Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryškiais kūriniais žavinti Dovilė Tiriūtė: „Yra tekę per valandą autobuse nugrimuoti 45 žmones“

Dovilė Tiriūtė (22), žinoma kaip „Face Poetry“, dar prieš kelerius metus nė nenujautė, kad taps profesionalia vizažiste. Tam, kad atrastų didžiąją gyvenimo aistrą, ji susidūrė su įvairiais išbandymais ir savęs paieškomis.
Dovilės Tiriūtės grimas
Dovilės Tiriūtės grimas / Asmeninės/muah.lt nuotr.

Ieškoti, akivaizdu, buvo verta – dabar Dovilė visus stebina neįtikėtinais grimo darbais, jau greitai džiaugsis nuosava makiažo studija, o ateityje žada užkariauti ir tarptautinio kino pasaulį.

15min D.Tiriūtė pasakojo, kad aistrą grožiui jautė nuo mažų dienų – dar būdama 3 klasėje Dovilė su drauge kolekcionuodavo vaikišką kosmetiką, tačiau vėliau šį pomėgį ji pamiršo ir nusprendė, kad taps rašytoja.

„Dėl nelaimingos meilės 9 klasėje pradėjau rašyti poeziją – taip išreikšdavau savo mintis ir liūdesį. Galvojau, kad tai yra mano slaptas talentas ir pašaukimas. Iškart po mokyklos išvykau į Londoną, kur pradėjau kūrybinio rašymo studijas, bet po metų viską mečiau. Man labai nepatiko pats Londonas ir jaučiau, kad gaunu per mažai žinių iš savo studijų – tikėjausi daug daugiau“, – sakė D.Tiriūtė.

Nors iš pradžių Dovilė ir jos artimieji abejojo drąsiu sprendimu, dabar ji džiaugiasi, kad nusprendė rinktis, kaip pati sako, sunkesnį kelią. Jis parodė kryptį, kad reikia grįžti prie to, kam iš tiesų jaučia pašaukimą.

„Grįžusi į Lietuvą, turėjau laisvus metus, o kai laisvo laiko yra tiek daug, natūralu, imi galvoti, ką nori veikti gyvenime. Taip ir pradėjau tikrąsias savęs paieškas. Galbūt labiau ne aš, o mano draugai pastebėjo, kad man labai patinka dažytis, taip pat patinka kosmetika. Vėliau sakė, kad galbūt ir gerai, jog man nepavyko Londone, nes mano tikrasis pašaukimas yra būti vizažiste“, – pasakojo D.Tiriūtė.

Asmeninė nuotr./Dovilė Tiriūtė
Asmeninė nuotr./Dovilė Tiriūtė
Asmeninė nuotr./Dovilė Tiriūtė
Asmeninė nuotr./Dovilė Tiriūtė

Taip po truputį Dovilė vėl atgaivino dar vaikystėje užgimusią aistrą. Per vienerius metus ji baigė profesionalius makiažo kursus, tačiau iškart po jų nesijautė tokia stipri, kad jau galėtų save vadinti vizažiste.

„Pasisekė, kad po kursų vis netyčia atsirasdavau tinkamu metu tinkamose vietose: patekau į neapmokamą praktiką televizijoje, tuomet studentai kviesdavo į trumpametražių filmų filmavimus. Labai daug praktikavausi, dirbau nemokamai ir po truputį visko išmokau. Ėmiau kurti savo darbų portfolio, taip vis daugiau žmonių sužinojo apie mane. Savo puslapį socialiniame tinkle susikūriau tik tuomet, kai baigiau dar vienus meistriškumo kursus – tik po metų pradėjau save nedrąsiai vadinti vizažiste. Tam, kad tu save vadintum vizažiste ir už tai imtum pinigus, negali padaryti jokių klaidų“, – kalbėjo D.Tiriūtė.

D.Tiriūtė susidomėjo ne tik proginiais makiažais, bet ir daug išmonės, kantrybės ir kūrybiškumo reikalaujančia profesionalaus grimo sritimi. Dovilė jau kursų metu pajautė, kad jai patinka žaisti su spalvomis, eksperimentuoti, improvizuoti. Be to, vizažistė į savo darbą žiūri ne į kaip mechaninį amatą, o kaip į meno sritį.

„Deja, ne visada galiu tai daryti, bet labai apsidžiaugiu, kai žmonės man leidžia pasireikšti. Svajoju ir siekiu, kad kūrybinių grimo darbų ateityje dar labiau daugėtų. Žinoma, man labai patinka ir proginiai makiažai, tačiau jie būna pakankamai panašūs, todėl save labiau atskleidžiu grime. Mano kitas tikslas – išbandyti save tarptautinio lygio kine. Šie užmojai dideli, bet didelio darbo dėka jie tikrai išsipildys“, – tikino D.Tiriūtė.

Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas
Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas

Įmantrios kaukės, spalvų įvairovė, siluetai – iš kur tiek idėjų? „Jos ateina labai netikėtai – mane įkvepia ir mada, gamta, spalvos, dangus. Galima sakyti, kad aš visada dirbu, nes nėra akimirkos, kad nestebėčiau mus supančios aplinkos – kiekviena pamatyta detalė gali įkvėpti mane jos motyvus panaudoti darant makiažą“, – šypsojosi D.Tiriūtė.

Dovilė pasakojo, kad vizažisto darbas visai ne nuobodus, kaip kartais gali atrodyti. Kiekvieną dieną vizažistai sutinka labai daug žmonių, atsiduria netikėtose situacijose. Tačiau romantizuoti šio darbo irgi nevertėtų – sudėtingas grimas gali užtrukti net 5 valandas, be to, susiduriama ir su labai netikėtais klientų prašymais.

„Iki šiol atsimenu vieną keisčiausių dažymų savo karjeroje. Manęs paprašė 45 žmones nugrimuoti važiuojančiame autobuse per 1 valandą. Jiems reikėjo ne šiaip makiažo, jis turėjo atitikti festivalio tematiką – taškiukai, sukūriukai ir pan. Tai buvo vienas didžiausių iššūkių. Net nežinau kaip, bet pavyko puikiai ir dabar viską prisimenu kiek komiškai, nors tada streso buvo neapsakomai daug. Yra tekę dažyti ir prie -20 laipsnių, ir lauke lyjant, ir žirgyno purvynuose. Tikrasis šio darbo „gražumas“ atsiskleidžia, kai tenka atsidurti labai ekstremaliose situacijose. Kita vertus, tai užveda“, – pasakojo D.Tiriūtė.

Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas
Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas

Tenka ir daug investuoti. Dovilė nuolat plečia savo portfolio, socialiniame tinkle dalijasi savo kurtais grimo darbais, o modeliu dažnai tampa ir ji pati. „Manau, kad sunaudotą kosmetiką tikrai reikėtų skaičiuoti kilogramais, o ne gramais.“

Tačiau, kaip sakoma, per kančias – į žvaigždes. Pirmą kartą „NYX“ kosmetikos konkurse šiemet dalyvavusi Dovilė pateko į Baltijos šalių geriausiųjų 10-tuką.

„Labai džiaugiuosi šiuo pasiekimu ir manau, kad dabar galiu drąsiai ruoštis kitiems konkursams“, – sakė D.Tiriūtė.

Vis tik Dovilė ruošiasi ne tik konkursams – greitu metu sostinėje ji planuoja atidaryti savo makiažo studiją. Paklausta, kuo ji išsiskirs iš kitų, Dovilė žodžių į vatą nevyniojo – jaukumu, kurio labai pasigendama.

„Noriu tokios makiažo studijos, kuri atspindėtų mane – skambėtų kokybiška muzika, ant sienų kabėtų mano darbai, daug augalų žalumos ir rožinės spalvos. Man labai svarbu privatumas, nes kai dažau, turiu būti tik aš ir mano klientė. Man nepatinka, kai kažkas stebi mano darbą – juk tai labai blaško, o aš turiu būti susikaupusi. Negalėčiau dirbti grožio salone ir būti samdoma darbuotoja. Manau, kad tokia investicija atsipirks“, – užtikrintai kalbėjo D.Tiriūtė.

Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas
Asmeninė nuotr./Dovilės Tiriūtės grimas

Šiuo metu D.Tiriūtė studijuoja Vilniaus universitete. Iš pirmo žvilgsnio, Kūrybos komunikacijos studijos su makiažo pasaulio nieko bendro neturi, tačiau Dovilė su tuo nesutinka ir tvirtina, kad įgytos žinios universitete prisidės prie ilgalaikės sėkmės jos darbe.

„Visada sakiau, kad aš studijuoju dėl bendrojo išsilavinimo, bet vis labiau suprantu, kad šios studijos man atneša ir praktinės naudos. Darydama makiažą aš turiu galvoti ir kaip plėsti klientų ratą, kaip kurti „Face Poetry“ įvaizdį, komunikuoti, kad kuo daugiau žmonių apie mane išgirstų. Viešųjų ryšių, rinkodaros kompetencijų ugdymas ir pačio kūrybiškumo lavinimas mano studijose daro didelę įtaką ir mano veiklai“, – 15min pasakojo D.Tiriūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius