-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Pauliukaičio ir J.Smorigino ginčus projekte „Šok su manimi“ vainikavo bučinys (atnaujinta 22.26, nuotraukos)

Šį šeštadienio vakarą jau vienuolika savaičių vykstančiame projekte tarp komisijos narių pasirodė JAV išgarsėjusi šokėja Iveta Lukošiūtė, o šokių aikštelėje besisukančios poros turėjo atskleisti skirtingų epochų ir laikmečių dvasią. Šį šeštadienį vienai porai – V.Blekaičiui ir Ž.Vasiliauskaitei teko atsisveikinti su projektu.
Šįkart su projektu, kuriame nestigo staigmenų, teko atsisveikinti sunkiaatlečiui V. Blekaičiui.
(Iš kairės) J.Norvaišienė, J.Smoriginas, V.Pauliukaitis, I.Lukošiūtė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tai buvo tokia tyruma, toks gėris, toks grožis. O Kaunas prieš karą – pats vertingiausias, tokios Lietuvos nesukūrėme ir nebesukursime. Mariau, kai tavo partnerė, „seksiukas“ bėgiojo po aikštelę aš „susileidau“.

Šįkart vertinimo komisijoje dalyvavo Amerikos televizijos šou „So You Think You Can Dance“ komisiją sugraudinusi ir puikiai jame pasirodžiusi I.Lukošiūtė. Šokėja ne tik teisėjavo, bet ir pademonstravo savo sugebėjimus šokių aikštelėje kartu su partneriu Ghermanu Mustucu.

Pirmieji ant parketo pasirodė žiūrovų numylėtiniai Jurgis Jurevičius ir Viktorija Kunauskaitė, scenoje pateikę kaubojaus ir indėnės meilės istoriją.

„Kaip apie architektą norėčiau pasakyti, kad jis labai gražiai suarchitektavo savo kūną, gražios rankos, matėsi raumenys“, – J.Jurevičių pagyrė I.Lukošiūtė. Iveta taip pat pagyrė ir šokį, pakėlimus, kurie „buvo atlikti nuo pradžios iki galo“.

Tuo tarpu Vytenis Pauliukaitis šokyje pasigedo aktorinių priemonių, o J.Smoriginas pirmą kartą pamatė Jurgį kaip įdomų žmogų, tačiau pasigedo „spektakliuko“.

(Atnaujinta 20.06) Grupės „N.E.O“ narys Marius Kiltinavičius ir Eglė Straleckaitė persikėlė į tarpukario laikus ir šoko pagal 1933 metų Antano Šabaniausko dainą „Marytė mėlynakė“. Po pasirodymo Mariaus mažosios gerbėjos jį apipylė gėlėmis ir balionais.

V.Pauliukaitis pagyrė, kad pora sušoko labai sudėtingą šokį ir atrodė stilingai: „Buvote ne iš Šančių, bet iš stilingos Laisvės alėjos. Prisiminkim, kaip atrodė mūsų džentelmenas rugsėjo mėnesį ir kaip atrodo dabar. Marius padarė didžiausią pažangą iš visų“.

„Tai buvo tokia tyruma, toks gėris, toks grožis. O Kaunas prieš karą – pats vertingiausias, tokios Lietuvos nesukūrėme ir nebesukursime. Mariau, kai tavo partnerė, „seksiukas“ bėgiojo po aikštelę aš „susileidau“. Jūs padarėte tai, ko kiti šokėjai turbūt šiandien to nepadarys“, –  pagyras liejo J.Smoriginas.

I.Lukošiūtė palinkėjo Mariui šokant taip svajoti, kad tai matytų ne tik publika, bet ir partnerė, šįkart truputį pristigusi jo dėmesio.

Vėliau ant parketo pasirodė „aukščiausia žydaitė“ Inga Valinskienė ir Andrius Butkus, įkūnijęs vokiečių karininką. Tragišką Antrojo pasaulionio karo laikų meilės istoriją pristačiusi pora susilaukė garsių plojimų. J.Norvaišienė abu partnerius pagyrė už įtikinamą vaidybą.

„Tai ir labai lengva ir labai sunki tema – lengva paliesti žmonių širdis, bet sunku tai pavaizduoti. Tačiau jie taip suvaidino, kad aš net pamiršau stebėti šokio techniką“, – teigė I.Lukošiūtė. 

„Mes turime labai išskirtinę asmenybę Lietuvoje – Ingą Valinskienę. Tai buvo labai talentinga“, –  pagyrė J.Smoriginas.  Choreografas teigė susižavėjęs poros pasirodymu ir padėkojo A.Butkui, padėjusiam atsiskleisti Ingai.

„Ši pora vaikšto jau antrą savaitę peilio ašmenimis, ši tema labai drąsi. Tai buvo puikus numeris, kuris mums užgniaužė kvapą“, – teigė V.Pauliukaitis.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./`įkart su projektu, kuriame nestigo staigmenų, teko atsisveikinti sunkiaatlečiui V. Blekaičiui.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./I.Lukošiūtė ir G.Mustucu.

Tačiau atėjus balsavimo metui visus nustebino J.Smorigino sprendimas: paburnojęs ant interneto komentatorių Jurijus pakėlė lentelę su vienetu. Tokiu veiksmu choreografas bandė įrodyti, kad I.Valinskienę visados gerai įvertina ne dėl asmeninių simpatijų, bet dėl jos sugebėjimų.

Man neduoda gyventi žmonės, jūs norite paveikti komisiją – prašau. Inga yra asmenybė, tokių žmonių vienetai.

„Man neduoda gyventi žmonės, jūs norite paveikti komisiją – prašau. Inga yra asmenybė, tokių žmonių vienetai“, – įsikarščiavęs kalbėjo choreografas, kuris vėliau paprašytas balsuoti iš naujo porai skyrė aukščiausią balą – 10.

(Atnaujinta 20.36) Deividas Meškauskas ir Šorena pasakojo gražiausios moters Kleopatros ir ją pamilusio imperatoriaus istoriją. Po jų pasirodymo J.Smoriginas davė pylos salėje sėdintiems žiūrovams, kurie, anot choreografo, reagavo per daug pasyviai ir neįvertino šokio.

„Šorenai buvo sunkiau, nes visi Kleopatrą pažįsta iš knygų. Deividui buvo lengviau, kuris turėjo du tikslus – vieną ir kitą. Bet manu Kleopatra sutvarkė šį jaunuolį“, – V.Pauliukaitis

I.Lukošiūtė porą pagyrė už įvaizdį ir aprangą, o J.Norvaišienė Deividą ir Šoreną pakritikavo.

„Man ši pora visą laiką buvo lyderę, bet šiame šokyje trūko meilės, gal kalta buvo muzika. Atleiskit, bet šįkart manęs jūs nesujaudinot“, – teigė J.Norvaišienė.

Humoristas Justinas Jankevičius ir Rasa Židonytė scenoje spėjo ne tik pašokti, bet ir pamojuoti špagomis.

„Tai buvo labai gera idėja, partneriai atrodė labai gerai“, – aprangą pagyrė I.Lukošiūtė, tačiau Justinui patarė būti vyriškesniam ir pataisyti savo laikyseną.

„Noriu pasidžiaugti šia pora ir Justinu, kuris progresuoja ne blogiau nei Marius. Gal šokio pabaiga ir buvo juokinga, bet epocha buvo tinkamai atskleista“, – kalbėjo J.Norvaišienė. Tačiau Kazanovą įkūnijusį Justiną negailestingai sukritikavo J.Smoriginas.

„Tai buvo taip nuobodu, tokia banalybė. Mano bendraamžiai jaunesni negu tu šįkart buvai scenoje“, – kaip špaga Justinui kirto choreografas. Tačiau Justinas neliko skolingas.

Ne veltui J.Smoriginas sakė, kad mūsų pasirodymas pakvipo velėna. Jis pats prie to prisidėjo, nes šį šokio siužetą sugalvojau miegodamas jo baleto pasirodyme.

„Ne veltui J.Smoriginas sakė, kad mūsų pasirodymas pakvipo velėna. Jis pats prie to prisidėjo, nes šį šokio siužetą sugalvojau miegodamas jo baleto pasirodyme“, – patikino Justinas.

(Atnaujinta 21.07) Praėjusioje laidoje mažiausiai simpatijų sulaukęs sunkiaatletis Vidas Blekaitis su partnere Živile Vasiliauskaite šįkart žiūrovus nukėlė į antikos laikus: Vidas virto skulptoriumi, o Živilė – atgijusia skulptūra.

„Toks grožis, ir nesvarbu kad tas pilvas nukaręs iki kelių kaip mano. Tai seksualu – dėl to ir partnerė susižavėjo jumis. Vidai, labai gerai viskas buvo. Gerai kad atėjote į projektą – jūs tapote žmogumi“, – pagyrė J.Smoriginas.

„Pamačiau labai drąsų žmogų , man buvo labai gera žiūrėti, labai malonu. Jie pasirinko labai gerą personažą. Ach...“ –  jaustuku savo pagiriamąjį žodį baigė I.Lukošiūtė.

V.Pauliukaitis ragino Vidą mesti galiūnų sportą ir verčiau pereiti prie meniškesnių sričių, nes projekto dalyvis šįkart puikiai atliko savo vaidmenį.

Choreografas Gytis Ivanauskas ir Justina Žemaitytė žiūrovus aiktelėti privertė vos užlipę ant scenos palykos. Aptemptais blizgančiais kostiumais vilkinti pora rankose laikė žibintus ir simboliniu erdvėlaivio skrydžiu visus nukėlė į ateitį.

Futuristinį robotukų šokį parodę Justina Ir Gytis susilaukė plojimų, švilpimų, šūksnių ir gėlių. Su gėlėmis pasveikinti poros skubėjo ir praėjusių metų „Mis Lietuva“ Gabrielė Martirosianaitė.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./`įkart su projektu, kuriame nestigo staigmenų, teko atsisveikinti sunkiaatlečiui V. Blekaičiui.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./A.Butkus (kairėje) ir I.Valinskienė..

„Labai stilinga, puikus imidžas, sudėtingas šokis, porą vertinsiu labai gerai. Jie viską puikiai padarė, aš juos sveikinu, bet iš jūsų laukiu labai emocingų dalykų, kad mus priblokštumėte ne tik šokio technika“, – pakomentavo V.Pauliukaitis.

„Vizualiai buvo labai įdomu, kūno linija įdomi. Labai dėkoju už šią kompoziciją, labai gerai atvaizdavote šiuolaikinę Lietuvą. Kokią? Ogi kad joje šokio nėra. Tai amerikoniškas šlamštas. Turime tokias geras klumpes, o žiūrime į vakarus. Gyti, kam to reikia?“ – ir pagyrė ir kritikos pažėrė J.Smoriginas.

Tuo tarpu į J.Smorigino kritiką skaudžiai nesureagavęs G.Ivanauskas teigė manantis, kad tokie komisijos nario komentarai buvo pasakyti dėl to, jog Jurijus nesidomi ateitimi.

(Atnaujinta 21.45) Liudas Mikalauskas ir Gintarė Slausgalvienė nusprendė tapti išlepusiais ir manieringais  aristokratais iš Prancūzijos, nužengusiais iš baroko epochos.

„Man labai patiko Liudo veido išraiška, su kuria jis ir pabaigė numerį. Graži choreografija, gražus kostiumai, puikiai sušokta“, – tarė I.Lukošiūtė.

„Tai buvo taip tyra, gera, švaru... Liudai ištiesk ranką. Statom operą Kaune!“–  susižavėjęs Liudo šokiu ir asmenybe sušuko J.Smoriginas.

„Viskas muzikalu, tikslu, su lengva ironija. Du nariai šiandien puikiai pataikė į savo personažo vidų – tai Vidas Blekaitis ir Liudas...“, – teigė V.Pauliukaitis.

V.Pauliukaičiui bekalbant apie Liudo šokį, prieš tai su režisieriumi konfliktavęs J.Smoriginas prisėlino iš už nugaros ir pabučiavo Vytenį į žandą... Laidos vedėja Jurgita Jurkutė vėliau pridūrė, kad šįkart 10 balų reikėtų duoti pačiam Jurijui už šiandien demonstruojamą gerumą.

„Taip pjaunasi, bet jiems vis vien gera“, – ironizavo laidos vedėjas Vytautas Šapranauskas.

Paskutinieji šoko neliečiamybę iš žiūrovų pelnę Aistė Paškevičiūtė ir Artur Bajor. Pasibaigus šokiui Aistės neišlaikęs Artur ją per staigiai paleido ant žemės, ir Aistė susitrenkė koją.

„Kaip tavo achilo sausgyslė? Štai taip baigėsi Spartako ir Varinijos meilė“, – atsiduso V.Šapranauskas.

„Tai perspektyvi ir nuostabi pora, Artur ruošia jo mano balete vaidmenį, jis nuostabus nepaisant to, kad tave „įkirto“  į grindis. Jūs taip gražiai dirbote... Labai ačiū“, – dėkojo J.Smoriginas.

Tuo tarpu V.Pauliukaitis pasidžiaugė, kad šiandien nereikia vertinti šios poros, kurie buvo tokie pat šalti kaip ir Artur pavaizduotas gladiatorius.

(Atnaujinta 22.26) Iš komisijos per paskutinės poros vertinimą trumpam dingusi komisijos narė, šokėja I.Lukošiūtė tuo metu rengėsi savo ir partnerio pasirodymui. Tviskanti kaip žvaigždė ir plačiai besišypsanti šokėja publiką greitai pavergė ne tik savo šokiu, bet ir nuoširdumu.

„Iveta, niekada negrįžkite į Lietuvą, nes mes jus nužudysime. Jūs per daug talentinga, per daug kvepiate...“ – gąsdino J.Smoriginas.

Iš Moldavijos kilęs Ivetos partneris vis širdis sušildė žodžiais, kad lietuviai ir moldavai šoka geriausiai pasaulyje.

V.Pauliukaitis paprašė visų salėje sėdinčių žiūrovų atsistoti ir pagerbti šią porą, kaip pridera. Žiūrovai ne tik atsistojo, bet ir apdovanojo šokėjus audringais plojimais.

Dar viena staigmena, kuri laukė projekto žiūrovų – bendras „Šok su manimi“ projekto dalyvių Vienos valsas. Iš visų elegantiškų porų išsiskyrė vieninteliai kostiumų nepakeitę G.Ivanauskas ir J.Žemaitytė, valso žingsnelius šokę vilkėdami futuristinius drabužius.

Po porų pasirodymo komisijos nariai jiems skyrė tik komplimentus, džiaugėsi, kad visi šoko atsipalaidavę ir geros nuotaikos. „Vieną kartą paragavęs negali sustoti“, – apie šokį pasakė I.Lukošiūtė ir palinkėjo projekto dalyviams šio malonumo niekada nepamiršti.

Šį vakarą balsavo 72 žiūrovai, kurie labiausiai palaikė G.Ivanausko ir M.Kiltinavičiaus poras, mažiausiai - J.Jankevičių.Bendru sprendimu susumavus dviejų laidų balsavimo rezultatus, su projektu turėjo atsisveikinti kitų metų pradžioje tėveliu tapsiantis V.Blekaitis ir jo partnerė Ž.Vasiliauskaitė, o daugiausiai komisijos ir žiūrovų simpatijų sulaukė G.Ivanauskas ir J.Žemaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius