-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeima vėl kartu: Vasha su dukra Adrija atsikraustė pas vyrą Ronaldą į Prancūziją

Atlikėja Gabrielė Rutkauskienė-Vasha su vienerių metų dukra Adrija išvyko iš Lietuvos. Jos vyras Ronaldas Rutkauskas jau nuo rugsėjo pradžios gyvena svetur – krepšininkas pasirašė kontraktą su „CEP Lorient“ komanda, tad iki pat vasaros visa šeima gyvens Atlanto vandenyno pakrantėje įsikūrusiame Prancūzijos mieste Lorjane.
Gabrielė Rutkauskienė-Vasha su Ronaldu Rutkausku ir dukra Adrija
Gabrielė Rutkauskienė-Vasha su Ronaldu Rutkausku ir dukra Adrija / Asmeninė nuotr.

G.Rutkauskienė-Vasha prie nuolatos besikeičiančių gyvenimo sąlygų teigia jau pripratusi. Su vos mėnesio dukrele Gabrielė pernai išvyko į Graikijos miestą Salonikus, kad galėtų būti kartu su „Iraklio“ komandoje žaidusiu savo vyru, todėl šiemet pakeisti aplinką nebuvo labai sunku, nors, pripažįsta, adaptuotis prie naujos šalies reikia nemažai laiko.

15min G.Rutkauskienė-Vasha pasakojo, kad pirmosios dienos bėga labai greitai: „Tik mūsų pokalbio metu supratau, kad praėjo jau savaitė...“

TAIP PAT SKAITYKITE: Vasha pas vyrą krepšininką kraustysis į Prancūziją: „Tai nėra mano mėgstamiausia šalis“

Asmeninė nuotr./Gabrielė Rutkauskienė-Vasha su dukra Adrija
Asmeninė nuotr./Gabrielė Rutkauskienė-Vasha su dukra Adrija

Nors 58 tūkst. gyventojų turintis Lorjanas nėra labai didelis miestas, Gabrielė atviravo, kad kol kas šiame mieste rasti visko, ko reikia, yra sunku.

„Dar nelabai orientuojuosi, reikia laiko adaptacijai. Praėjusiais metais pripratau per kelias savaites, o kaip bus šiemet, bus matyt. Tikiuosi, kad apsiprasime greičiau“, – sakė G.Rutkauskienė-Vasha.

O kaip gyvenimo pokyčiai veikia jųdviejų dukrą Adriją, kuri spalio 23-iąją atšventė pirmąjį gimtadienį?

„Adrija pirmas dvi naktis labai sunkiai miegojo, nes pasikeitė aplinka – nauji namai, nauja lova. Dabar jau lyg ir priprato, jaučiasi kaip namie. Manau, kad gyvenimo sąlygos mūsų dukrai čia yra labai geros. Kaip ir kiekvienais metais, mano vyrui duoda gyvenamą būstą, automobilį. Aišku, praėjusiais metais Graikijoje labiau pasisekė, nes turėjome namą, bet ir čia visi telpame, o tai yra svarbiausia“, – šypsojosi G.Rutkauskienė-Vasha.

Asmeninė nuotr./Gabrielės ir Ronaldo Rutkauskų dukra Adrija
Asmeninė nuotr./Gabrielės ir Ronaldo Rutkauskų dukra Adrija

Gabrielė džiaugiasi, kad pabėgo nuo drėgno ir pakankamai atšiauraus Lietuvos klimato – Prancūzijoje šviečia saulė, o sniego iki grįžimo į Lietuvą per Kalėdas jie taip ir nepamatys.

„Orai čia labai geri, žiemą temperatūra žemiau nulio nenukrenta ir niekuomet nesninga. O dabar mus lepina 20-ies laipsnių šiluma, kai Lietuvoje visi šąla. Labai gerai, kad pabėgome nuo šalčio“, – juokėsi Gabrielė.

G.Rutkauskienė-Vasha artimiausiu metu stengsis kuo labiau pažinti miestą, kad kuo greičiau jaustųsi kaip namuose.

„Kai gyvenome Graikijoje, tą šalį po kurio laiko jau vadinau savo namais, taip turėtų būti ir su Prancūzija. Dar prieš išvažiuojant iš Lietuvos svarsčiau, kuo čia reikės užsiimti. Gyvendama svetur, pirmą mėnesį jaučiuosi kaip atostogose, nes Lietuvoje vis tiek visur bėgi, skubi, būna daug reikalų. O čia nuo visko atitrūksti – matai tik namus, maisto gamybą. Tačiau tokie dalykai, kai jie vyksta ilgiau, pradeda slėgti. Galvoju, kad man reikia kažkokios veiklos, bet nieko konkretaus dar nesu sugalvojusi. Tikiuosi, kad tas įkvėpimas ateis čia bebūnant“, – apie planus Lorjane kalbėjo G.Rutkauskienė-Vasha.

Asmeninė nuotr./Ronaldas Rutkauskas su dukra Adrija
Asmeninė nuotr./Ronaldas Rutkauskas su dukra Adrija

G.Rutkauskienė-Vasha atviravo, kad niekada nė nenumanė, jog jos gyvenime teks dažnai keisti gyvenamąją vietą. Iš pirmo žvilgsnio, tai atneša daug pliusų.

Gyvenimą su krepšininku legionieriumi kurdama Gabrielė pasakojo, kad pagyvena skirtingose šalyse, susipažįsta su įvairiomis kultūromis. Ir nors jos vyras būna darbe, tuopat atrodo, kad gyvenimas – tik ilgos atostogos. Be to, jųdviejų artimieji gali visuomet atskristi ir pabūti kartu.

Tačiau yra ir kita tokio gyvenimo pusė. „Kai su juo susipažinau, net nežinojau, kad jis profesionaliai žaidžia krepšinį. Viskas paaiškėjo tik po kokio mėnesio ir net negalvojau, kad reikės išvykti arba būti su juo per atstumą. Kai vieną dieną pasakė, kad išskrenda, man buvo šokas, o kai pradėjome kurti šeimą, aš supratau, koks likimas manęs laukia. Iš vienos pusės yra sunku pastoviai keisti gyvenamą vietą ir trūksta tų tikrų namų, kur gali įsikurti.

Galų gale, negalime invenstuoti į savo gyvenimą, pirkti brangesnių, ilgai tarnausiančių daiktų. Kiekvienais metais atvykus vis į naujus namus, investuoti į jų išvaizdą yra beprasmiška. Taip ir nėra tų tikrų namų, bet labai tikiuosi, kad ateityje, pavyzdžiui tada, kai Ronaldas baigs karjerą, mes tuos namus turėsim“ – 15min pasakojo G.Rutkauskienė-Vasha.

G.Rutkauskienė-Vasha su vyru Ronaldu ir dukra Adrija Lorjane žada gyventi iki krepšinio sezono pabaigos – 2018-ųjų vasaros, o tuomet visa šeima keliems mėnesiams vėl grįš į Lietuvą.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10-ies mėnesių Vashos dukrą jau puošia auskarai: ausis pradūrė anksti, kad neprisimintų skausmo

TAIP PAT SKAITYKITE: Atlikėjos Vashos ir krepšininko Ronaldo Rutkausko dukros krikštynų šventė – lyg iš pasakos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius