Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Koronos pažadai jau nugali Naujametinius

Sveiki, mieli žmonės, jau N dienų sėdintys namuose ir verdantys grikius. Girdėjau teoriją, kad naujam įpročiui susiformuoti reikia 21 dienos, todėl jei ši taisyklė veikia – mes visi jau turime būti pripratę leisti laiką namuose, nebebendrauti su žmonėmis, nekeliauti, nesimėgauti koncertais ar audringais gimtadieniais.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Didžioji dauguma žmonių moka greitai įprasti prie pasikeitusių sąlygų ir net dabartinėje situacijoje sugebėti įžvelgti ne vieną pliusą.

Nemažai žmonių supratę, kad daugiau laiko reikės praleisti namuose puolė planuoti savo laiką ir žadėti sau įvairiausius dalykus. Kaip per Naujuosius metus, tik stipriau. O stipriau todėl, kad atrodo, jog karantino metu tikrai atsiras marios laisvo laiko.

Sutvarkyti visus namų kampelius!

Skaityti daug knygų.

Pradėti sportuoti namuose.

Suartėti su vyru ir šeima.

Galų gale skirti laiko sau ir palepinti save namų SPA procedūromis.

Čia tik keli dažniausiai pasitaikantys karantino pažadai. Aš žinau, kad egzistuoja keli žmonės, kuriems tikrai pavyko įgyvendinti pažadus sau. Tačiau egzistuoja ir marios tokių, kurie kaip ir prieš Naujuosius metus prisižada, bet kažkaip vis atideda tą įgyvendinimą, nes... tiesiog pagulėti ir panaršyti telefone smagiau.

Pagulėti ir panaršyti telefone smagiau.

Aš irgi ne išimtis, susigalvojau sau ne vieną pažaduką: susitvarkyti visas apleistas spinteles, išmokyti šunis naujų triukų, nueiti kasdien bent 10 km, išsivalyti langus, lepinti savo plaukus ir odą kaukėmis, pabaigti rašyti knygą.

Ir ką? Ir makaka. Lenkiu galvą žemai žemai prieš tuos, kurie sugeba susidaryti planą ir jo laikytis. Aš nesugebu, oficialiai prisipažįstu, kad esu tinginė. Mano spintelės vis dar netvarkytos, kita vertus aš puikiai žinau kur kas padėta ir manęs ta netvarka netrikdo. Vaikščioti man dabar šalta ir vėjas taip nemaloniai pučia.

Langus išsivalėme, tiesa tai padariau ne aš.... Kaukių plaukams nusipirkau, bet labai tingiu jas tepti. Mano rašoma knyga vis dar laukia įkvėpimo arba aš laukiu žmogaus su geru bizūnu, kuris ateitų ir sakytų „Na, Jasevičiūte, rašyk arba maukis kelnes“. Mano šunys gal naujų triukų ir mokytųsi, bet visai mielai su manimi reziduoja pusę dienos lovoje.

Šunys gal naujų triukų ir mokytųsi, bet visai mielai su manimi reziduoja pusę dienos lovoje.

Mane guodžia vienintelis dalykas – nesu tokia viena. Mano draugė guodėsi, kad abu su vyru pažadėjo daugiau kalbėtis ir suprasti vienas kitą. Po kelių dienų žaisdami stalo žaidimą taip susiriejo, kad trečia diena išvis nesikalba. Kita draugė pažadėjo sau sugalvoti daug ir kokybiškos veiklos kartu su vaikais, bet po to prisipažino, kad dažniausiai visgi leidžia jiems žaisti žaidimus planšetėje, kad tik turėtų akimirką sau.

Neapgaudinėkim savęs. Užsidarę namuose mes staiga netapsime geresni, darbštesni ir puikesni. Mes liekam tokie, kokie buvome. Ir negėdinkite savęs už tai, kad nepradedate skaityti knygų, jei jų niekada neskaitėte. Užsiimkit ta veikla, kuri jums maloni, nes teigiami įspūdžiai dabar mums visiems reikalingi kaip niekada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius