-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulenė Chlevickaitė emigruoja – Londone sieks dainininkės karjeros: „Lietuvoje viskas išbandyta“

Dainininkė Saulenė Chlevickaitė savo gerbėjams turi gerą ir blogą žinią. Blogoji – nuo rudens kartu su vyru Jonu Survila jiedu susikrauna lagaminus ir emigruoja į Didžiąją Britaniją. Geroji – atlikėja žada didžiąją laiko dalį skirti muzikai, o kūrybos vaisius būtinai siųsti į Lietuvą. Be to, gal ši kelionė ilgai netruks – jei Londonas nepatiks, pora jau po metų žada sugrįžti.
Saulenė Clevickaitė
Saulenė Clevickaitė / „Fėjos namų“ nuotr.

Nuo pat vaikystės svajojusi pagyventi svetimoje šalyje, artimiau pažinti naują kultūrą, Saulenė pagaliau gavo progą šį norą išpildyti. Atlikėja 15min prisipažino jaučianti, kad dabar – tinkamiausias tam laikas.

„Pagyventi kitur buvo mano sena svajonė. Dar būdama vaikas tėvų klausinėjau, kodėl gyvename Lietuvoje, o ne kur kitur. Pasaulis visada mane domino, esu kelionių žmogus. Tačiau kur nors išvykti ilgesniam laikui vis neprisiruošdavau, o dabar, kai Lietuvoje gyventi pasidarė labai gera, nusprendžiau, kad laikas išeiti iš komforto zonos ir ieškoti kažko naujo, nes nemėgstu rutinos. Jaučiuosi dar per jauna, kad galėčiau mėgautis ramiu, paprastu gyvenimu. Dar norisi iššūkių“, – 15min pasakojo Saulenė Chlevickaitė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulenė Chlevickaitė su vyru Jonu Survila
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulenė Chlevickaitė su vyru Jonu Survila

Nors ir gaila palikti čia gyvenančią šeimą ir bičiulius, Saulenė su vyru yra tvirtai pasiryžę pokyčiams. Be to, ji pagaliau pabandys siekti savo svajonės – dainininkės karjeros. Gyvenant Lietuvoje muzika visuomet buvo antroje vietoje, didžiąją laiko dalį ji skyrė darbui reklamos srityje. Tačiau nuo šiol viskas bus atvirkščiai.

„Norisi tą hobį iškelti į aukštesnį lygį. Todėl manau, kad ši kelionė bus man labai naudinga kaip atlikėjai, kaip aktorei. Bendrauju ir su Monika Linkyte, buvom susitikusios Londone, matėsi, kad ji labai patenkinta, tai mane įkvėpė taip pat nebijoti ir bandyti. Bet tikrai neatmetu galimybės, kad ten ir dirbsiu. Esu visuomenės sveikatos magistrantė, Anglijoje gal tai įspūdžio nepadarys, bet aš pabandysiu panaudoti diplomą“, – šypsojosi ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Naują dainą pristatanti Saulenė Chlevickaitė: „Jaučiuosi visiškai laisva, išmokau nebesivaržyti“

VIDEO: Saulenė - Aš Laisva

Šiuo metu Saulenė kaip reikiant triūsia ieškodama muzikos profesionalų: „Jau svečiavausi Londone, ieškau vokalo mokytojų, komandos, kuri padėtų man su muzikavimu. O šiaip – „Google“ – visagalis, – juokiasi ji. – Yra daugybė grupių socialiniuose tinkluose, kuriose dainininkai dalijasi informacija. Po truputį gaunu įvairių žmonių kontaktų, tad žiūrėsim, kas išeis. Be to, ten didelė aktorystės industrija, tai neatmetu galimybės lankyti kursų. Šiaip esu visiškai rami – esu lengvai bendraujanti, neturėčiau pražūti jokioje šalyje.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Pasak jos, su lietuviška muzikos rinka jau susipažino, tad laikas plaukti į platesnius vandenis – norisi atversti naują lapą ir užsieniui parodyti savo talentus kaip niekur nematytai atlikėjai.

„Norisi ištrūkti iš Lietuvos ir išbandyti kažką naujo. Manau, kad Londone būsi vertinamas kaip atskiras individas. Ten sunkiau, bet ir įdomiau. Lietuvoje jau daug kas išbandyta, visi vieni kitus žino, o man norisi iš to išeiti. Čia klausytojai galvoja, kad esu popmuzikos dainininkė. Tie rėmai mane varžo, nes šiaip visą gyvenimą klausau kitokios muzikos. Tai bus smagu, kai nuvažiavus į užsienį tos visos etiketės pradings“, – kalbėjo S.Chlevickaitė.

VIDEO: Saulenė Chlevickaitė – „Strong“ (Eurovision Song Contest) HD

Tačiau savo gerbėjų Lietuvoje ji pamiršti nežada: „Šiuo metu ieškau prodiuserio, tai viską, ką sukursiu, kokią dainą išleisiu, pasidalinsiu ir su mūsų šalimi. Manau, kad ta muzika turės kiek kitokį skonį, kitokią spalvą, mane praturtins, pagaliau praplėsiu savo akiratį.“

O galiausiai įgytas žinias ji parveš į Lietuvą – vis tiek žada anksčiau ar vėliau čia grįžti: „Toli stengiamės negalvoti, spręsim, kai reikės. Tikslas prabūti metus, o ar pratęsim – visko gali būti.“

Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Saulenė Chlevickaitė

Kol Saulenė ieškos kūrybinių įkvėpimų ir semsis muzikinės patirties, jos vyras – mėgausis studentišku gyvenimu. „Mes jau visus metus brandinom šį planą, svarstėm, kurią šalį pasirinkti, taupėm pinigus. Jeigu būtų mano valia, aš galbūt nesirinkčiau Jungtinės Karalystės. Tačiau mano vyras norėjo studijuoti ten magistrą ir jam kaip tik pavyko įstoti. Tad manau, kad tai bus ilgos, aktyvios, šiek tiek darbingos atostogos. Ir pajusti ilgesį savo šaliai bus labai sveika“, – 15min pasakojo Saulenė Chlevickaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gailestingumo šventovėje susituokė atlikėja Saulenė Chlevickaitė ir politologas Jonas Survila

TAIP PAT SKAITYKITE: Išsvajotą Niujorką per 10 dienų išmaišiusi Saulenė Chlevickaitė: „Tai buvo geriausios atostogos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius