Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rūta Ščiogolevaitė išlaikė vardų tradiciją: dukrą pavadino skambiai ir netikėtai

Kiek daugiau nei prieš mėnesį penkto vaiko susilaukusi Rūta Ščiogolevaitė (38 m.) iš pradžių jo vardą nuo viešumos slėpė, tačiau galiausiai 15min išdavė šią paslaptį. Žinoma atlikėja atskleidė, kad savo dukrai suteikė išties unikalų vardą.
15min studijoje – Rūta Ščiogolevaitė
15min studijoje – Rūta Ščiogolevaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Gruodžio 10-ąją penktosios atžalos sulaukusi Rūta Ščiogolevaitė patvirtino, kad gimė dukra, tačiau neatskleidė, ar bus išlaikyta tradicija vaikams suteikti vardus iš A raidės. Rūta Ščiogolevaitė jau augina Adomą, Aroną, Agnarą ir dukrą Anabelę.

Praėjus mėnesiui atlikėja visgi išdavė, kad kai kurie dalykai keičiasi, bet tradicijos turi išlikti. Savo dukrą ji pavadino Areta.

„Man labai patinka lietuviški vardai, bet, kaip juokauju, kadangi visų vaikų vardai tikrai išskirtiniai, reikėjo tęsti tradiciją. Vis dėlto turiu pabrėžti, kad man negražių vardų nėra“, – kalbėdama su 15min apie vardo pasirinkimą pasakoja atlikėja.

Nors vardas gal kiek ir netikėtas, tačiau atlikėja iš karto atšauna, kad muzikos pasaulyje jis jokia ne naujiena. Dažnas išgirdęs vardą turėtų prisiminti džiazo legendą Aretha Franklin, nors vardas parinktas ne pagal tai.

„Tikrai skaičiau, domėjausi vardais, tačiau jis kelią rado labai natūraliai. Dėl to neteko daug dirbti“, – sako Rūta.

Vardas atsirado dar prieš dukrai gimstant, tačiau išvydus mažylę nuomonė nepasikeitė.

„Tikrai tiko. Ypač, kad kaip gydytojai sakė, pirmąkart ją pamatę, gimė labai egzotiška mergaitė. Taigi vardas išties tiko“, – prisimena atlikėja.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Kiek daugiau nei prieš mėnesį penkto vaiko susilaukusi R.Ščiogolevaitė neslepia, kad motinystė atnešė ir didelį džiaugsmą, ir naujų iššūkių. Save ji vadinanti vienaranke, nes bent viena visuomet yra kažkuo užimta.

„Kai manęs paklausia, kaip sekasi, atsakau: „Priklauso su kuo lyginti.“ Mano vienos draugės vaikai tiesiog idealūs: ir miega, ir valgo trumpai, ir nekaba, kaip kiti kūdikiai. Maniškiai, kaip mėgstu sakyti, visi „kabuokliai“, tad turint tokią didelę šeimą pasėdėjimų nelabai turiu. Savi džiaugsmai, savi sunkumai. Mano visi vaikai labai skirtingi, visos patirtys skirtingos“, – atvirai 15min sako atlikėja.

15min paklausus, ar gali būti, kad naujus metus atlikėja pradėjo kiek kitokiomis emocijomis ir pavyko išspręsti santuokos krizę, Rūta pripažino, jog toliau laikosi savo pozicijos apie esamą situaciją nekalbėti.

Tradicija vaikams vardus rinkti iš A raidės Rūtos ir Rolando šeimoje atsirado ne iškart. Tiek pirmasis sūnus Adomas, tiek Anabelė, vardus, prasidedančius iš tos pačios raidės, gavo atsitiktinai. Tačiau tokį sutapimą pastebėję Rūta ir Rolandas nutarė šią gražią tradiciją pratęsti.

„Kadangi mano yra slaviškos šaknys, aš labai norėjau slaviško vardo ir savo mergaitei. O mano vyras yra labai antislaviškas – jis norėjo, kad būtų lietuviškas vardas. Todėl sumaniau, kad reikia tokio vardo, kurio Rolandas neatsektų. Mano noras buvo mergaitę pavadinti Ana, tai aš jį paslėpiau po prancūziško vardo skambesiu – Anabele. O po poros metų pasakiau vyrui savo šį planą, ir jis prisipažino, kad to net nepastebėjo“, – laidoje „Beatos virtuvė“ juokėsi Rūta Ščiogolevaitė.

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė – apie pokyčius gyvenime: „Daugiau baimės jaučiau praeitame etape nei dabar“

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė nustebino kardinaliais pokyčiais – drąsiai nusirėžė plaukus: įvertinkite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius