-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Senių nurašymu“ pasipiktinęs T.Rimgaila atkirto atlikėjui Free Finga: „Jūs įdomūs tik saujelei žmonių“

Socialiniame tinkle jaunosios kartos numylėtinio, atlikėjo Free Finga parašytas komentaras kelia vis daugiau aistrų. Tik šį kartą vaikino pusėn skrenda ne palaikymo žodžiai, Free Finga pats sulaukė kritikos už tai, kad negerbia vyresnės kartos muzikantų. Tokią nuomonę išsakė žinomas šokėjas, renginių vedėjas Tadas Rimgaila (34).
Free Finga ir Tadas Rimgaila
Free Finga ir Tadas Rimgaila / 15min ir Gedimino Gražio nuotr.

15min rašė, kad iš karto po M.A.M.A apdovanojimų, kuriuose ir pats surengė pasirodymą, jaunimo atlikėjas ir prodiuseris Tomas Narkevičius, geriau žinomas kaip Free Finga socialiniame tinkle negailėjo kritikos renginio organizatoriams. Pasak atlikėjo, apdovanoti buvo ne tie atlikėjai, kurie apdovanojimų nusipelnė.

„Visi suprantam, kad ne G&G yra metų hiphopas, metų albumas, kad ne Dynoro remiksas yra metų daina. Per metus mūsų scena pasikeitė drastiškai, ir pakvietimas ant scenos it dekoracijos, nėra pakankamas to įvertinimas („Flyer Saucer Gang“ yra metų proveržis, net lo**** aišku). Tai pasikeis tada, kai jūs, klausytojai, parodysit savo streamais, ėjimais į koncertus ir palaikymu.

Mes ne ateinam, mes jau atėjom, ir dalint seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga. Ne apdovanojimuose esmė, čia šou, bet linkiu šiemet palaikyt jaunus atlikėjus savo ausim ir piniginėm, tada bus neįmanoma paneigti, kad šita banga yra įtakinga, ir tik taip muzikos kokybė gerės.

Didžiausi linkėjimai metų hiphopo grupei „Despotin Fam“, proveržiui „Flying Saucer Gang“, grupei „Garbanotas“ ir dainoms, kurios nebuvo nominuotos vietoje Dynoro remikso“, – „Instagram“ piktinosi Free Finga.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jaunimo numylėtinis Free Finga – apie M.A.M.A: „Dalinti seniams apdovanojimus iš mandagumo yra juokinga“

Ši kritika socialiniuose tinkluose išplito žaibiškai, ja dalijasi ir jaunieji atlikėjai, ir pramogų pasaulio garsenybės.

Tačiau ne visi su jaunojo atlikėjo nuomone sutinka, visuomenė pasiskirstė į dvi stovyklas: palaikančiųjų ir manančių, kad tokia kritika neteisinga. Būtent šios stovyklos nuomonę socialiniame tinkle išsakė šokėjas, renginių laidų vedėjas Tadas Rimgaila.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Liucina Rimgailė ir Tadas Rimgaila
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Liucina Rimgailė ir Tadas Rimgaila

Tadas jaunimui pasiūlė pasimokyti pagarbos vyresniems ir vertinti tai, ką jie savo darbu pasiekė per tiek metų.

„Gal ir nereiktų man kišti savo nosies kur nereikia ir turbūt pagal juos irgi būsiu priskirtas prie senių, bet... Aš apie tuos „ale“ jaunuosius žvaigždynus, kurie čia garsiai reiškiasi, kad nebuvo apdovanoti, ir seniams laikas pasitraukti! Vaikučiai, neplautom burnom, riebaluotais plaukais, užsidėję ant savęs tai ką radot prie kažkurio konteinerio, visų pirma turėkite pagarbos vyresniems bendrai, o ypač tiems „seniams“, kurie per daug metų tikrai nuveikė daug, o be to ir davė Jums pavyzdį, ar gerą ar blogą, visiškai nesvarbu!“, – socialiniame tinkle rašė T.Rimgaila.

Renginių vedėjas kritikavo jaunuosius atlikėjus ir teigė, jog jų kuriamą muziką gali suprasti tik apsinešę žmonės. Pasak T.Rimgailos, savo įraše Free Finga pats pasakė, kad jo ir kitų jaunų atlikėjų, kurie skundžiasi esantys neįvertinti, muzika įdomi tik nedidelei grupei žmonių.

„Tai, kad jūs „apsitorčinę“ sukūrėte kažkokį d******** pavadinimą sau ir parašėt vieną kitą dainą, kurią suprasti gali tik pats gerai apsinešęs, tai dar nereiškia kad jau kažką pasiekėte! Paskaičiau Jūsų vepezones ir patys gerai pasakėte, ateikite į koncertus, sumokėkite mums pinigėlių! Mikimauzai jūs, vat jums ir atsakymas, jūs įdomus tik nedidelei saujelei žmonių, kurie ateina Jūsų paklausyt, o gal net neklausyt, o tiesiog nusirauti ten, kur tai darote jūs! Sukūrę vienadienę dainelę norit būti pripažinti, pamirškite!“, – nuomone dalijosi T.Rimgaila.

Neįvertintiems besijaučiantiems jauniesiems atlikėjams jis palinkėjo mažiau skųstis ir daugiau dirbti.

„Žmonės, kurie kūrė n metų, tik po n metų buvo įvertinti! Taigi ir toliau kurkite, darykite ir galbūt vieną dieną būsite įvertinti ir Jūs! Bet šiai dienai, vien už tai kad esate, niekas Jums apdovanojimo neįteiks, nes tiesiog nesat dar nieko tokio nuveikę! Jau gailiuosi parašęs šį post'a, nes jūs ir jo vargu ar esate verti, vien už nepagarbą kitiems?!“, – socialiniame tinkle rašė T.Rimgaila.

Po šiuo įrašu savo nuomonę apie jaunimo išsakytą kritiką „seniams“ išreiškė ir aktorė Inga Jankauskaitė.

„Paauglystė gi. Bus sunku, o vis tiek teks, suvokt, kad bet koks apdovanojimas yra dar didesni lūkesčiai ir reikalavimai sau. O tai pekla ir romantikos tame jokios. Nes jau nebegali grybo pjauti ir teisintis jaunyste“, – rašė I.Jankauskaitė.

T.Rimgailos nuomonei palaikymą išreiškė ir dainininkas Merūnas Vitulskis, jis pasidalijo Tado įrašu socialiniame tinkle ir parašė „Pagarba“.

Tuo tarpų dainų kūrėjas Deivydas Zvonkus T.Rimgailai patarė jaunimo kritikos nepriimti asmeniškai, anot jo, „stūmimas ant kitų“ – šiuolaikinio jaunimo bruožas.

„Nereikia priimti asmeniškai. Jaunuoliai tiesiog pasakė tai, ką nori girdėti jų gerbėjai. Stumti ant kitų – tradicinis PostHipHopUrbanB***Style viešosios komunikacijos braižas“, – komentavo D.Zvonkus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po skandalo – Jazzu ašaros ir atvira išpažintis: „Atsiprašau, jei kažkada įskaudinau“

TAIP PAT SKAITYKITE: Ant M.A.M.A kilimo – protestas: Marijos Grabštaitės įvaizdis skelbė ypatingą žinutę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius