-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Jasikevičius Graikijoje susituokė su Anna Douka: vestuvės – po 8 metų draugystės

Nors jiedu ir iki šiol atrodė kaip vyras ir žmona, įteisinti santykius bei prisiekti meilę liudininkų akivaizdoje susiruošė tik dabar. Penktadienį, po 8 metų draugystės, lydimi savo dviejų paaugusių vaikų, Graikijoje susituokė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius (41) ir Anna Douka (31), praneša 15min.
Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka
Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka su vaikais / 15min nuotr. ir montažas

Šarūnui Jasikevičiui ir Annai Duokai Graikija itin reikšminga šalis. Iš Korfu salos kilusi Anna 2009-aisias viename Atėnų bare, dar būdama studentė, sutiko krepšininką, kai jis žaidė Atėnų „Panathinaikos“ klube. Poros sužadėtuvės irgi įvyko Graikijoje. 2015-ųjų rugpjūtį, Šarūnas Annai pasipiršo per atostogas Santorino saloje. Būtent Graikijoje jiedu nusprendė ir susituokti, praneša 15min.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus ir A.Doukos meilės istorija: nuo pažinties bare iki vedybų

15min žiniomis, vestuvių šventė vyksta prie Vouliagmeni ežero, netoli Atėnų. Į ceremoniją ir puotą sukviesti svečiai pradėjo rinktis dar išvakarėse, į Graikiją atvyko krepšinio pasaulio atstovai iš užsienio šalių ir, žinoma, Lietuvos – čia vieši ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, klubo administracijos atstovai.

15min nuotr. ir montažas/Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka
15min nuotr. ir montažas/Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka

Naktį į penktadienį Graikijoje ir Turkijoje vykęs žemės drebėjimas pasiruošimo Š.Jasikevičiaus šventei nesutrikdė. Pasak 15min šaltinių, susirinkęs gausus svečių būrys nepajuto jokių žemės virpesių.

15min žinomis, Šarūnas ir Anna savo šventėje tarp svečių taip pat norėjo matyti garsų Graikijos dainininką Antonį Remosą, kurio kūrybą abu mėgsta.

Pasveikinti jaunavedžių atskrido Šarūno tėvai Rita ir Linas Jasikevičiai, brolis Vytenis su šeima.

Bene labiausiai vestuvių švente džiaugiasi poros vaikai. 2012-aisiais gimęs sūnus Lukas ir 2010-aisiais pasaulį išvydusi poros dukra Aila taip pat dalyvauja puotoje.

Liepos pradžioje su šeima atostogavęs Maljorkoje, pastarąsias savaites iki pat vestuvių Š.Jasikevičius dirbo vaikų stovykloje Katalonijoje, kurioje treniravosi ir jųdviejų su Anna penkiametis sūnus. Pati Anna ruošėsi ceremonijai būdama Graikijoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka su vaikais
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka su vaikais

Laiko patikrinta draugystė

Prieš 8 metus užsimezgusiai Šarūno ir Annos draugystei teko patirti visko – ir išsiskyrimą, ir varginančią draugystę per atstumą. Tačiau galiausiai pora nusprendė, kad vienas be kito paprasčiausiai negali.

Šarūnas Jasikevičius yra pasakojęs, kad tuo metu, kai sutiko Anną, visai neseniai buvo išgyvenęs pasibaigusius santykius: santuoką su izraeliete Linor Abargil ir draugystę su Goda Sabutyte. Tad į besimezgančią naują draugystę iš pradžių žiūrėjo atsargiai.

Tačiau netrukus Šarūnas suprato, kad A.Douka yra moteris, su kuria jis nori kurti šeimą. Pora apsigyveno kartu, Anna pastojo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Anna Douka

„Tai buvo pats gražiausias dalykas, kokio galėjau trokšti. Istorinė, bent jau man, diena turėjo išaušti 2010 m. rugsėjo 22-ąją. Tada buvo numatytas Annos gimdymas. Žinojome, kad bus dukrytė, ir aš dėl to džiūgavau. Nepaprastai troškau, kad būtų mergaitė, mano šeimoje nebuvo nė vienos, tad norėjau sulaužyti šią tradiciją. Anna buvo tiesiog nuostabi. Nors ir nėščia, ji nebuvo įsitempusi ir nenorėjo apsunkinti kitų žmonių“, – gražių žodžių negailėjo Šarūnas Jasikevičius autobiografinėje knygoje „Laimėti neužtenka“.

Sūnaus gimimas atnešė ne ką mažiau laimės į jųdviejų šeimą. „Lukas – taip, šį kartą gimė berniukas – taip pat atėjo į šį pasaulį labai greitai. Sūnus. Nuostabu“, – knygoje rašė jis.

Šarūną Anna iš pradžių sužavėjo savo grožiu ir paprastumu. O žengiant kartu gyvenimo keliu, jis suprato pasirinkęs teisingai – jo mylimoji nepriekaištaudavo jam dėl sportininko darbo, buvo be galo kantri ir pasiryžusi visuomet keliauti kartu.

A.Douka yra minėjusi, kad Šarūną atvedus parodyti tėvams, turėjo praeiti kiek laiko, kol jis buvo priimtas į šeimą. „Aišku, kaip ir visose šeimose, mano tėvams buvo siurprizas, kad mano širdies žmogus – kitatautis. Bet po to jie pažino Šarūną, matė, kad aš labai laiminga ir mylima. Niekam nerūpėjo, jis lietuvis ar graikas“, – anksčiau yra pasakojusi Anna. Tiek Šarūno, tiek Annos tėvai su žentu ir marčia dabar itin šiltai bendrauja.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Monika Jasikevičienė, Rita Jasikevičienė ir Anna Douka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Monika Jasikevičienė, Rita Jasikevičienė ir Anna Douka

Šarūnas Jasikevičius tituluojamas vienu iš geriausių Europos įžaidėjų. Baigęs krepšininko karjerą 2014-aisiais jis tapo Kauno „Žalgirio“ trenerio Gintaro Krapiko asistentu, o 2016 metais – vyriausiuoju treneriu, su klubu šiemet tapo LKL čempionais. Tiesa, gegužės mėnesį Š.Jasikevičius buvo sulaukęs pasiūlymo tapti klubo „Barcelona“ vyr.treneriu, tačiau liko dirbti Lietuvoje – sutiko su apie 500 tūkstančių eurų atlygiu už sezoną ir tapo visų laikų geriausiai apmokamu „Žalgirio“ treneriu.

Jo išrinktoji Anna – anksčiau yra dirbusi modeliu, rūpinosi naktinių klubų viešaisiais ryšiais. Šiuo metu ji jau ketvirtus metus gyvena Lietuvoje ir, kaip pati yra sakiusi, mokėsi lietuvių kalbos bei bandė priprasti prie kur kas šaltesnio nei gimtojoje Graikijoje oro. Be to, ji – aistringa krepšinio gerbėja. Anną galima sutikti kone kiekvienose „Žalgirio“ rungtynėse.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Anna Douka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Anna Douka

Ši santuoka Šarūnui Jasikevičiui – antroji. Krepšininkas 2006 metais buvo vedęs tituluotą gražuolę – konkurso „Mis pasaulis 1998“ nugalėtoją Linor Abargil. Santuoka po dvejų metų baigėsi skyrybomis, o pats Šarūnas neslėpė, kad dar prieš tuokiantis turėjo abejonių dėl šių santykių.

2015-aisiais pristatydamas autobiografinę knygą „Laimėti neužtenka“, Šarūnas ištarė: „Ko nepakartočiau gyvenime? Nesiženyčiau“, – turėdamas omenyje skyrybomis pasibaigusią santuoką su L.Abargil. Tačiau akivaizdu, kad Anna Douka ir jųdviejų vaikai Šarūno Jasikevičiaus nuomonę apie oficialią santuoką pakeitė kardinaliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius