Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sausakimšoje Kaziuko mugėje lankėsi ir žinomi žmonės: pirko šalikus, kačiukų puokštes, saldainius

Visą savaitgalį sostinės gatves užpildžius prekeiviams, vilniečiai ir miesto svečiai džiaugiasi įvairiausių prekių gausa. Tarp Kaziuko mugės lankytojų – ir žinomi veidai.
Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus, Deividas ir Vaida Česnauskiai su sūnumis, Rimas Šapauskas su vaikais
Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus, Deividas ir Vaida Česnauskiai su sūnumis, Rimas Šapauskas su vaikais / Feisbuko, Irmanto Gelūno nuotr.

Šeštadienio popietę po Kaziuko mugę Vilniuje vaikščiojo futbolininkas Deividas Česnauskis su žmona Vaida ir sūnumis, Rimas Šapauskas su dukra ir sūnumi, Mantas Katleris, Giedrius Savickas, Ignas Maknickas su drauge Marija, Viktorija Siegel su Danieliumi Bunkumi, Lolita Zero ir daugelis kitų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lolita Zero į Kaziuko mugę atriedėjo karieta

Rimas Šapauskas su dukra Elžbieta ir sūnumi Juozapu mugėje nusipirko po šaliką.

„Tradicijos čia eiti neturime, šįkart dukra pasakė, kad labai nori į Kaziuko mugę, tai pagalvojau, kad vieną kartą galime nueiti. Tai juk yra Vilniaus dalis“, – 15min sakė Rimas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kaziuko mugė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kaziuko mugė

Visgi R.Šapauskas prisipažino, kad paprastai tokiuose renginiuose nesilanko: „Per daug žmonių. Šiandien irgi buvo sausakimša. Mes vaikščiojom šaligatviais, mugės šonais.“

Tačiau šįkart apsilankęs jis džiaugėsi, kad mugėje gausu įdomių prekių. „Labai gražu, kad matosi šventės pagerėjimas. Atsirado ir menininkų, ne vien mediniai šaukštai, krepšiai ir molio dirbiniai“, – juokėsi R.Šapauskas.

Rimas nepraleido progos ir vaikus supažindinti su mugės reikšme. „Katedroje visi aplankėme šv. Kazimierą, papasakojau, kas jis toks“, – kalbėjo jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas su dukra Elžbieta ir sūnumi Juozapu
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rimas Šapauskas su dukra Elžbieta ir sūnumi Juozapu

Visa Česnauskių šeima mugėje svečiavosi pirmą kartą. Vaida Grikšaitė-Česnaukienė pasakojo, kad paprastai prekiautojus lankydavo viena, tačiau šįkart jie visi rado laiko apsilankyti kartu.

„Dėl visų spūsčių, žmonių, išbėgdavau į mugę viena. Dabar berniukai ūgtelėję, o ir vyras kaip tik turėjo laiko, nors jis nelabai mėgsta tokius masinius susibūrimus. Šiaip aš visada labai laukiu Kaziuko mugės, ji asocijuojasi su pavasariu. Šiandien oras buvo puikus, mums visiems labai patiko“, – 15min sakė Vaida.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kaziuko mugė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kaziuko mugė

Česnauskiai visomis mugės gatvėmis nevaikščiojo. Kadangi Vaida šiuo metu yra nėščia, vengė didelių spūsčių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vaida Grikšaitė-Česnauskienė laukiasi trečio vaiko

„Šiek tiek sunerimau Pilies gatvėje, buvo keli susiaurėjimai, kuriuose teko stovėti kelias minutes, kol žmonės ėmė judėti. Jaučiau spaudimą, vyras taip pat perspėjo saugotis, bet išgyvenome, – šypsosi ji. – Jeigu prastai jausčiausi, į šią šventę nebūtumėme ėję. Tačiau kadangi nėštumas – ne liga, jaučiausi puikiai, tvyrojo smagi nuotaika, tai viskas praėjo sklandžiai.“

Vaida prisipažįsta, kad vaikai, pamatę tiek gėrybių, prašė kone visko iš eilės. „Pageidavimų iš vaikų, kaip visada, buvo labai daug. Tačiau nusipirkome kačiukų puokštę, kompoziciją iš samanų, skirtą stalui papuošti. Be to, sūnus ruošia projektą pasaulio pažinimo pamokai apie Velykas, tai pas vienus kūrybingus prekiautojus, kurie daro įvairias gyvas velykines puošmenas, nusipirkome keletą daiktų“, – pasakojo ji.

Šįkart Vaida su prekeiviais nesidėrėjo: „Nebuvo ir laiko, ir žmonių buvo per daug. Tai, ką norėjome, nusipirkome. Aš suprantu pačius kūrėjus, kurie daro įvairius dalykus savo rankomis, juk tai kainuoja laiką. Reikia vertinti jų talentą ir pasiryžimą stovėti lauke. Man net būtų koktu derėtis.“

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas ir Vaida Česnauskiai su sūnumis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Deividas ir Vaida Česnauskiai su sūnumis

Mantas Katleris 15min sakė, kad gali save vadinti didžiausiu mugės gerbėju.

„Buvau vakar, šiandien ir turbūt eisiu rytoj. Čia žaviuosi amatais ir šakočiais“, – ironiškai juokavo jis.

Asmeninio albumo nuotr./Mantas Katleris
Asmeninio albumo nuotr./Mantas Katleris

„Aš manau, kad gatvės muzikantams reiktų bent kažkokią minimalią atranką praeiti prieš grojant mieste“, – pasidalinęs vaizdo įrašu rašė Mantas.

Čia taip pat galima buvo sutikti ir Danielių Bunkų su sužadėtine Viktorija Siegel. 15min mergina sakė, kad visgi namo grįžo tuščiomis.

„Iš tiesų buvo tiek daug žmonių, kad sustoti ir kažką ramiai pažiūrėti, išsirinkti, buvo tiesiog neįmanoma“, – šypsojosi ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Susižadėjo verslininkas Danielius Bunkus ir modelis Viktorija Siegel

Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus
Asmeninio albumo nuotr./Viktorija Siegel ir Danielius Bunkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius