TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 19

Skaiva Jasevičiūtė. Kaip „gerosios“ rusų tetulytės sužvėrėjo per parą

Šią savaitę socialiniuose tinkluose tikriausiai pastebėjote bent vieną raudančią rusų „influencerę“. Tokiais vaizdo įrašais daug kas dalinosi. Jos, dažniausiai papūtusios pripūstas lūpas, verkia, kad iš jų atima instagramą ar feisbuką, kad jų šalyje nebėra ką valgyti, nes dingo „McDonald‘s“. Neslėpkime, tokius vaizdo įrašus stebime su piktdžiuga. O aš džiaugiuosi, kad mūsų socialiniai tinklai netrukus apsivalys nuo rusų. Paaiškinsiu, kodėl.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Dėka savo šunų parodų hobio, aš turiu draugų visame pasaulyje, nes teko daug keliauti ir susipažinti su bendraminčiais, kurie, lygiai taip pat kaip aš, labai myli šunis. Tarp tų draugų labai nemažai žmonių ir iš Rusijos. Dabar man gėda prisipažinti, bet pačioje karo pradžioje, man net buvo net šiek tiek kai kurių rusų gaila. Aš naivi, visada tikėjau, kad mane supa labai geri žmonės. Žmonės, kurie myli šunis, juk negali būti blogi?

O, kaip aš klydau. Pradėjus rusams taikyti sankcijas, žinoma, jos buvo pritaikytos ir mūsų hobyje. Beveik visos Europos šalys uždraudė rusams ir baltarusiams atvykti į jų organizuojamas šunų parodas. Tarptautinė kinologų federacija uždraudė rusams net ir savo šalyje rengti tarptautines parodas ir gauti tarptautinius titulus šunims. Per kelias dienas tūkstančiai rusų šunų augintojų ir veisėjų neteko savo mylimo hobio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius