Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Šauktinių išlydėtuvių ceremonijoje – netikėtos sužadėtuvės

Penktadienį Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune susirinkusių į nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių išlydėtuvių ceremoniją laukė staigmena, palydėta gausių plojimų ‒ bataliono karys j.eil. Simonas Liberis visų karių ir svečių akivaizdoje netikėtai pasipiršo ir prižadėjo amžiną meilę savo išrinktajai Linai.
Juozo Vitkaus inžinerijos batalione – sužadėtuvės
Juozo Vitkaus inžinerijos batalione – sužadėtuvės / eil. Žanos Ruseckaitės nuotr.

Viešos piršlybos Inžinerijos batalione jau tampa tradicija ‒ praėjusiais metais griežtas karinių ceremonijų tradicijas sulaužė ir savo mylimosios rankos ir širdies paprašė j.eil. D.Petniūnas.

Penktadienį nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune baigė 182 kariai. Beveik pusė karių pasirinko ir liks tarnauti įvairiuose Lietuvos kariuomenės vienetuose. Tai jau trečioji atnaujintos nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos laida Inžinerijos batalione.

Renginyje dalyvavęs Sausumos pajėgų vadas brg. gen. Valdemaras Rupšys sveikindamas karius neslėpė, kad jam ypač malonu lankytis Inžinerijos batalione, nes čia tvyro itin gera atmosfera ir tarnauja kariai, kurių didžioji dalis į kariuomenę atėjo savo noru. Generolas taip pat padėkojo karių artimiesiems už palaikymą, vadams už mokymams skirtą laiką ir energiją.

eil. Žanos Ruseckaitės nuotr./Juozo Vitkaus inžinerijos batalione – sužadėtuvės
eil. Žanos Ruseckaitės nuotr./Juozo Vitkaus inžinerijos batalione – sužadėtuvės

„Devyni mėnesiai yra ilgas laiko tarpas kiekvieno iš mūsų gyvenime, kita vertus – devyni mėnesiai parengti karį iššūkiams, kurie laukia tikrame mūšio lauke – be galo trumpas laiko tarpas. Mums pavyko – šiandien priešais save matau puikiai parengtus ir pasirengusius vykdyti savo pareigą Lietuvos kariuomenės karius“, – sakė Inžinerijos bataliono vadas plk.ltn. Ramūnas Jurskis.

Geriausiu bataliono 3-iosios laidos kariu išrinktas eil. Valentinas Kepežinskas džiaugėsi, kad tarnyba batalione jam padėjo ne tik sustiprėti ir įveikti išbandymus, bet ir leido apsispręsti dėl tolesnės tarnybos Lietuvos kariuomenėje.

Inžinerijos bataliono šauktiniai kariai nuo 2017 m. rugpjūčio pabaigos per 9 mėnesius buvo mokomi bazinių karinių disciplinų: rikiuotės, ginklų ir šaudybos pradmenų, taktikos elementų, taip pat išmoko suteikti pirmąją medicinos pagalbą mūšio metu. Po bazinio kurso vykusio Karo inžinieriaus specialisto rengimo kurso metu jaunieji inžinieriai buvo mokomi sprogdinimo darbų, įrengti ir įveikti inžinerines užtvaras, įrengti mūšio pozicijas, minų laukus ir kitus inžinerinės paramos elementus.

Kita, beveik 200 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių laida Juozo Vitkaus inžinerijos batalione tarnybą pradės šių metų rugpjūčio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius