Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šachmatininkė, Seimo narė V.Čmilytė Palangoje pakrikštijo ketvirtą sūnų: iš Danijos atvyko vyro giminė

Viena garsiausių lietuvių šachmatininkių pasaulyje, didmeistrė Seimo narė Viktorija Čmilytė-Nielsen (34) ir jos vyras, penkiskart Danijos šachmatų čempionas, treneris Peteris Heine Nielsenas (45) pripažįsta, kad suburti visą jų šeimyną drauge – uždavinys ne iš lengvųjų. Tačiau vos tik pasitaikė proga, tėvai ekspromtu sukūrė dar vieną progą švęsti kartu – Palangoje surengė ketvirto sūnaus Kristijono krikštynas.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas / Asmeninio albumo nuotr.

Viktorija ir Peteris surengti krikštynas sumanė vos per kelias dienas. Greitai susiderinę laiką ir vietą, jie jau penktadienio pavakarę patraukė į pajūrį, į Palangą.

„Taip susiklostė, kad mus aplankė vyro giminaičiai iš Danijos, todėl ekspromtu sumanėme iškelti krikštynas, kad jau visi esame kartu, Lietuvoje.

Vasaros pabaiga ir ruduo bus ypač įtemptas laikas mano vyrui, jis kaip treneris ruošiasi Pasaulio šachmatų čempionatui. Jis greitai ir ilgam išvyks, todėl mūsų prioritetas buvo tiesiog atrasti laiko ir suburti šeimą kartu. Labai retai tokia galimybė pasitaiko. O kaip džiugu, kad susirinkome dar būtent tokia gražia proga“, – 15min šypsodamasi pasakojo Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Šiuo metu motinystės atostogomis besimėgaujanti šachmatininkė ir pati netrukus grįš į savo darbus – gruodį jau pasirodys Seime. Tad kol dar liko keli mėnesiai, Viktorija žada visą laiką atiduoti savo keturiems sūnums.

„Tikriausiai vienai su keturiais vaikais būtų labai sudėtinga, laimei, nesu visiškai viena, – juokėsi ji. – O ir du vaikai jau yra savarankiški, paaugliai, todėl išvažiavus vyrui, susitvarkyti tikrai nebus sunku.“

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas

Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad ir ketvirto sūnaus auginimas yra visai kitoks – juk viskas taip gerai pažįstama, jau tris kartus patirta, tad šįkart tikrai lengviau.

„Aišku, jaudulio visada yra. Viena vertus, viskas žinoma, todėl ramiau. Kita vertus, dar niekada neturėjau mažylio ir trijų didesnių vaikų, todėl kiekvienąkart krūvis vis didesnis. Bet aš džiaugiuosi, kad patirtis visgi daro savo, daugelis dalykų yra paprastesni. O ir visi broliai, jie tokie skirtingi, tiek išvaizda, tiek charakteriu – man labai smagu ir įdomu su jais būti ir bendrauti. Esu be galo laiminga mama“, – šypsojosi ji.

Tad laimingi tėvai, su didžiule savo šeimyna ir atvykusiais artimaisiais šeštadienį susibūrė Palangos Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje. Čia dalyvavo ir Peterio sesuo, mama, sūnėnas iš Danijos, atvyko ir daugiau Viktorijos giminaičių – teta, pusseserė.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen

Gruodžio pabaigoje gimusio Kristijono krikštatėviais Viktorija ir Peteris pasirinko tapti savo giminaičius. Krikštamote tapo itin artima šachmatininkės pusseserė Eglė, su kuria moteris praleido visą vaikystę ir paauglystę.

„O krikšto liudytoju tapo Peterio sūnėnas Samuelis iš Danijos. Jis labai džiaugiasi patikėtu vaidmeniu. Kadangi pats yra protestantas, jis negali vadintis krikštatėviu, bet vis tiek sudalyvavo“, – pasakojo Viktorija.

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Peteris Heine Nielsenas

Antro, krikšto vardo berniukui šeima nedavė – Kristijonas ir taip šventas vardas: „O beje, sūnaus, kaip ir tėčio, antras, šeimyninis vardas yra Heine. Taip ir liks, užteks vardų“, – šypsojosi ji.

„Kristijonas šventėje vilkėjo 14-mečio brolio Aleksandro krikšto batukus – jis taip pat buvo krikštijamas panašiu metu. Bet kalbant apie aprangą, mes paprasčiau į visa tai žiūrime. Mums tai yra svarbi proga, svarbi ceremonija, bet išvaizda čia ne toks svarbus dalykas. Mes labiau koncentruojamės į tai, kad susirinktumėme visi ir būtų gražiausios emocijos“, – kalbėjo Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pakrikštijus mažylį, visa šeimyna liko mėgautis pajūrio malonumais. Nuvykę papietauti, jie patraukė prie jūros mėgautis saulėtu oru ir taip išsiilgta vienas kito draugija.

Žiūrėkite galeriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius