-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldumynus gaminanti Liucina Rimgailė į projektą „Liu Patty“ įtraukė ir Mindaugą Kuzminską su jo mylimąja Egle

Ankstyvą sekmadienio rytą, Vilniaus Žaliųjų ežerų žvejai ir sveikuoliai rado savo mėgstamą tiltelį... užimtą. Pirmiems saulės spinduliams vos pradėjus žvelgti pro debesis, ten jau buvo ruošiama romantiška salelė su pusryčiais. Ir ne kam kitam, o krepšininkui Mindaugui Kuzminskui ir jo mylimajai Eglei Andreikaitei, kurie netrukus ir patys atmynė į šią vietą.
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė
Liucinos Rimgailės kepinius reklamuoja Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė / Ramūno Tangurio nuotr.

Nors pora pastaruoju metu tarp įvairiausių darbų sukasi, kaip vijurkai, draugiškai paprašyti sudalyvauti reklaminėje fotosesijoje, jie iš karto sutiko. Joje vestuvių planuotoja Liucina Rimgailė ir fotografas Ramūnas Tanguris, pristatė naminių kepinių ženklą „Liu Patty“ bei savo naujai sugalvotą projektą – siužetines fotosesijas su saldumynais ir be jų.

„Darbas su Ramūnu yra be galo smagus ir lengvas“, – pasakoja Liucina. „Jis fotografavo mūsų su Tadu vestuves, todėl šia tema dažnai kalbėjome. Kartą pastebėję, jog vis daugiau jaunų žmonių renkasi priešvestuvines ar tiesiog temines poros fotosesijas, sugalvojome apjungti savo idėjas ir sukurti kažką naują. Pirmam kartui, atsižvelgę į pačių Mindaugo ir Eglės asmenybes, pasirinkome aktyvų poilsį mėgstančių žmonių ir romantiško pikniko gamtoje temą“.

„Jie abu yra visiški fainuoliai! – priduria R.Tanguris. – Mums dirbant, atmosfera buvo nuotaikinga, visi daug juokėmės, o ir norimą rezultatą pasiekėme gan greitai. Tiesa, Žaliųjų ežerų lankytojų dėmesys Mindaugui buvo toks didelis, kad jau galvojome, kad siužeto herojų savaime padaugės...“

„Kai Liucina pasiūlė sudalyvauti fotosesijoje, paklausiau tik, ar galėsiu paskui suvalgyti tuos gardėsius“, – juokiasi Mindaugas.

„Tiesą sakant, anksti keltis man yra beprotiškai sudėtinga! Tačiau dėl tokių keksiukų verta buvo keltis ir 5 val.! Jau nekalbant apie patį rytą, kai prieš tavo akis pateka saulė, o laiką leidi su mylimuoju“, – antrina Eglė.

Sutuoktinių Tado ir Liucinos Rimgailų namuose nuolat vieši draugai bei artimieji, vis užsukantys paskanauti Liucinos keptų pyragų, keksiukų ir tortų. Negana to, „Facebook“ paskyroje „Liu Patty“ L.Rimgailė nuolat dalijasi savo konditeriniais šedevrais, į kuriuos žiūrint tįsta seilės, o susigundę paragauti smaližiai gali užsisakyti moters gaminamų saldumynų.

Tadas Rimgaila su sužadėtine Liucina
Tadas ir Liucina Rimgailos

„Nė vienas mano šeimos narys nėra susijęs su konditerija. Mamai geriau sekdavosi gaminti mėsos patiekalus, nei kepti pyragus. Noras suktis virtuvėje gimė jau paauglystėje: net nežinau, iš kur visas tai kilo. Mėgau kepti šeimai, visi likdavo patenkinti. Visada turėjau minčių sukurti interneto puslapį ar ką nors tokio, bet buvo nedrąsu ir vis atidėliodavau. Mano nuostabusis vyras Tadas pastūmėjo pasidalinti gaminių fotografijomis su kitais, o ne laikyti jas kompiuteryje. Vieną vakarą prisėdau, sukūriau internetinį puslapį, vėliau „Facebooke“ sukūriau paskyrą „Liu Patty“. Taip viskas ir prasidėjo“, – portalui Žmonės.lt pasakojo Liucina.

Ramūno Tangurio nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė
Ramūno Tangurio nuotr./Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė

L.Rimgailė pasakojo, kad per ilgą laiką prikaupė nemažai medžiagos, kurią būtų galima publikuoti internete, tačiau ne viskas buvo užfiksuota kamera. Todėl moteriai teko iš naujo dirbti: dažnai kepė, kėlė nuotraukas, o tai sulaukė žmonių susidomėjimo. „Net nežinau, kaip viso šio darbo pradžią paaiškinti. Tai kažkoks fenomenas, nes būna, kad labai stengiesi, vertiesi per galvą, kad pavyktų, o čia viskas išėjo natūraliai. Manau, kad viskas sekasi, nes yra daroma iš didžiulės meilės. Aš darau su vidiniu užsidegimu, o tai, ką darau, man labai patinka“, – teigė Liucina.

Moteris pridūrė, kad jos nuotaika turi labai didelę įtaką rezultatams: „Pastebėjau, kad jei esu pikta, tai pyragai neiškyla.“ Liucina pasakoja, kad kepa viską, kas jai atrodo įdomu ir skanu. Pirma išbando namie, o jau vėliau dalijasi su skaitytojais.

Paklausta, ar nebijojo užsiimti tokia veikla, kai Lietuvoje kepyklėlių tiesiog apstu, ji nusijuokė: „Kol kas aš su jomis dar nekonkuruoju. Kaip ir sakiau, tai nebuvo strateginis verslo planas, būdas kažkuo išsiskirti. Viskas labai natūraliai, nuoširdžiai nutiko. Dabar atsirado šioks toks prekinis ženklas, o konkuruot dar tikrai nesistengiu. Galbūt ateityje, nes turiu įvairių planų, o dabar viskas vyksta dar nedrąsiai. Iš kitos pusės truputį judu į priekį: kepyklėlė, žinoma, būtų didžiausia svajonė, jos labai norėčiau, bet šiuo metu gimsta kiti projektai.“

Liucina pasakojo, kad nors Tadas ir turi patariamąjį balsą virtuvėje, tačiau visų jos skanėstų jau yra atsiragavęs. „Visi draugai tik ir klausia, kada gali į svečius užsukti. O Tadas iš pradžių valgė, valgė, o kai jau padaugėjo tų keksiukų, tai atsibodo jam“, – juokėsi L.Rimgailė.

Liucina pasakojo, kad receptų vis suranda internete, tačiau galiausiai vis tiek prideda kažką savo, todėl nė vienas receptas nėra svetimas. Moteris taip pat atviravo, kad neprisigalvoja kažkokių neįmanomų dalykų ar įmantrybių dekoruodamas savo kepinius. „Visada remiuosi idėja, kad tai yra naminiai kepiniai. Natūralu, kad visus priedus, įdarus gaminu pati. Jeigu tai karamelė – vadinasi, naminė, jei kremas ar padažas – taip pat. Mėgstu rinktis įdomesnius ir ne visuomet lengviausius variantus“, – kalbėjo Tado Rimgailos žmona.

Liucina Rimgailė (centre)
Liucina Rimgailė (centre)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius