Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Seimo fortepijonui paaukoti norėjusi Agnė Petravičienė: „Nesulaukiau atsakymo, kur pervesti pinigus“

Buvusi realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ dalyvė, šiuo metu Alytaus rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja Agnė Petravičienė yra bene vienintelė, kuri išgirdo Ramūno Karbauskio prašymą paaukoti naujo Seimo fortepijono įsigijimui. Tačiau geri norai nuėjo perniek – Agnei nepavyko išsiaiškinti, į kokią sąskaitą galėtų pervesti pinigus.
Agnė Petravičienė
Agnė Petravičienė / Valdo Kopūsto/Scanpix nuotr.

Seimo Kultūros komitetas, kurio pirmininkas yra Ramūnas Karbauskis, dar prieš Kalėdas atviru laišku kreipėsi į visuomenę prašydamas pagalbos parlamentui įsigyjant naują fortepijoną, tačiau daug norinčiųjų neatsirado.

„Seimo Kultūros komitetas, atsižvelgdamas į tai, kad Seimo kanceliarija neturi galimybių įsigyti tinkamo reprezentacinei Seimo rūmų Vitražo galerijai instrumento – fortepijono, prašo visuomenės, įmonių ir lietuvių bendruomenių pasaulyje padėti įgyvendinti sumanymą jį įsigyti“, – teigiama gruodžio pabaigoje išplatintame kreipimesi.

15min žiniomis, į Seimo Kultūros komitetą kreipėsi tik viena įmonė, siūlydama nuolaidas ir A.Petravičienė, norėdama paaukoti 100 eurų. Atsakymo, kur pervesti pinigus, ji taip ir nesulaukė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seimo Kultūros komitetas prašo visuomenės padėti parlamentui nusipirkti fortepijoną

LNK nuotr./Agnė Petravičienė
LNK nuotr./Agnė Petravičienė

„Pritariu žmonių idėjoms, bet ne partijoms. Sužinojusi, kad niekas negali paaukoti, nusprendžiau tai padaryti aš. Dažnai aukoju, bet tą darau tyliai. Pati esu prie meno, pati groju, ir fortepijonas yra labai gražus instrumentas, todėl nusprendžiau paaukoti 100 eurų. Iš šios idėjos daug kas šaipėsi, bet ji yra graži“, – 15min pasakojo A.Petravičienė.

A.Petravičienė teigė, kad jos geri norai subliuško tuomet, kai pradėjo aiškintis, kokiu būdu ji galėtų paaukoti pinigus naujam fortepijonui.

„Man nesugebėjo atsakyti net kur pervesti pinigus. Kreipiausi į Seimo Kultūros komitetą, rašiau jiems laišką. Pirmą kartą man Seimo Kultūros komiteto pirmininko pavaduotojas Arūnas Gelūnas atrašė „ačiū“. Už ką ačiū, kai aš dar nepervedžiau pinigų? Dar kartą pakartojau klausimą, kur pervesti pinigus, bet man daugiau niekas neatsakė. Supratau, kad patys idėjas stumia, o paskui patys blokuoja... Tokių nekonkretumų nesu mačiusi. Tad šiai dienai mano 100 eurų fortepijonui, deja, nepasiekė“, – sakė A.Petravičienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Juozapaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vytautas Juozapaitis

15min situaciją pakomentavo Seimo Kultūros komiteto narys Vytautas Juozapaitis. Jis teigė, kad dėl visų detalių reikėtų kreiptis į Seimo kanceliariją, o ir Kultūros komiteto darbotvarkėje toks klausimas nebus svarstomas, esą prašymas padėti įsigyti fortepijoną veikiau buvo tik akcija, kuria siekta atkreipti visuomenės dėmesį.

„Tai buvo komiteto pirmininko (Ramūno Karbauskio – red.) sugalvota akcija, skirta pritraukti visuomenės dėmesį. Fortepijonas tikrai nėra toks daiktas, be kurio negalime dirbti. Jo pirkimas arba nepirkimas yra Seimo vadovybės ir kanceliarijos klausimas, bet tikrai ne kultūros komiteto.

Tačiau įvyko taip, kad dėl šio klausimo įsipainiojo politikai, kurie norėjo padaryti įspūdį. Buvo prašyta pagalbos padėti kanceliarijai, nenaudojant valstybės lėšų sugalvoti būdą: gal galima paskolinti fortepijoną, kažkaip eksponuoti jau turimą kieno nors instrumentą, gal gali kas jį parduoti ir panašiai. Šis klausimas buvo dirbtinai išpūstas, bet darbotvarkėje nėra“, – 15min kalbėjo V.Juozapaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius