Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Savo kumščio kietumą neįgaliam vyrui parodęs boksininkas Evaldas Petrauskas pripažintas kaltu

Alytaus apylinkės teismas kaltu pripažino boksininką Evaldą Petrauską už smurtą prieš negalią turintį vyrą, kai nepasidalinęs narkotikais mažiausiai triskart nukentėjusiajam smūgiavo ir sulaužė jam žandikaulį. Buvusiam olimpiečiui skirta laisvės apribojimo bausmė, jis nukentėjusiajam privalės atlyginti nuostolius.
Evaldas Petrauskas
Evaldas Petrauskas / Evaldo Šemioto nuotr.

Kaip rašoma teismo pranešime spaudai, lapkričio 9 d. paskelbtas nuosprendis baudžiamojoje byloje, kuriuo žinomas boksininkas E.Petrauskas pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Bylos duomenimis, 2017 m. vasario 28 d. apie 21 val. Alytuje, prie Dailidės ežerėlio, išgertuvių metu kilus žodiniam konfliktui, E.Petrauskas pargriovė ant žemės nukentėjusįjį, tuomet rankomis ir kojomis sudavė jam ne mažiau kaip tris smūgius į galvą ir veidą.

Kaip anksčiau rašė „Alytaus naujienos“, nukentėjusysis turi negalią, o konfliktas kilo dėl nepasidalinimo narkotinių medžiagų likučiais.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos Alytaus poskyrio specialisto išvadoje konstatuota, kad nukentėjusiajam kliniškai nustatytos kraujosruvos odoje ir poodyje – kaktoje ir dešinės akies vokuose, taip pat apatinio žandikaulio lūžimas dešiniajame kampe.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Petrauskas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Evaldas Petrauskas

Teismas, remdamasis ekspertų išvada bei nukentėjusiojo ir liudytojos parodymais, kurie tiek ikiteisminio tyrimo, tiek ir bylos nagrinėjimo metu, išliko nuoseklūs, išsamūs ir beveik nepakitę, E.Petrauską pripažino kaltu padarius nusikaltimą.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į kaltinamojo asmenybę lengvinančias aplinkybes – E.Petrauskas teisiamas pirmą kartą, anksčiau jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, taip pat kaltinamasis Lietuvos bokso federacijos yra charakterizuojamas teigiamai.

Atsižvelgiant į minėtas aplinkybes, teismas nubaudė E.Petrauską laisvės apribojimu vieneriems metams, įpareigojant per visą bausmės laiką būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu.

Per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo nuteistasis turės neatlygintinai išdirbti šimtą valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais žmonėmis, kuriems reikalinga pagalba.

Žinomas boksininkas taip pat įpareigotas atlyginti 1200 Eur neturtinę ir 250,00 Eur turtinę žalą nukentėjusiajam, o valstybei kompensuoti Vilniaus teritorinės ligonių kasos patirtas 336,54 Eur ir 156 Eur antrinės teisinės pagalbos išlaidas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius