuje. Aš myliu šį miestą. Senamiesčio sienos pačios yra kaip paveikslai“, – į parodos atidarymą ir jo metu vykusį aukcioną susirinkusiems meno mėgėjams pasakojo S.Ovinova.

Jau ne vienerius metus su akvarele ir aliejumi dirbanti dailininkė teigė, kad šį tapybos būdą pasirinko, nes tik taip tapydama gali jausti žmogaus odą, kvėpavimą, šilumą.

„O šią parodą pavadinau „Elegant Style“ dėl to, kad žodis elegancija mane lydėjo visą gyvenimą. Žmonės mane vadina elegantiška, mano darbus vadina elegantiškais. Todėl internete pasižiūrėjau, ką tiksliai reiškia šis žodis. Man labai malonu, kad bent su viena jo savybe mane žmonės sieja“, – pasakojo Svetlana.

Menininkė savo darbus pradėjo eksponuoti dar 1996 metais. S.Ovinovos darbų galima rasti privačiose Anglijos, Rusijos, Norvegijos, Vokietijos, Švedijos, Lietuvos, JAV, Turkijos meno gurmanų kolekcijose.

Sostinėje įsikūrusiame cigarų klube „Maduro Cigar Lounge“ vykusiame aukcione paveikslas, kuriame nutapyta viena iš Vilniaus bažnyčių, buvo parduotas už 1150 litų. Jį įsigijo verslininkas Arvydas Vaičiūnas. Paklaustas, kodėl nepagailėjo šios sumos už rusų menininkės paveikslą, vyras teigė, kad, pirmiausia, jį žavi Svetlanos darbai. Šis paveikslas jo kolekcijoje jau ketvirtasis.

„Antras dalykas, manau, kad vaikams padėti visuomet būtina“, – portalui Žmonės.lt sakė A.Vaičiūnas, tačiau tvirtino, kad pirmiausia reikia dėkoti S.Ovinovai, kad ši sutiko paaukoti savo darbą šiam kilniam tikslui. 1150 litų bus paaukoti Naujininkų vaikų namams.

Verslininkas taip pat užsiminė, kad tai ne pirmas kartas, kai jis padeda kitiems, tačiau yra įsitikinęs, kad apie tokius darbus nebūtina garsiai skelbti.

Renginio akimirka
Renginio akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius