-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Santaupų ir turto neturintis D.Redikas per 3 mėnesius turės rasti 90 tūkst. eurų – antraip sės už grotų

Probacijos tarnyba šią vasarą nusprendė kreiptis į teismą su prašymu Dovydą Rediką siųsti už grotų. Toks sprendimas priimtas, nes už vagystes lygtine laisvės atėmimo bausme nuteistas krepšininkas per nurodytą laikotarpį net nebandė atlyginti modeliui Astai Valentaitei padarytos daugiau nei 90 tūkst. eurų žalos. Teismas D.Redikui suteikė paskutinį šansą – žalą atlyginti jis gali iki 2021 metų sausio 1 dienos, jei to nepadarys – keliaus į pataisos namus.
Dovydas Redikas
Dovydas Redikas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar 2018 metų birželį D.Redikas pripažintas kaltu dėl vagysčių iš savo buvusios gyvenimo draugės, šiuo metu Londone gyvenančio modelio A.Valentaitės. Teismas suskaičiavo, kad pavogtų brangenybių ir kito turto vertė – 89,5 tūkst. eurų.

D.Redikas buvo įpareigotas grąžinti šią sumą, jam taip pat skirta 3 metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Jis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos be pareigūnų leidimo.

Visgi krepšininkas spjovė į šiuos įsipareigojimus – Probacijos tarnyboje nesiregistravo, išvyko žaisti krepšinio į užsienį apie tai nieko neinformavęs ir negrąžino nei cento iš priteistos sumos.

Dėl šių aplinkybių Probacijos tarnyba kreipėsi į teismą su teikimu, prašydama pasiųsti D.Rediką už grotų. Tik tuomet į A.Valentaitės sąskaitą krepšininkas pervedė 1500 eurų.

Paskutinis šansas

Teikimą išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas ir nusprendė suteikti krepšininkui paskutinę progą – atlyginti žalą jis gali iki kitų metų pradžios.

D.Redikas dar bandė gelbėtis, jo advokatas Viktoras Gecas apskundė šį sprendimą Vilniaus apygardos teismui. Skunde dėstyta, kad terminas pernelyg trumpas.

„Neatlygintos žalos nukentėjusiajai dydis yra didelė pinigų suma, o žalos atlyginimo laikotarpis pernelyg trumpas. Nuteistojo turtinė padėtis šiuo metu nėra gera, be to, jis turi kitų finansinių įsipareigojimų, tarp jų ir valstybės įgaliotoms institucijoms“, – rašoma teismui pateiktame skunde.

Anot gynėjo, koronaviruso sukelta krizė gerokai sumažino krepšininko pajamas, todėl jis prašė, kad žalą D.Redikas galėtų atlyginti iki 2021 m. birželio 22-osios. Tačiau teismo vertinimu, toks terminas pažeistų nukentėjusiosios interesus.

„Nuosprendis, kuriuo nuteistajam priteista atlyginti nukentėjusiajai padaryta žalą, įsiteisėjo dar 2018 m. birželio 22 d., tai yra ženkliai ankščiau nei kilo visuotinė pandemijos grėsmė, tačiau, teismo vertinimu, nuteistasis jokių pastangų bent jau pradėti vykdyti teismo paskirtą įpareigojimą atsiskaityti su nukentėjusiąją nerodė, jokių realių veiksmų nevykdė, – dėstoma teismo nutartyje. – Be to, teismui nepateikė jokių duomenų apie nuteistojo vardu nuosavybės teisėmis valdomą turtą, ketinimą vykdyti ne tik su profesionaliu krepšiniu susijusią veiklą, kas tikėtina leistų jam laiku įvykdyti teismo paskirtą įpareigojimą.“

Šis teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Skundėsi sunkiai pragyvenantis

15min jau anksčiau rašė, kad 2018 metų rugsėjį D.Redikas persikėlė į Kiprą, kur prisijungė prie Limasolio „Apollon“ komandos.

Nors aikštelėje krepšininkas buvo rezultatyvus, jis pats tikino, kad tai turtų jam neatnešė.

„Ten buvo pastovūs algų vėlavimai, jie man sumokėjo tik dalį atlyginimo, aš ten pragyvent negalėjau, vėluoja mokėt, žaidi iš idėjos“, – situaciją žaidžiant krepšinį Kipre apibūdino D.Redikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dovydas Redikas su advokatu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dovydas Redikas su advokatu

Jis tvirtino, kad buvo susitaupęs šiek tiek pinigų ir nuoširdžiai tikėjosi grąžinti nors dalį pinigų A.Valentaitei, tačiau susidūręs su finansiniais sunkumais Kipre, to padaryti negalėjo.

Rugpjūčio 12 dieną vykusiame teismo posėdyje prokuroras Armandas Vainauskas pasiteiravo, kiek apytiksliai žaisdamas Kipre uždirbo krepšininkas. D.Redikas po pakartotinių raginimų atskleidė savo atlyginimą.

„4 tūkst. eurų už 6 mėnesius?, – išgirdęs atsakymą nusistebėjo prokuroras, tačiau vis tiek nesuprato, kodėl nukentėjusiajai iki šiol neatlyginta nei kiek. – Gali juk per mėnesį 100-150 eurų pervesti. Pagal galimybes. Juk jūs visą laiką vienaip ar kitaip dirbote. Kodėl, Redikai, kodėl nėra šito padaryta?“

„Sunki ekonominė padėtis pas mane“, – atsakė krepšininkas.

„Dvejus metus? Jūs suprantate, kad tai ne pasiaiškinimas. Jei vieno darbo mažai, reikia susirasti antrą“, – atkirto prokuroras.

Tiesa, D.Rediko teigimu, jam Kipre buvo atsiskaitoma ir natūra: klubas suteikė stogą virš galvos ir maitinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius