-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seksualinių fantazijų paviliotas

Sveika, Ramune. Negaliu skųstis savo seksualiniu gyvenimu su savo mergina, bet dažnai fantazuoju labai „nepadorias“ situacijas. Užplūsta tokie vaizdiniai, kad pats savimi stebiuosi. Ir iš kur? Kodėl?
Ramunė Pajuodytė
Ramunė Pajuodytė / Gedimino Žilinsko nuotr.

Kartais taip norisi išpasakoti jas draugei, gal net paversti jas tikrove, bet vis neišdrįstu: baisu, kad ji gali įsižeisti, nors esame artimi ir kartu jau 2 metai. Kaip manot, ar gali įsižeisti moteris jei noriu, kad ji lovoje kartais elgtųsi kaip prostitutė, kekšė? Regimantas.

Labas, Regimantai. Seksualinių fantazijų turime visi ir tai tikrai nereiškia, kad kažkas yra blogai jūsų seksualiniuose santykiuose. Šiais visuotinės seksualinės laisvės laikais, kai iki smulkmenų aptarinėjama beveik viskas, seksualinės fantazijos – bene vienas iš paskutiniųjų likusių tabu. Jos išlieka ir, ko gero, išliks viena slapčiausių be galo intymių mūsų psichikos užkaborių, kurių paprastai niekam nerodom ar apie kurių egzistavimą net sau kartais nedrįstam iki galo prisipažinti. Tai, ką mes įsivaizduojame, apie ką svajojame, regis, tiesiogiai susiję su tuo, kas mes esame iš tikrųjų. Štai kodėl savo seksualinėmis fantazijomis dalinamasi labai retai.

„Iškrypimo“ samprata sąlyginė

Atskleisti savo intymias paslaptis gali būti sunku todėl, kad atsivėrimas duotų kitam savotišką raktą į giliausiai paslėptus lūkesčius, slapčiausių ir dažniausiai ne visai padorių ir „normalių“ troškimų pasaulį, kuris kartais yra visai ne toks, koks yra rodomas mylimam partneriui. Galime gėdytis savo seksualinių fantazijų, nes jas vertiname kaip iškrypėliškas. Visgi iškrypimas ir tai, kas vadinama „norma“ yra sąlyginiai dalykai ir priklauso nuo kultūros, asmens auklėjimo, įsitikinimų, nuostatų. Galų gale tam tikromis dozėmis visi turime, pavyzdžiui, ekshibicionizmo (gali patikti demonstruoti apnuogintą savo kūną), vojerizmo (malonu stebėti nuogą mylimojo kūną) ar fetišizmo (galim turėti mėgstamas to kūno vietas) apraiškų.

Įneškite polėkio į santykius

Tavo seksualinė fantazija – užuomina į draudimų, ribų peržengimą, tačiau tai juk nereiškia, kad tu realybėje norėtum mylėtis su prostitute ar kaip nors pažeminti savo draugę. Ką nors įsivaizduoti, nereiškia to norėti, trokšti pažodžiui. Gal tau tiesiog norisi daugiau žaismės, rafinuotumo, polėkio jūsų seksualiniuose santykiuose?

Jei iš tiesų esate artimi, jūsų santykiai yra nuoširdūs, atviri, tikrai nemanau, kad draugė įsižeistų dėl tokių tavo fantazijų ar norų vienaip ar kitaip jas įgyvendinti. Gal net paaiškės, kad ir ji kartais pasvajoja panašiai. Pasidalinimas seksualinėmis fantazijomis gali padėti jums sukurti intymią atmosferą, atverti savo erotinę vaizduotę ir aistrą, dar labiau ištobulinti tarpusavio pajautimą seksualiniame gyvenime. Manau, verta pabandyti!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius